Rastgeldi...

Motosikleti
Mondial Virago 50i
http://www.youtube.com/watch?v=R4cjSbVDwtI

Köpekbalığı yavrusu (kıvrak) bile tuttuk, mercan, kafa (mercan kırması), istavrit (eşek), kupes, izmarit diğer kurbanlarımızdı. Hepsini afiyetle mideye indirdik, kılçıkları bile israf olmadı. (kediler sağolsun) :)

Videodaki kardeşim ve acımasız köpekbalığı, çevirmeye üşendim kafanızı sola yaslayarak izleyin. :p

Velhasıl av bereketliydi, hava pusluydu balıkçının tam sevdiği hava, biz 5 kişiyiz daha iki ev daha bolca yedi. Kardeşimin ve küçük yeğenimin kısmeti diyorum.

imag0021ht4.jpg

imag0012qn8.jpg

Offff off siz balıkları ben de resimleri görünce kafayı yedim. En büyük zevklerimden birisidir balık tutmak.

Nelerdepreştirdin gene içimde be barış oooy oy motorum var her türlü takım var heves var ama nasip yok sanırım denizden bize.

Birgün vira bismillah deriz herhalde

Paylaştığın için sağol.

Bu da bizim Sinop'taki palamut katliamımızın resimleri :cherry:

geliyorlaaar :queen:

150 adet palamut tuttuk :cherry:

benzin bitti... :) Ama motoru değiştirdik. Artık mazotlu :bounce:

biraz manzara... :wiinkk:

geri döndüğümüzde tersanede herkez başımıza üşüştü. kasa ve kocamanda bir kovayı görünce :mrgreen: Bu bizim ekip. 5 kişiyiz. Ama 150 tane tuttuğumuz gün 3 kişiydik.

Ertesi gün İstanbul'a geri döndük. Ve biz gittikten sonra balık çok az çıkmış. Şimdi de iyice küçülmüşler. Yani denizi kurutup geri dönmüş olduk. :mrgreen:

Daha çok foto var ama bu kadar ekleyebildim :wiinkk:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Su Silahı;475849' Alıntı:
Offff off siz balıkları ben de resimleri görünce kafayı yedim. En büyük zevklerimden birisidir balık tutmak.

Su silahı, sizin orası bayağı ters yahu deniz yok, Allah beni denizden o kadar uzak bırakmasın. :pale:

Nelerdepreştirdin gene içimde be barış oooy oy motorum var her türlü takım var heves var ama nasip yok sanırım denizden bize.

Birgün vira bismillah deriz herhalde

Paylaştığın için sağol.

Akelteke, reis :) bu balık işi azim ister sende bilirsin, İstanbul'da iken Bebek, Hisar, Fener, Beykoz sahillerinin dili olsa da anlatsa size beni, sabahın köründe dikilirdim 'tirtir' titreye titreye sahillerde, oltanın ucuna bakmak, tetikte avını beklemek. Bazen 3 tane bazen 3 kilo verir Yaradan, azim sabır etmek bu işin baş kuralıdır. İnşallah birgün tadarız beraber bu hazzı. :cat:

Bu da bizim Sinop'taki palamut katliamımızın resimleri :cherry:

Mostwanted müthiş görüntüler, bizim buraya bu sene uğramadı palamutçuklar :) geçen sene palamut, uskumru boldu bu sene de erkenden lüfer hatta irileşmiş kofanalar girdi aradan aldık bayağı ama çabuk çıktılar yemekten doğru düzgün satamadık bile. :)

kofanalarif0.jpg

Bir yere ayrılmayın aslan sütümü alıp geliyorum.Ben mangal başında dururum ve iyi çıraklık yaparım.:wiinkk:

Kızılırmak'ımız var. Baraj göllerimiz var. Kızılırmak ve baraj göllerimizde 20kg lik yayın balıklarımız var. 1 den 15 kg ye kadar Turna balıklarımız var. Ki bu kardeşin olta ile 5 kg lik yayın ki (çok küçük). 8 kg lik hatırı sayılılr bir Turna balığı tutmuştur ki sizin yakalamış olduğunuz kuzucuklar kadar sadece midesini temizlerken çıkarmıştım. Deniz ve ırmakta yöntemler biraz farklıdır ama alınan keyif her zaman aynıdır hele de şöyle babalarından yakalarsak.
OOOOooof ülen oofff coştu Deli Bekir oltalarını getirin.:pr:
Bu yaz tatilde Abana daydık bir kaç balık fotosu da ben de var durun bakalım.

Bu da Çarpanmış (iskorpit galiba), tahmin ettim pis bir balık olduğunu o yüzden her ihtimale karşı elimi sürmedim. Kalkan' a diye attık kısetimize Çarpan geldi.

imrendim resmen. ben de 7 yil balik tuttum:) alirdim yer oltalarimi 6 yasimda, inerdim gole:) 10 tane yer oltasini dizer, yakinlarda hayallere dalardim. tabibi de "at-çek" lik olta yapardik. o da levrege.. butun oltalarimi kendim yaptim. belki ilk 2-3 oltami satin almistir babam. sonra, cinim ya, ogrenip yapilisini, kendim yaptim. "gidip '0,25' lik misina istiyorum ben" demek bile keyifliydi. kursunlari, kancalari, mantarlari almak. gerci mantarimiz sarap tipasi olurdu:D ooof of... o gunler. ne ozene bezene hazirlardim oltalarimi... sabah gider satin alirdim malzemeleri,aksam baliga. a kuspe de alirdik. onu da yer oltalarinin ucuna baglardik. ama genelde yeni kuspeler takilip misina kırardi:) 7 yil boyunca 4-5 kere gole dustum, 1 kere olta cikarmak icin gole girdim, 1 kere goldeki balikci amcaya tatlilik yapip kocaman bi baligini aldim, 1 kere gel-git ten sonra kayalarin arasinda sıkısmis kocaman bir sazamn buldum, yuzlerce kaya baligi avlayip kancaya gecirdim, yuzlerce balik tutup her hafta babama balik yedirdim:), oltalari dizdigim yerlerde levrege at cek ayapan erkeklerle kavga ettim:D, annemin gecme dedigi tellerin arkasina gectim-ordan da balik tuttum:D , gecme dedigi bi taraf daha vardi orda da yilan gordum, 2 defa kaplumbaga tuttum, tuttugum baliklari yemeye calisiyorlar diye birsuru yengec öldürdüm, onlarca defa calilarin arasina isedim:D, bikac defa da .icip yaprakla sildigim olmustur:D:D:D, kullanamadigim birsuru kaya baligini kedilerime canli canli yedirdim, sevdiklerime oltalar yaptim-sacma sapan yerlere olta savurmalari bile hosuma gitti, agac dalindan zipkin yapma girisiminde bulundum, balik oltadayken parmagimdaki misinanin gerginligine hep hasta oldum, gun batimini hep bekledim:) dalga sesini hep dinledim:)
oooooooooooooooooooooof of...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Siz hiç 40 tane ağzına kadar dolu kamyondan rasgele birisinin üzerine çıkıp içine atlayıp en iri ve taze hamsileri seçtiniz mi?:bounce:

hayir:D keyifliydi di mi? bak gene imrendim:D

bi de sasi sasi kokmuşsunuzdur sonra:D super:D ozledim balik kokmayi da:D

Motosikleti
Mondial Virago 50i
İskorpit o su silahı, çorbası güzel olur. :)

cezerye senin gibi hatun kişi zor bulunur, hakikaten senin gibi denize, balık avına tutkun erkek arkadaşım bile çok az. :cat:

Ertuğrul bizim buraya kışın bazen gelir ama hep marmara, karadeniz hamsisini arar olduk o bambaşkadır, kokusu tadı balık olduğunu bile sorgulatır adama. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben bu muhabbete biraz fransız kaldım sanırım,,,,

ulen bu fransızlar hiç yakamızı bırakmıyo.türkçede bile araya giriyo ..erefsizler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cezerye helal olsun valla sana,ya bu balık merakı bendede yok,

ne yapmak lazım acaba...

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Balıkları yedik bile yeniden tutmamız lazım. Ama dur dolapta tuzlu balık ile fava vardı, gel gel. :)

Şu ''dede korkut'' başlığını niye düzenlemiyorsun birader. :silent:

Bıyıklı;
Balık çorbası hangi balıklarla nasıl yapılır? Bilgin olduğunu tahmin ettiğim için soruyorum. İskorpit nasıl temizleyipte çorbası yapılır? Zehirli değil mi?Zehiri neresinde? Etkisi nasıl?

Bu da bizim buraların Kralı gerçekten böyle bir canavarı yakalamak için her yaz günlerce ırmak kenarında sabahladığımız oldu ama nasip kısmet işte. Ancak 5 kg likleri denk geldi bir kaç defa. Bir bu yaz samimi bir arkadaşım 25 kg liğini yakaladı. Ama inadım inat bu sene şansımı denemeyi sürdüreceğim.

Yayın balığı efsaneleri

Balıkçılar, tuttukları balığın büyüklüğünü abartmaları ile meşhurdur, ama eğer anlatılan balık yayın balığı ise onları biraz daha ciddiye almak gerekebilir:

* 1985 yılında iki Yugoslav balıkçı, Tuna Nehrinde balığa çıkarlar. Oltalarına takılan dev yayın balığı onları tekneleri ile birlikte Tuna nehrinin akıntısına karşı 20 kilometre çeker. Nihayet yorulan balığı bir traktörün yardımıyla karaya çekerler; balık 3,5 metre boyunda ve 300 kilo ağırlığındadır.
* Orta Çağdan kalma belgelere göre, yayın balıklarının suya giren küçük çocukları yedikleri olmuştur.

Kanıtlanmış olaylar

* 2003 senesinde Almanya'da yaşlı bir kadının köpeği serinlemek için suya girdiğinde, suyun yüzeyinde büyük bir ağız belirir ve köpek bu ağzın içinde kaybolur. Haber Almanya'da bütün gazetelerde ve televizyonlarda yer alır. Alman medyası bu yayın balığına Yakob adını verir.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Malzemeler :

1 kg. iskorpit balığı

1 büyük kuru soğan

4 yaprak defne yaprağı

6 dal maydanoz

3 diş sarımsak

2 litre su

1 tatlı kaşığı tuz

3 olgun domates rendesi

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı biber salçası (acı veya tatlı)

2 çorba kaşığı tereyağı (az yağlı seven için 1 kaşık yeterli)

Yapılışı :

Temizlenmiş iskorpitleri güzelce yıkayın, başlarıyla birlikte tencereye koyun. İki litre suyu ilave edin, soğanı dörde bölüp içine atın, defne yaprağı, sarımsak, maydanozu da ekleyin ve bir kaynatın, üstünden köpüklerini alın, tuzunu koyup altını kısın ve yarım saat süreyle pişirin.

Sosu için, üç domatesi rendeleyin, tencereye tereyağını koyun, ocağın altını açın, domatesleri koyun, beş dakika pişirin, biber salçasını da ilave edin.

Pişirdiğiniz balığın suyunun tamamını süzekle alıp sosun bulunduğu tencereye ilave edin. Süzekteki balık etlerinin kılçıklarını iyice ayıklayıp, fındık büyüklüğündeki parçalar haline getirin.

1 çay bardağı suya 1 çorba kaşığı unu bir kasede telle çırpıp kaynayan soslu balık suyuna yavaş yavaş karıştırarak ilave edin, bir taşım kaynatın, balık parçacıklarını da ekleyin, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Servis yapılırken limon ve kıyılmış maydanoz koyun.

Çorbası yukarıdaki gibi olur, ben hiç yapmadım ama annem yaparken bir iki dikkat etmiştim. Güzel olur, kırlangıçın da çorbası güzeldir. İskorpitin dikenleri sırtındadır, karın yüzgeçlerinde ve kafasında da bir iki tane vardır. Keskin bir bıçakla dikkatlice sırtı kuyruktan başa kadar alınır, kafadakiler ve karın yüzgeçleri de kesilir. Eti serttir tulum çıkarıp kızartma yapılabilir fena değildir, şişi de olur ama biz şişi daha çok körpe kuzudan yaparız. :p Zehiri pek etkili değildir aslında ufak olanlarda daha fazla zehir bulunur, daha hareketli dolayısıyla iğneyi çıkarırken daha dikkat edilmesi gerekir. Alt solungaçlarından kavranarak veya alt dudaktan sıkıca kavranarak tutulur. Trakonya daha zehirlidir ve hemen müdahale edilmezse kalp krizine kadar götürebilir. Eğer elinize batarsa temiz bir bıçakla battığı yeri biraz yarın ve dikeni mutlaka çıkartın daha sonra emerek fazla zehiri tükürün. Elinizi sıcak su içinde tutun eğer denizde sıcak su bulamazsanız yara üzerine işeyebilirsiniz. :)

98mi.jpg

Yayın balığının çok obur ve büyük boylara gelebilen bir balık olduğunu biliyorum. Ama tatlı su pek ilgi alanım değil. Akvaryumculuk hariç tabi. :)

Balıkları yedik bile yeniden tutmamız lazım. Ama dur dolapta tuzlu balık ile fava vardı, gel gel. :)

Şu ''dede korkut'' başlığını niye düzenlemiyorsun birader. :silent:

İşe girdim, iki gündür geberdim yorgunluktan :wiinkk: Bu akşam halledeyim, Ana Britannica'dan (ç)alıntı yapayım biraz :)

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ortak zevklerimizin olması çok güzel bir şey. Ben bir kaç defa sazanla yaptım çorbasını aslında gayet lezzetli oluyor ama o balık kokusu itici geliyor. Çorbayı tarif üzerine değil tahmin üzerine yapmıştım mutlaka işin püf noktası vardır.
Bizim buralarda da yayın nın kafasıyla çorba yaparlarmış. İÇenler çok lezzetli oduğunu söylüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar