hiç bulaşmamak en iyisi o zaman teşekkürler
2022 ekim ayında suzuki gsr600 aldım, odometre 93 bin km idi, 95 bin km de motordan ses gelmeye başladı

hurda parasına satın aldım fakat yine de motor bloğuna güvenmiştim çünkü saat gibi çalışıyordu ama işte motorun içerisine sıvı falan katıp sesleri kesiyorlarmış galiba çünkü 2 bin km kullanımda ses gelmeye başladı.
kenarda yatıyor öyle, aşırı bir benzin tüketimi var diye yaklaşık 150 bin tamirine para vermeyi şimdilik erteledim çünkü işe gidip gelirsem beni kuruturdu o, ikinci el işe git gel için dominar 400 aldım biriken tamir parasıyla ve şimdi tekrar para biriktiriyorum, gsr600 tamiri belki 150 bin lirayı da geçebilir belkide 80 binle falan kapanır, şansıma artık.
hani olası arıza durumunda kenarda yatması dert olmayacaksa ve üç beş zarar etmeyi umursamayacak isen ve motoru tamir edebilecek ustalarda varsa alınabilir. herşey kazanç ve zarar analizi ve senin ne istediğine bağlı.
ben böyle düşünüyorum çünkü sıfır almadığın sürece böyle motorların hiç birine güven olmaz, en azından bozuk ve ucuz alırsan düzgün tamir edildiğinde belki pahalıya gelir ama sağlam motora biniyorum dersin, tabi sıfırından pahalıya gelmiyor yine, buda önemli.. tamirini iyi yapabilecek usta da önemli.
ben duruma göre belkide kendim söker ustalık öğrenirim, 4 silindir motor sökmek tek silindir motora benzemez ama öğrenildiği sürece işler zor olmaz.