Ramzey Qm 250 TURBO İŞLEMİ YARDIM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar ramzey qm 250 cruiser motorum var ısparta taraflarındayım ve antalyada bi arkadaşım 250 mct ye gözünün önünde turbo taktıklarını ve neredeyse %50 güç artışı sağladığını söyledi ben bu işte baya kararlıyım hani bilgisi olan arkadaşlar varsa, yardım ederlerse mutlu olurum :silent:

n: yazım hatası varsa kusra bakmayın ...:)

o motor turboya dayanacak kadar saglam degil. hemen motoru eline alamaktan başka bişi olmaz

arkadaşı aradım şimdi blow off intercooler turbosu o bu toplam 1500 lira gitmiş şase güçlendirmeler falan dahil kawasaki er 5 in kuyruğunu bırakmıyormuş motor bilgili arkadaşlar elbet vardır lütfen yardım :S

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:00 ----------

yokmu fikri olan ? :S

harik bişey:queen: bu turbonun motora nasıl bi katkısı varki birden bire iki katına cıkıyor :silent:

ya baya bi yüksek hava basıncı ve benzin karışımıyla motoru sıkıştırıyor tork neredeyse % 70lerde denecek kadar artıyor :D

ER 5 in tamponunu yavaş bırakmasın.
Aslında hazır kitler uydurulabiliyor fakat sorunlu oluyor.Zamanında iki arkadaşım bir ybr de denediler.Mühendis olan arkadaşlarım baştan aşağı yeni egzoz sistemi tasarladılar.Motorun ara hızlanmaları biraz değişti ama son hızını arttırmayı bir türlü beceremediler.Artı sanırım ısınıyordu motor,bir kere de segman kırmıştı.Nedenini hatırlamıyorum.Kısacası bu işle uğraşacaksan mct yi gözden çıkarabilmen gerekir.

Bir de NOS uygulaması var ki apayrı bir apaçilik.

ER 5 in tamponunu yavaş bırakmasın.
Aslında hazır kitler uydurulabiliyor fakat sorunlu oluyor.Zamanında iki arkadaşım bir ybr de denediler.Mühendis olan arkadaşlarım baştan aşağı yeni egzoz sistemi tasarladılar.Motorun ara hızlanmaları biraz değişti ama son hızını arttırmayı bir türlü beceremediler.Artı sanırım ısınıyordu motor,bir kere de segman kırmıştı.Nedenini hatırlamıyorum.Kısacası bu işle uğraşacaksan mct yi gözden çıkarabilmen gerekir.

Bir de NOS uygulaması var ki apayrı bir apaçilik.

Nos uygulaması kontrollü ve ustalar tarafından yapılırsa eger draglara bile cıkabilirsin :) ama eger dedigin gibi apacilik yaparsan ayaklarının altında beyaza yakın bi renk görür sonrada kasıklarında 1. derece yanıklar tespit edersin:mrgreen: usta adam lazım dedigim gibi ya turbo nos farketmez 50 cc scooterda nos gördüm adam lastik yakıyordu :mrgreen:

o motor turbo falan yemez denemesi bedava yapın görün,yapan vardır yapılmaz diye bişey yok yapılır ama 2 sonra fıssss olur, bunlar boş işler turbo uygulaması yapılması için komple motor modifikasyonu gerekir bu modifikasyon parçalarını ramzey Qm 250 için bulmak imkansız gibi bişey mesela arabalarda bile turbo modifiyesi yapılcakken komple motor blokları çelik piston torka dayanacak şanzuman, bilyeler, benzin enjektörü subap vs.vs hepsi değişip turbonun basıncına uygun şekle getiriliyor ve öyle olduğu halde bile diğer arabalara göre daha nazlı oluyorlar bence sen bu sevdadan vazgeç.

o motor turbo falan yemez denemesi bedava yapın görün,yapan vardır yapılmaz diye bişey yok yapılır ama 2 sonra fıssss olur, bunlar boş işler turbo uygulaması yapılması için komple motor modifikasyonu gerekir bu modifikasyon parçalarını ramzey Qm 250 için bulmak imkansız gibi bişey mesela arabalarda bile turbo modifiyesi yapılcakken komple motor blokları çelik piston torka dayanacak şanzuman, bilyeler, benzin enjektörü subap vs.vs hepsi değişip turbonun basıncına uygun şekle getiriliyor ve öyle olduğu halde bile diğer arabalara göre daha nazlı oluyorlar bence sen bu sevdadan vazgeç.

500 cc çelik silindir gömlek piston komple set +sanzuman + bilyeler + dişli zincir takımı turbo ıntercooler turbo blow off hersey dahil 1500

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
o devire o krank o egzantirik o piston dayanmaz yapılır ama olmaz malzeme ortada mct

Arkadaşlar ramzey qm 250 formunda çok uzun zamandır yazıyorum şu anda bu motoru 2 yıldır kullanıyorum ve bu motora yapılabilecek her türlü modifiyeyi yapmışımdır. Forumu ordan okuyan kardeşlerimiz bu konuda neler yapıldığını da okuyabilirler. Bu motora turbo takılmak suretiyle süratinde ve torgunda artı bir güç meydana getirmek, dolayısıyla olduğundan daha fazla bir performans sergilemesini beklemek motorun teknik tasarım mekanik ve şaşi yapısı bakımından çok gereksiz olduğu kanaatindeyim yoksa yapan yada yapmayı planlayan kardeşlerimime " boşuna uğraşmayın değmez " demiyorum, ancak bu motorun yüksek devirlerdeki silindir piston ve sekman genişlemesindeki mikrometrik değerleri yüksek hızdaki krank basıncı ve şansızan mili baskısı, yağın içeride dövülürken oluşan basıncı hepsi bir mühendislik hesaplamalarına dayanarak ancak bu parçalar ve bu değerler neticesinde en makul verimi vermektedir. Bunu bir bisiklete 3 kişi binmeye benzetelim. Elbette bu bisiklet 3 kişiyi taşıyacaktır ancak zamanla zincir atmaya ön ve arka tekerin bilyeleri dağılmaya sonrada şaşesi bükülmeye başlayacaktır. Yani neticede tasarımına aykırı kullanımdan doğan bir hasar oluşacaktır. Ben forumda bu motora yapılmasında mantık olan ve hiç bir zarar vermeden hız ve cc artışı sağlayan modifiyeleri yazdım şu anda benim motorum 350 cc 140 km hıza ulaşıyor ancak bunun bile ileriye dönük ne gibi sonuçları var şu anda hesaplayamadım. Eğer bu turbo sistemi motorun genel tasarımında mevcut ise sorun yok. Aklıma bilenler bilir hatırlar bir zamanların efsanesi yamaha rd 350 ler vardı üzerindeki turbo ile kaç bastığını kimse hesaplayamazdı çünkü kimse o hızda ibreye bakamazdı ve sahibinden.com sitesindeki bütün rd 350 leri satanlar genelde mirasçıları yada ikinci sahipleridir çünkü ilk sahiplerinin çoğu kazalarda can vermiştir. Bu türlü modifiyelerin zararını kabullenerek yapmanızda büyük fayda var arkadaşlar. Hepinize iyi geceler dilerim.

Arkadaşlar ramzey qm 250 formunda çok uzun zamandır yazıyorum şu anda bu motoru 2 yıldır kullanıyorum ve bu motora yapılabilecek her türlü modifiyeyi yapmışımdır. Forumu ordan okuyan kardeşlerimiz bu konuda neler yapıldığını da okuyabilirler. Bu motora turbo takılmak suretiyle süratinde ve torgunda artı bir güç meydana getirmek, dolayısıyla olduğundan daha fazla bir performans sergilemesini beklemek motorun teknik tasarım mekanik ve şaşi yapısı bakımından çok gereksiz olduğu kanaatindeyim yoksa yapan yada yapmayı planlayan kardeşlerimime " boşuna uğraşmayın değmez " demiyorum, ancak bu motorun yüksek devirlerdeki silindir piston ve sekman genişlemesindeki mikrometrik değerleri yüksek hızdaki krank basıncı ve şansızan mili baskısı, yağın içeride dövülürken oluşan basıncı hepsi bir mühendislik hesaplamalarına dayanarak ancak bu parçalar ve bu değerler neticesinde en makul verimi vermektedir. Bunu bir bisiklete 3 kişi binmeye benzetelim. Elbette bu bisiklet 3 kişiyi taşıyacaktır ancak zamanla zincir atmaya ön ve arka tekerin bilyeleri dağılmaya sonrada şaşesi bükülmeye başlayacaktır. Yani neticede tasarımına aykırı kullanımdan doğan bir hasar oluşacaktır. Ben forumda bu motora yapılmasında mantık olan ve hiç bir zarar vermeden hız ve cc artışı sağlayan modifiyeleri yazdım şu anda benim motorum 350 cc 140 km hıza ulaşıyor ancak bunun bile ileriye dönük ne gibi sonuçları var şu anda hesaplayamadım. Eğer bu turbo sistemi motorun genel tasarımında mevcut ise sorun yok. Aklıma bilenler bilir hatırlar bir zamanların efsanesi yamaha rd 350 ler vardı üzerindeki turbo ile kaç bastığını kimse hesaplayamazdı çünkü kimse o hızda ibreye bakamazdı ve sahibinden.com sitesindeki bütün rd 350 leri satanlar genelde mirasçıları yada ikinci sahipleridir çünkü ilk sahiplerinin çoğu kazalarda can vermiştir. Bu türlü modifiyelerin zararını kabullenerek yapmanızda büyük fayda var arkadaşlar. Hepinize iyi geceler dilerim.

abicim yazılarını begeni ile takip ediyorum topici sonuna kadar okudum. şuan benim motorum 160 km hızına ulaşabilmekte.milletin apaci diye tanımladıgı arkası gelmeyen sapıtık modifikasyonlardan bahsetmiyorum motora turboyu oturttugumuzda artan direncten oluşan tüm hasar alabilicek parçaların dayanımını artırmaktan söz ediyorum zaten makul bir fiyatta tutmayacak dedigim işlem 1500 tl cıvarında bi mebladan bahsediyorum. örnek:şase büküyorsa şase güçlendirmeleri yapılacak ve bunları gerçekten motorsiklete hayatını adamış ustalar yapacak. ilgin için teşekkür ederim saygılar abicim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:24 ----------

kendine macera arıyorsan devam et ne diyeyim.....:farao:

macera dediğin şeye biz tutku diyoruz. zaten macera aramaya da gerek yok denenmiş kanıtı antalyada gözümün önünde allahın izniyle 2 gün sonrada gidip motoru test edeceğim ki bunu kendim değil, yüregi olan koskoca antalyada sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek becerikli ustalar yapacak. ilgin için teşekkürler saygılar.

MCT ye turboyu ilk deneyen arkadşla (MCT yi satıp tvs apachee alana kadar) MCT forumunda yorumlarını takip eder arada birbirimize cevap verirdik. Turbo ile hatırladığım tek şey krank milinin o basıncı kaldıramamasından dolayı krank bilyalarının dağılması ve silindirin hızla aşınmasıydı. kaldı ki Bu motor HArley ya da BMW değil ki şanzımanını söküp üst modele upgrade edesin. MCT ile QM250 nin motor yapıları birbirlerine yakındır. Öyle şanzıman upgrade olayı da yoktur. Kendin 1500 liraya mal olacağını söylüyorsun. eğer bu işi sadece motoru hızlandırmak için yapacaksan ramzeyi sat(hali hazırda 1500 liranın olduğunu varsayıyorum) üstüne koy kayışlı en500 ler var. onu al ve vahşi bir ivmelenmeye tanık ol :) MCT ye turbo takan arkadaşın arkasında kocaman bir torna aötlyesi tornacı ve CNC ustaları vardı. yani eğer doğruysa tabi bu 1500 liraya işçilik dahil değildir :)

Sağlıcakla

Arkaşdaşım, modifiyenin amacı zaten dikkat çekmek ses getirmek birazda duyguları tatmin. turboladığın çinçonun bu uygulamaya belki 500 km bile dayanamayacağını biliyorsun.. Ama kafaya koydusan yap derim. maksat muhabet olsun.

mış la muş la bu işler olmaz. Motorunu gözden çıkarabilirsin belki önemli değil hurdaya çıksın diyebilirsin FAKAT ; O motor hurdaya çıkarken üzerinde olabileceğinide düşün. Sözkonusu çin malı bir motorsa kendinide gözden çıkarman gerekiyor bu işleri yapmak için.
Bunuda yapabilirim diyorsan sana kolay gelsin. Tak kullan.

100 kişiye sorsan 99 kişi 250cc çinliye turbo takılmasına anlam veremez.
mobilete turbo taksan inan daha prestijli bir insan olursun.

macera dediğin şeye biz tutku diyoruz. zaten macera aramaya da gerek yok denenmiş kanıtı antalyada gözümün önünde allahın izniyle 2 gün sonrada gidip motoru test edeceğim ki bunu kendim değil, yüregi olan koskoca antalyada sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek becerikli ustalar yapacak. ilgin için teşekkürler saygılar.
ne dersen de neyse boşver kardeşim biz ne desek boş,yap bakalım yapta gör.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar