Ramzey qm 125t-10d rolantide neden çalışmıyorr??

arkadaşlar bende ramzey 125 scooter çalıştırdığım zaman ilk başlardaki gibi rölantide çalışmıyo gazı kesince stop ediyo ama motorla yarım saat kadar gidince yani motor ısınınca stop etmiyor neden olabilir?:silent:

Gaziantep İl Temsilcisi
hava fılıtresı veya hava ayarındandır arkadaşim..

Büyük ihtimal rolanti ayarın düşük. CBR 125 için (13.000 devir) sağlıklı rolanti devri 1500. Senin içinde bu değer uygundur. Motor sağlıklı ısı değerine ulaşıncaya kadar çalışmakta biraz zorlanabilir tabiki bu zorlanma çok az olup düşük devirde etkisini gösterir ve ısınınca bu durum düzelir. Bu aradada stop etmesi doğaldır. 1 tane vidayı biraz sıkmayla bu dertten kurtulabilirsin.

yok be arkadaşım rolanti ayarınıda yükselttim fakat motor ısınınca gene yüksek devirlerde çalışıyo yani sorun ne rolanti ayarı nede hava filtresi karbüratörün oralarada baktırdım bi problem yoktu

yok be arkadaşım rolanti ayarınıda yükselttim fakat motor ısınınca gene yüksek devirlerde çalışıyo yani sorun ne rolanti ayarı nede hava filtresi karbüratörün oralarada baktırdım bi problem yoktu

bendede aynı motor var bendede aynı sorun oldu benzin pompasına bi baktır istersen benim benzin pompası bozulmuştu..:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar