Ramzey Qm 250 TURBO İŞLEMİ YARDIM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
macera dediğin şeye biz tutku diyoruz. zaten macera aramaya da gerek yok denenmiş kanıtı antalyada gözümün önünde allahın izniyle 2 gün sonrada gidip motoru test edeceğim ki bunu kendim değil, yüregi olan koskoca antalyada sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek becerikli ustalar yapacak. ilgin için teşekkürler saygılar.

Dostum Antalyada bu isi kim yapiyormus cok merak ettim. Burda Cakmak Turbo vardir. Bir donem drag yarislarina kendi yaptiklari aracla katiliyorlardi

Soruna basit ve net bir cevap veriyim

Motoruna istedigin seyi takabilirsin bunda hic bir sinirlama yok

Hatta Turboyu sahane bicimde takip en guzel verimlari dahi alabilirsin

Ama sadece sana bir sey soracagim buna yuretken cevap verir isen sevinirim

Er5 yada Suzuki GS500 saate 200km/h hiz yapmak icin tasarlanmis tir.

Sadece motor olarak degil , frenlemesi olarak ta ve 200 km /h hizla giderken stabil yol tutusu ile

Simdi senin motorun ER5 kicini kovalarken

1- cidden stabil bir sekilde gidebilecegine inanabiliyormusun , sonucta Er5 Surucusu iyi ise, duz yolda da yumusak virajda da 200 yapabilen bir motor.

2- Bu tatli kuyruk kovalamaca esnasinda onunuze cikan X bir cisim yuzunden ayni Er5 kadar gvenli ve cabuk durabilecegine inaniyormusun?

Iki soruyada cevabin evet ise, bence hic dusunme yap ve mutlu ol.

Bu sorularindan birinden dahi suphen var ise, bence iki kez dusun.

MCT ye turboyu ilk deneyen arkadşla (MCT yi satıp tvs apachee alana kadar) MCT forumunda yorumlarını takip eder arada birbirimize cevap verirdik. Turbo ile hatırladığım tek şey krank milinin o basıncı kaldıramamasından dolayı krank bilyalarının dağılması ve silindirin hızla aşınmasıydı. kaldı ki Bu motor HArley ya da BMW değil ki şanzımanını söküp üst modele upgrade edesin. MCT ile QM250 nin motor yapıları birbirlerine yakındır. Öyle şanzıman upgrade olayı da yoktur. Kendin 1500 liraya mal olacağını söylüyorsun. eğer bu işi sadece motoru hızlandırmak için yapacaksan ramzeyi sat(hali hazırda 1500 liranın olduğunu varsayıyorum) üstüne koy kayışlı en500 ler var. onu al ve vahşi bir ivmelenmeye tanık ol :) MCT ye turbo takan arkadaşın arkasında kocaman bir torna aötlyesi tornacı ve CNC ustaları vardı. yani eğer doğruysa tabi bu 1500 liraya işçilik dahil değildir :)

Sağlıcakla

motorumun üzerinde yamaha virago 250 krangım var daha önce dişlileri deneme yanılma yaparak son hız artırmak vites aralarını uzatmak için oynadıgımız zaman kırmıştık. krank cincon motora göre baya bi saglam ordan sorun cıkaracagını sanmıyorum kardeşim.ben bu yapıcagım masrafa motoru eklesem gider er 5 alırım paşa paşa binerim 1 2 arkadaşta söylemiş zaten bizde tutku oldu artık yapılmayanı imkansız deneni yapıp cözüm bulmak bu motora turboyu takıp gezdigimde er5 in 100 katı fazla dikkat cekicegimi begeni toplayacagımı bılıyorum. sanzıman olayı söyle komple sanzıman olarak degiştirmeyi düşünüyorum hiçdegilse boş bi cinli sanzuman yerine uygun italyan yada japon sanzuman olabılır.motorcu arkadaslarım temın edıyorlar.pıston olayında zaten ben yukardada söylemıştım turbonun sıcak basıncına dayanacak celik pistonlar kullanacagım. ilgn için teşekkürler .. :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:52 ----------

Dostum Antalyada bu isi kim yapiyormus cok merak ettim. Burda Cakmak Turbo vardir. Bir donem drag yarislarina kendi yaptiklari aracla katiliyorlardi

Soruna basit ve net bir cevap veriyim

Motoruna istedigin seyi takabilirsin bunda hic bir sinirlama yok

Hatta Turboyu sahane bicimde takip en guzel verimlari dahi alabilirsin

Ama sadece sana bir sey soracagim buna yuretken cevap verir isen sevinirim

Er5 yada Suzuki GS500 saate 200km/h hiz yapmak icin tasarlanmis tir.

Sadece motor olarak degil , frenlemesi olarak ta ve 200 km /h hizla giderken stabil yol tutusu ile

Simdi senin motorun ER5 kicini kovalarken

1- cidden stabil bir sekilde gidebilecegine inanabiliyormusun , sonucta Er5 Surucusu iyi ise, duz yolda da yumusak virajda da 200 yapabilen bir motor.

2- Bu tatli kuyruk kovalamaca esnasinda onunuze cikan X bir cisim yuzunden ayni Er5 kadar gvenli ve cabuk durabilecegine inaniyormusun?

Iki soruyada cevabin evet ise, bence hic dusunme yap ve mutlu ol.

Bu sorularindan birinden dahi suphen var ise, bence iki kez dusun.

kardeşm ne desen haklısın lafım yok hiçkimseye. bizim cevremizde bu bölgede tutku mu diyeyim hastalık mı diyeyim anla artık sen. ben bu motoru satıp yapıcagım masrafla er 5 alıp bınebılırım ama kımse turbolu 250 cc bı motora baktıgı gibi er 5 e begenı ile bakmaz :) ilgn içn tesekkr ederm :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:54 ----------

ne deseniz haklısınız.ilgniz için cok tesekkür ederim ben bu motora yapıcagım modifiye + motor fıyatıyla gıdıp eskı kasa r6 bıle bınebılırım ama buranın ınsanları r6 ya bıle ,yapılan turbo işlemine baktıkları begeni ile bakmıyorlar.bırazda tek olsun ıstıyorum er 5 bınen arkadaslarım cok ama turbolu 250 cc motoru olan arkadaslarım yok :) sehır ici olsun normal sürüsler olsun 500 cclık bi scooterım var hevesımı onunla alıyorum ramzey bana piyangodan geldi o yüzden bu motoru pek önemsemiyorum.ama basarılı bir örnegını gördüm ondan sonra bu işe karar verdim.inşallah bir sorun cıkmaz ve yaptıgım işlemi sizlerle paylaşırım nisan ayı gibi yeni fotograflarını koyarım. saygılar :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:00 ----------

Arkaşdaşım, modifiyenin amacı zaten dikkat çekmek ses getirmek birazda duyguları tatmin. turboladığın çinçonun bu uygulamaya belki 500 km bile dayanamayacağını biliyorsun.. Ama kafaya koydusan yap derim. maksat muhabet olsun.

sonuna kadar dogru arkadasım :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:03 ----------

mış la muş la bu işler olmaz. Motorunu gözden çıkarabilirsin belki önemli değil hurdaya çıksın diyebilirsin FAKAT ; O motor hurdaya çıkarken üzerinde olabileceğinide düşün. Sözkonusu çin malı bir motorsa kendinide gözden çıkarman gerekiyor bu işleri yapmak için.
Bunuda yapabilirim diyorsan sana kolay gelsin. Tak kullan.

motorun alt yapısı melez kardeşm yarı ıtalyan yarı japon yarı çin vs vs . bu denemelerı zaten polis gözetiminde boş bır alanda guvenlık korumasıyla deneyecegım burada bunları yapmam için baya imkanım var. allah hepimizi kaza beladan korusun ...

bence sen nevada çölünde dene daha iyi olur. hız rekorları hep otür yerlerde deneniyor. yada konyada dene bence her taraf düz alan göz alabildiğince düzlük daha ne istersin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar