Evveet arkadaşlar bugün saat 2 de malzemeler geldi alıralmaz işe koyuldum resimde çektim tabi
oncelikle zinciri arka tekeri söktüm rulman numaraları için arka teker rulmanları iyi durumdaydı ama yinede değiştirdim...
[/URL][/IMG]
öndişli 14 t arka 32 t
[/URL][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
ardından yağı boşalmış olan motorun sağ debriyaj kapağını söküyorum
[/URL][/IMG]
kapağı sökünce karşımıza debriyaj tası çıkıyor birde yağ pompasının üzerindeki yaylı parça fırlayıp önüme düştü amayerini bulmak kolay oldu

tasın üstünde 4 vida var onları açıp çıkartınca rulmanlı parça çıkıyor ve altında yaylar var
yayların ve rulmanındurumu iyi
altta debriyajın kare vidası var cub da kullandığım aparat onuda açıyor şanslıyım vitese alıp ön dişliyi sabitleyince normal gevşetme yönünde çıkıyor
[/URL][/IMG]
balataları ve sacları yerinden çıkartıp daha önce yağda beklettiğim balataları aynı sıra ile tasa dizdim sac da almıştım ama sac utmadı eskisini kullandım zaten öyle abartı bir hasar yoktu debriyajda
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
topla ma işlemi aynı sırayla fotoğrafları çeken arkadaş nazlandığından çok fazla foto çekemedim toplayıp kapattım motoru
bu arada zinciri de eski bakla sayısına göre kesip hazırladım markası choko oringli zincir
[/URL][/IMG]
motoru askıya alıp ön tekeri de söktüm çünkü rulmanları atölyede söküp başka bir motor ile rulmanları satın alıp atölyede geri çaktım
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
paslı ön teker rulmanı tıkırdıyordu aynı zamanda
[/URL][/IMG]
kodlarına gelince on taraf ikiside 6302 rs arka dişli göbeği de aynı
arka sol göbeğin altındaki 6004 2rs arka sağ da sanırım 6202 olmalıydı kontrol eder tekrar yazarım onları da
rulman çakarken ortasına vurmamak için sadece dış ölüçüsüne göre lokma kullandım gayet işe yaradı
[/URL][/IMG]
toplama gün batımına yetişti zincir ayarı yaptım debiyajı biraz saldım yeni zinciri yağladım motor hazır
ama yinede bir sorunum kaldı arka dişli halaa yalpalıyor çok az ama sinirimi bozuyor kaplin lastikleri ve dişli yeni ama dişli göbeği eski ve göbek bilyası ses yaptı biraz yarın onuda çözersem işlem tamamdır
gelelim maliyete
zincir 120
hava filtresi 15
ön ve arka dişli 70
debriyaj 20
ara sac 20 ama uymadı
rulman takımı 70
2 litre castrol yağ 54 tl
kaplin lastiği 20
389 tl
bu arka dişli olayı bakalım daha ne dert açacak