Bak guzel arkadasim ve diğer Renault düşmanları
Bu adamlar dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri mi ? Evet oyle
Bu adamların arabaları son derece güvenli mi? Evet oyle
Bu adamların araçları fiyat/performans olarak en iyilerden biri mi ? Evet oyle
Bu adamlar motor sporların zirvesi kabul edilen ortamlarda 1 numara mı ? Evet oyle (ben demiyorum istatistikler diyor)
Şimdi ABD de Renault'un satmaması ne anlam ifade ediyor ?
ABD'li vatandaş 3000 cc den aşağı araba kullanıyor mu ? Renault'un boyle bir hedefi hiç olmadı.
Ama olsaydı..verimsiz,doğru duzgun güç üretemeyen Abd'li üreticlerin alayına verirdi
ABD'de çatır çatır satan Honda son 3 yılda Formula 1 de zıçtı sıvadı.Mclaren "Allah belanı versin Honda iki elle bir motor yapamadın,efsaneydim ne hale geldim...,kurtar beni Renault" diyerek alemin kralı ile anlaşma imzaladı
(Honda çok konservatif maalesef başaracaklardır fakat hiçbir zaman Renault olamazlar)
Şimdi dikkatinizi çekerim;ben ilk yazımda hep motordan bahsettim.Gelip binek araçlara konuyu getiren sizlersiniz.
Neymiş efendim F1 teknolojisi ile binek araçlar ne alaka !!
Bakın güzel kardeşlerim,1979 yılında Renault ilk turbolu f1 aracıyla gp kazandı,bugun geldiğimiz nokta da turbosuz araç göremiyoruz nerdeyse.(ilk turbolu aracı yaptı demiyorum!)
Bugun bu turbolu ve aşırı beslemeli araçlar konusunda bu adamlar kadar uzman ki Mercedes'in düşük cc li motorları bu adamlara emanet.
Durum budur yaneeee,hala Enzo mu satayım Clio alayımcılar size bişey demiyorum artık![]()
kalite bana yansımıyorsa yemişim f1 ini aprilia 250 hp v4 motor yapıyor Rakamlarla başarı
294 MotoGP galibiyetiyle, Aprilia üst düzey motosiklet şampiyonasının tarihinde en fazla galibiyeti olan batılı üreticidir. 54 dünya şampiyonluğu ama bana yaramıyor