naci abi ve beycivan hocalardan konuyla ilgili yorum bekliyoruz, onaylıyomusunuz abilerim
Hayır, asla.
Gerekçelerim şunlar:
1. Bu motor bir cruiser, yani gezinti motoru. Asla yarış ve hız motoru değil. Dolayısıyla amaca uygun kullanılmalı.
2. Hız yapılmak isteniyorsa, ki ben kişisel olarak hıza karşıyım, alınacak motor bu değil. Hız isteyen racing tarzı bir motosiklet seçmeli. Kaldı ki küçük hacimli racingler de zaten 130'u pek geçecek motora sahip değiller. 250 cc sınıfında 150-160 yapabilecek motorlar, hyo gt 250'ler. Bunlar da o hızda krank krıyor deniyor. Kısaca küçük hacimde yüksek sürat, pek makul bir beklenti değil.
3. Ben şahsen motosikletin orjinal ayarlarıyla oynamaya, hele hele, cup gibi küçük motorların yetersiz parçalarını bu motorda kullanmaya karşıyım. Yapan yapar, ama ben tavsiye etmem. Eğer dişli ile oynanacaksa arka dişliyi sadece 2 diş küçültmek motorun düz yolda biraz daha rahatlamasını sağlar o kadar. Rampa performansı bu durumdan kesinlikle olumsuz etkilenir. Zinciri asla daha incesiyle değişmeyin. Bu zincir, 19 beygirlik ve 170 kg'lik bir motorun üzerine 200 kg'lik iki kişinin binmesinde bile dayanacak yapıdadır. Bu performansı asla cup zinciriyle yakalayamazsınız. Yolda kalmak isteyen için diyeceğim yok.
4. Ben kullandığım dönemde kendi motorumun hiç bir ayarıyla oynamadım. Yukarıdaki resimlerde olduğu gibi oldukça yüklü (200 kg) bir vaziyette Adana'dan Anamura 2 kez gidip geldim o virajlı ve rampa yollarda. Yakıtım ortalama 28 km/litreden aşağı hiç düşmedi.
5. Son olarak şunu söyleyeyim: motorun orjinal hali (hava filtresi, eksoz, zincir vb.) motorun maksimum performans ve en az yakıt yakacak şekilde tasarlanmış. Bunu bozmayın. Sürat isteyen tarzını değiştirmeli bence.
Selamlar.