- Motosikleti
- Ktmrc390
- Konu Yazar
merhaba, dün ikindin motorumu su ile yıkadıktan sonra artçımla beraber yola çıktık ben yaklaşık 100 kiloyum artçım da 70 kilo civarı motor rc390 ile yola çıkalı 2.5 km olmuştu lastikler soğuk tabii (michelin power 6), kırmızı ışık yandığını gördüm ama dururum zaten diye devam ettim motorumu biliyorum duracağını biliyorum o mesafeden ama ön frene bastığımda direkt abs devreye girdi vurmaya başladı ben durmak için daha çok baskı uyguladım ama hiçbir şekilde hız azalmadı bile daha sonra araçların arasından girip şansıma yaya geçidinden geçenlerin de daha ortaya gelmemiş olmasıyla kırmızıdan geçerek durdum fren mesafem 30 metreleri rahat buldu ve ve hız sadece motor freniyle düştü harici gerçekten ön fren hiç etki yaratmadı ve açıkçası da arabaların aralarının açık olması yayaların tam ortaya gelmemiş olması vs vs biraz da verilmiş sadakam varmış,, teknik olarak ağırlık dengesinde biryerde sıkıntı olduğunu düşünüyorum ondan motorumun böyle yaptığını sanıyorum daha önce başıma da gelmemişti sizce hatam neden kaynaklıyor ön amortisör ayarlarım sertlik olarak 4/5 iniş 4/5 kalkış sertliğinde arkayı oynamadım lastik basıncım artçı var diye ön 30 arka 32 şekilde normal 29/29 sanırsam, daha acemiyiz 4000 km de falanım ama frenler vs özellikle çalıştığım alanlar stoppie kadar zorlarım kendimi ani duruşa hazırlıklı olayım diye böyle bir olay yaşamam şaşırttı ve sonrasında akşamına motorla tekken de fren yaptığımda 15 falandı hızım önümdeki minibüs sert fren yaptığı için ben de serte bastığımda gene abs frene basar basmaz geri tetikte bulundu sizce nerelerde hatam var veya ağırlık merkezinde süspansiyon ayarlarında yanlışım varmı nereleri kontrol ederek bu olayı iyileştirebilirim artçıyla sürüş esnasında teşekkür ederim.