Madem hortlak bir konu bir önceki yazıma ilave yapayım:
Şimdi regal kullanıcıları regali , Gc 250 kullanıcıları hyosung'u tavsiye edecektir. bu kaçınılmaz. herkeze kendi motoru iyidir.
Yorumumu şöyle genişleteyim.çadırımı , kampetimi alır ,dağ taş tepe bayır dolaşırım derseniz , regal alın . yok ben asfalttan çıkmam boş yolda basarım veya sadece evden işe kullanırım derseniz hyosung alın.
Bir önceki yorumumda kışın hyo alıp boyatmayı planladığımı söylemiştim. Regalimi jantlar ve aynalarımda dahil tamamen mat siyah yaptım. kapkara, iyice , deli dolu bir şey oldu. ilk vakitler gv 250 de beğendiğim tek yer ön lastiklerinin regale göre kalın olması ve çamurluklarıydı , ancak regalimin son halini kıyaslayınca , Hyo alıp modifiye etme fikrimden vazgeçtim.çünkü, ben dağ taş dere tepe dolaşmayı severim. su soğutması bu durumda çok ciddi avantaj.Gv 250 nin 29 beygir olması 8 subap olması bu tür yollarda, benim için pek bir şey ifade etmiyor.geçen yaz bir trafik kazası geçirdim . kolay kolay 90 km yi geçmiyorum artık. tork zork , maksimum performans demeyi bıraktım. Regalimi kolay kolay bırakmam , pert olana kadar kullanırım. pert edersem sonrada alsam alsam C 800 alır onu modifiye etmeye uğraşırım. ( hoş aletin pek modifiyeye de ihtiyacı yok ya )
Şimdi arkadaş bu resimlere iyi bakın.
özellikle motor teknik verileri rakamlarına bakıp'ta elbette hyo' yu tek geçerim , regal ile hyo kıyaslanmaz diyen arkadaşlar özellikle resmi bilgisayarlarına kopyalayıp büyüterek baksın.
Acarkent - Kavacık yolunda ,130 km ile sola yatarak yere yapışmış halim.engine guard ve yan çanta ve demirleri derken , bunların önemi hakkında bir bildiğimiz varki yazıyoruz.
Bir yağ mazot birikintisine takılıp sola doğru yattım. ön cam tutturma aparatı anında patladı.motorumu 1 saniye kadar görebildim . o sırada düşmenin etkisiyle takla atmayayım diye ayaklarımla kendimi dengelemeye çalışıyordum.kelimin tam anlamıyla el freni yaptım. ( ellerimle resmen asfaltı tırmaladım ) , motor engine guard demiri , özel yaptırdığım sürücü ayaklığı üstünede ara sırada arka çanta üzerinde sola doğru daireler çize çize sürüklenmeye başladı.yanlız engine guard üzerinde uzun yol ayaklığım var , ilk darbeyi burası aldı ve darbenin etkisiyle yerinden kaydı.sürüklenirken motor engine guardın ve sürücü ayaklığının üzerine oturdu. o 1 saniyede bunları görebildim daha sonra ne oldu bilmiyorum.kendi derdime düşmüş vaziyetteydim.
Sonuç : ön cam patladı ( Nasrettin hoca gibi bir cevap olacak ama zaten sökecektim ) , km saatimin camı yerinden çıktı ( yerden bulup yapıştırdım ),sol ayaklığı tutan pim kırıldı.( teknik servisim bedavaya verdi ) ön farım patladı ( modifiye olsun diye zaten higjway hawk far almıştım , ha bugün takarım ha yarın takarım derken kısmet kaza sonrasına takmak mış ) sol debriyaj maneti yamuldu , düzletirken kırıldı ( 15 ytl ye yenisi taktım ) ,sol ayaklıkta sürtünme izleri oluştu ( polisaj makinam var kendim düzelttim ) ve arka çanta ve tutturma demirinde çizikler oluştu ( şimdi her ikiside siyaha boyadım ) ,cam tutturma aparat benzin deposunu ezik oluşturdu ( boyarken burayıda düzeltim ) tüm hasar bu kadar. motoru hastaneye bir dostum sürerek getirdi.
Bendeki hasar : eller, dizler, dirsekler, bel göbek ve sırtta asfalt yanıkları ,sol omuz kırık.
Bu da sol diz kapağımın hali, bu resme iyi bakın arkadaşlar.ilk yere çarpmamla oluşan hasarın biraz iyileşmiş hali , Hyo Hyo diyen arkadaşlar çok çok iyi bakın.neden özellikle bakmanız gerektiğini az sonra yazacağım.
ellerimde , dirseklerimde göbek sırttımda sargılar çıktından sonraki açık yaralarımın başka resimleri de var ancak mideniz bulanmasın diye yayınlamıyorum.bir ay boyunca kendi çürüyen dokularımın kokusunu ala ala ,eller ayaklar enfeksiyondan şişmiş vaziyette , acıdan günde yarım saat uykuyla dolaştım.
Engine guard ve arka çanta ( hard case denilen sert plastik ) ve çanta demirleri olmasaydı : büyük bir ihtimalle motorun altında kalacaktım.ve motorla birlikte sürüklenecektim. ve büyük ihtimalle ölecektim , veya sol ayağımı kaybedecektim.en iyi ihtimalle sakat kalacaktım. en en en iyi ihtimalle menisküs.
Şimdi hyo'yu tek geçerim hyo ile regal kıyaslanmaz diye görüş belirten arkadaşlara soruyorum . bu kazayı engine guardsız , arka çanta demiri olmayan standart bir hyo ile yapsaydım sizce ne olurdu ? böyle bir kazadan canlı çıkma ihtimali ? ya sakat kalmadan çıkma ihtimali sizce ne olurdu ? bu durumda bp , subap, doch motor , motor açısı , V twin ıvır zıvır mı önemlidir. bir kazadan sağ sağlim çıkabilmek mi ?
Teknik verilere , rakamlara bakarak Hyo yu tek geçerim diyen arkadaşlara cevabım , yaşayarak edindiğim deneyimlere dayanarak bu saatten sonra , 100 tane hyo yu bedavaya verseler , bir regale değişmem.
RAKAMLARA BAKARAK DEĞİL , YAŞANAN TECRÜBE İLE SABİTTİR.İSTEYEN GV 250 İLE AYNISINI DENEYEBİLİR.