Arkadaşlar sanırım burada herkes biribirini kızdırmadan diğer markayı kötülemeden eleştirisini yapabilir. Lütfen sadece değerlendirelim. Kişiseleştirme olayı bence yanlış..
Regal Raptor denen motoru kim hangi firma getirmiş; destek hizmeti nedir? Resmi Web sayfası nerededir bilen varsa yazsın? Bnede öğrenmiş olurum. Takdir edersiniz ki; destek hizmeti bu motor işinde bence markadan bile önemli. Sırf bu destek için ben Mondial MCT bile alırım. Sonuçta muhattabım var isterse motor ortadan ikiye yarılsın. Şimdi bunu geçtik...
Diğer konu bence Roadstar ın arkasında bisan var yani KOÇ grubu burada avantaj var.
Başka konu; Ragalde su soğutma var bisanda yok. Soğutma motorda çok önemlidir. Bu regal için çok ama çok büyük bir üstünlük roadstara karşı. Ancak saçma kalitede bir Çin işi radyatör zırt pırt delinir ise hele muhatabında yoksa motoru yakma ihtimalinde varsa vay haline!
Roadstar V motor titreşimi regale göre bence daha azdır. Ne denirse densin, çift silindir her zaman tek silindire göre üstündür..
Görünüş olarak bence Bisan mükemmel bir yamaha virago dur. Üzerinde yazdır YAMAHA VİRAGO diye anlayan olursa farkı yaz buraya... Regal daha zayıf kalır..
Diğer bir konu kadran regalde 80 den sonra kırmızı dır. Yani 90 la gittiğin an motor yağlamada sıkıntı yaşayabilir son derece riskli demek. 80 den sonra kırmızı red lıne olması bence dezavantaj...
Diğer bir konu forumlarda gerçekten tutulan bir motor, roadstarın bu kadar tutanını ve fanatiğini görmedim. Buda roadstarın dezavantajı..
Biz şimdi kaseye koyalım motorları bence az ama çok az farkla roadstar ağır bastı.. Az daha para koy; Hyosung GV 250 cc al...
Sevgili Selka ,
Yazdıklarının büyük bir bölümü yanlış.
1- Regal Raptor'u Sarı Kayalar getirmekteydi , bu işi bıraktılar.Şu anda motosikleti getiren ve yedek parça tedariğini yapan Emre LTD 'dir.
İnternet sitesi ;
http://www.emreltd.net/index.htm
2-Regal Raptor'umla teknik hiçbir sorun yaşamadığım gibi hiçbir yedek parça problemi de çekmedim.Radyatörüm hiç delinmedi , radyatörü delinen bir Regal Raptor ne gördüm ne duydum.
3-Dış görünüş tamamen zevk meselesidir.Bisan ve türevleri Virago'nun , Regal Raptor ise Honda Rebel'in aynısıdır.Bence Rebel'in görünüş açısından Virago'dan bir eksiği yoktur.
3-Ben de V motorun titreşiminin az olacağını düşünüyorum ancak Regal Raptor tek silindir değildir!Sıralı çift silindirdir.
4-Regal Raptor'da kadran 80'den sonra kırmızı değildir.Çok uzun mesafeli yolculuklara Regal Raptorları ile çıkmış arkadaşlarımız var bazılarını ''Gezi Yazıları'' bölümünde okuyabilirsin.Şehirler arası yolda 80 Km/Saat hızdan daha fazla sabit süratle uzun süre yol almış birçok arkadaşımız var , hiçbir problem yaşamadılar , yaşamadık.
5-Talep açısından yorum yapmama gerek yok , ortada zaten.
Sevgili Selka , bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun.Bu seni pek de hoş olmayan durumlarda bırakıyor.