Sen işi, biraz değil fazlasıyla şeytanlığa vurmuşsun.
Normal insan dahi o rakkamları görmede zorlanır ki kuvvetle muhtemel renk körleri ise hiçbirini göremez!..::154::
Fakat şunu unutmamak gerekir; renk körlüğü bir hastalıktır ve bildiğim kadarıyla tedavisi de bulunmamaktadır..
Trafik lambalarına gelince; geometrik şekilde olmaları son derece akla yatkın ve mantıklı bir çözüm gibi geldi bana...
Bu zaten renk körlüğü muyenesinde kullanılan test. Eğer sırasıyla 16-35-45 ve 73 görüyorsanız renk körü değilsiniz. Eğer farklı rakamlar görüyorsanız renk körüsünüz.
@ seannnnn
Renk körleri farklı renkte görmez, bazı renkleri ayırd edemezler. Beyin kimi ışık dalgalarını aynı algılar. Hatta renk körlüğünün bir şekli olan Daltonizm için standart tanım,
Daltonizm hastası biri kiraz ağacına baktığı zaman yemyeşil bir ağaç görür şeklindedir.
Yani karışık ortamlarda ayırt edemiyorlar. Peki bu kadar şeyi nerden biliyorum? Grubumdaki gitarist renk körü ve stüdyoda, barda çalarken bir şeyi vermesini istediğimizde (özellikle buralarda çünkü loş ışıkta daha da zorlanıyorlar) renle değil şekille tarif etmemiz gerekiyor.
Mesela ;
Abi şu kırmızı listeyi versene değil de. Abi sağdaki listeyi versene dememiz gerekiyor. Yoksa " Ulan p.z.v..k bile bile yapıyorsun di mi ! Bana göre ordaki listelerin ikisi de kahve rengi !! " gibi cevaplar alabiliyorsunuz. ( Bu arada listelerin biri kırmızı bir yeşil

)
Dipnot: Bu arada Türkiye'de mevcut yasalar gereği renk körleri ehliyet alamamakta. Tabi bir de olayın şu aynı var, ben muayeneye gittiğimde motor montuyla geldiğimi görünce doktor sadece bir sorunun var mı deyip duvardaki harfleri en büyükten küçüğe kadar okumamı istemişti. Ben en altta minnacık yazan imalat yeri ve yılını okuyunca tamam genç geçmiş olsun deyip belgeyi vermişti. Normal giden arkadaşlara da ek olarak otur kalk diyormuş
Bu arada renk körü arkadaşımın B+A2 ehliyeti var