Rektefe ghören motor dikiş tutar mı?

Motosikleti
RKS TNT 202
Rektefe edilmiş ikinci el mantıklı mı ne dersiniz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ustasına ve kullanılan malzemeye bağlı olarak sorunuzun cevabı değişir. Çıkma ya da muadil kullanmayıp orijinal yedek parça kullanan deneyimli bir ustadan motor alınabilir yine de temkinli olmakta fayda var. Ben motorumu 49.300 km'de satın aldığımda son 10.000 km içinde 2 defa yağsızlıktan yatak sarmış ve krank dahil değişmişti. Bunu da motoru aldıktan epey sonra tesadüfen öğrendim. Aynı motorla 5 sene içinde neredeyse 100.000 km yapıp 144.500 km'ye getirdim, blokla ilgili de keçe değişimleri hariç bir sıkıntı yaşamadım. Biraz da kısmet işi bu işler.

Maalesef bizim ustalarımızın geneli parça değiştirmekten ( cıvata sök, tak ) başka bir şey bilmiyor o yüzden rektifiye görmüş motor işi zor.

Tamamen ustaya bağlı. Fabrikasyon tork değerlerine dahi uyarak toparlanan bi bloğun fabrikadan çıkmış motordan farkı olmaz. Benim elim sentil mantığıyla toplanan motorda en baba kalite malzeme de kullanılsa saatli bomba gibi olur.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
hiç bulaşmamak en iyisi o zaman teşekkürler
2022 ekim ayında suzuki gsr600 aldım, odometre 93 bin km idi, 95 bin km de motordan ses gelmeye başladı :) hurda parasına satın aldım fakat yine de motor bloğuna güvenmiştim çünkü saat gibi çalışıyordu ama işte motorun içerisine sıvı falan katıp sesleri kesiyorlarmış galiba çünkü 2 bin km kullanımda ses gelmeye başladı.

kenarda yatıyor öyle, aşırı bir benzin tüketimi var diye yaklaşık 150 bin tamirine para vermeyi şimdilik erteledim çünkü işe gidip gelirsem beni kuruturdu o, ikinci el işe git gel için dominar 400 aldım biriken tamir parasıyla ve şimdi tekrar para biriktiriyorum, gsr600 tamiri belki 150 bin lirayı da geçebilir belkide 80 binle falan kapanır, şansıma artık.

hani olası arıza durumunda kenarda yatması dert olmayacaksa ve üç beş zarar etmeyi umursamayacak isen ve motoru tamir edebilecek ustalarda varsa alınabilir. herşey kazanç ve zarar analizi ve senin ne istediğine bağlı.

ben böyle düşünüyorum çünkü sıfır almadığın sürece böyle motorların hiç birine güven olmaz, en azından bozuk ve ucuz alırsan düzgün tamir edildiğinde belki pahalıya gelir ama sağlam motora biniyorum dersin, tabi sıfırından pahalıya gelmiyor yine, buda önemli.. tamirini iyi yapabilecek usta da önemli.

ben duruma göre belkide kendim söker ustalık öğrenirim, 4 silindir motor sökmek tek silindir motora benzemez ama öğrenildiği sürece işler zor olmaz.

Motosikleti
Ns200 15"
Alınır ama kim nasıl yaptı? İyi bir revizyon görmüş ve parçaların değerleri fabrika limitleri dahilinde takılmışsa korkulacak bir yanı yoktur. Çıkma krank ve çıkma blok gönül rahatlığı ile kullanılır fakat bunların ilk önce faturasından emin olunması gerekir ardındanda iyi bir rektefiyecinin gerekli ölçümleri sağlayarak servis limitleri dahilinde olup olmadığını ölçmesi bize o parçanın genel durumunu bize söyleyecektir. Eğer bir motor yapılıyorsa ve uzun ömürlü olsun istiyorsanız bir çok şeyin maliyeti hesabını görmeden değiştirmek en sağlıklı iş olacaktır, mesela bu iş için örnek; bir motor toplayıp o motorun yağ pompası değişmezse ciddi bir risk taşır.

Motosikleti
D400
Yetkili serviste yapılmış ve tüm parçaların faturası elinde var ise gayette alınır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar