Ramzey QM200 (Qingqi QM200-GY) mi? Hyosung RX125 mi?

kıyaslama yapacağınız zaman resim de koysanız daha iyi olur :) en azından görünüş ve şasesi hakkında bilgi sahibi oluruz. ben şimdi bu modelleri araştırma lazım googulda da sana bilgi vermem lazım.
hadi ben yapıveriyim onu da.
bu ramzey
200cccrossqm200gy.jpg

bu da hyosung
13.jpg

baktıgımda ilk göze çarpan cc farkı. biri ramzey 199,1cc biri hyosung 124cc.burdan ramzey önde zaten. :)

ramzey in deposu 10,6 hyonunki 9,1 :) bana göre ramzey derim.bulundugun ilde de kaliteli servisi varsa dogru pazartesi mağazaya :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tabii hyosung...
Ramzay çin mali

tek kelimeyle RAMZEY derim..bu arada ramzeyi ben türk malı biliodum yanlış mı acaba??

Hyosung kendini ispatlamış bir marka fakat 125 cc

Ramzey QM200 arkadaşım kullanıyor 2 yıldır gayet te memnun motosikletinden,kapasitesi belli bu modellerin,hız hevesin yoksa arazide,kırda,bayırda hoplar,zıplarım diyorsan alabilirsin

Arada fiyat farkı muhakkak vardır,bütcen kısıtlı ve dar ise ramzey kesinlikle tavsiye ederim

tabi ki Hyosung.her yönden ramzeyden üstün.lastik kalınlığına kadar.ikisinide kullandım.aradaki fiyat farkından da anlarsınız zaten.ramzey çok titrio

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
ben tercihimi ramzeyden yana yaptım pişman da değilim. motorumdan memnunum

Buralpdi arkadaşıma aynen katılıyorum. Bu arada bildiğim kadarıyla yukarıda belirtilen hyo ile ramzey 200 GY arasındaki farkları yazayım.

Ramzey 200 cc Hyo 125,
Ramzey 16 beygir Hyo 12.5,
Ramzey 3500 YTL Hyo 4500,
Ramzeyi Çinli Qingqi firması üretiyor (bu firma çinin ilk motosiklet üretim firması ve 1984 yılından itibaren suzuki ile yaptığı anlaşma sonunda suzuki teknolojisini kullanarak üretim yapıyor. Zaten ramzey 200 GY, Suzuki DR 200 modelinin 1990yılı modeli ile aynı. Tek fark suzukide küçük bir yağ soğutma radyatörü de var)
Hyo'yu yine suzuki teknolojisine dayanarak üretim yapan Kore firması üretiyor.

Ramzey hava soğutmalı Hyo hava ve yağ soğutmalı (ancak yağ radyatörü çok küçük)
Ramzey 2 sübaplı Hyo 4 sübaplı
İkisinin de kasa ve genel görünüş hemen hemen aynı.

Ancak Hyo'nun yine 125 cc'lik bir SM modeli var. O motor 14.5 beygir. Diğer özellikleri hemen hemen yukarıdaki hyo ile aynı. Fiyatı ise 5500 YTL. Selamlar.

merhaba arkadaşlar
cevaplarınız için teşekkürler
"digi_boy26" bende QM200GY-B var (yeni almişim) oncedende bir az süre hyosung RX125 kullandim, internet de ve bu forum da almadan önce çok araştirdim. ama sizin de görüşlerinizi bilmek istedim,
ramzey iyi motor ama hyosung 4 süpap olmasindan dolayi sanirim daha yümüşak çalişir , bir de hyosung binişi çok yümüşak dir .ben çok beğendim
değiştirme sebebim boyduki burda daha hyosung üretilmiyor. bunedenle sifiri yok. bende bir ikinci el 3000km işlemişini aldim ama acemi oldoğum için 1 ay sonra sylinderin yapişdirilma olmasini fark etdik. satici başimiza böh goymuş, va onu iade etdikden sonra gedip bir sifir QM200 aldim ( resimleri forum da var)
aldiktan sonra dolanirken bir mağazada eskiden kalmiş kaç sifir hyosung gördüm ama paha diyordi . QM200 iyi makina ama hyosung gözel ve rahat ,sizce hyosung değer 1200$ QM200 den pahali olsun?

ben ramzey derim dostum kullanan arkadaşlarım var diğer modellerine bişey diyemem ama bu modeli en sağlam olanlar arasında..

Naci63
merhaba
burdaki hyosung lar en fazla 2005 model va onlar sadece hava soğutmali dir.

Naci63
merhaba
burdaki hyosung lar en fazla 2005 model va onlar sadece hava soğutmali dir.

Ben burada gördüğüm SM modeli (14.5 beygir) üzerinde sigara paketinden daha küçük bir yağ radyatör ünitesi gördüm. Onda da hava soğutmalı yazıyordu ama yağ radyatörü de mevcuttu. Benim gördüğüm 2007 modeldi. Öncekileri bilemem. Selamlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ya da...

Haşarı çocuk hyosung 125 karion olabilir..

selam ben de Ramzey QM 200 düşünüyorum çok araştırdım ve bir bayide denedim de 0 km bir motoru km saati çalışmıyordu,yedek parça problemi olur mu konusunda kararsızım o yüzden ne kadar beğenmesem de ybr 125 ile qm 200 arası kararsız kalıyorum kullanan arkadaşlar debriyaj ve parça bulunabilirliği açısından bilgi verebilirse sevinirim teşekkürler...

iki modlei kıyaslamak yerine ihtiyaç ve olanaklarını yazsan ona göre daha iyi yardımıcı olunur.

yani şehir içi kısa şehir dışı turları ve arazi patika yollar debriyaj çok sert geldi bana 5 dakika kullanmama rağmen çok yordu sizlerinkiler nasıl? ama sürüşü keyifli bir motor ve bayağı kıvrak geldi hoşuma gitti peki titreşim nasıl uzun yolda çok yorar mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar