Mrb,motorumu aldım kullanıyorum,canavar gibiyanlnız bugun bişeyle karsilastım kullanım kılavuzunda da göremedim bir bilgi..kilometre götergesinin hemen altında Cep Telefonuna benzeyen kucuk bi işaret var, o işaret kırmızı yanıp sönmeye basladı,anlamadım bişey..hararet göstergesi falan mı oluyo,motorun fazla ısındıgını mı gösteriyo acaba? 80le gidiyodum,60-70 arasına inice sönüyomus gibi geldi..acilen bilgi verebilecek varsa sevinirim..
hayırlı sürüşler...
yok dostum merak etme o cep telefonu göstergesi.yanii sinyal alıcı telefonun çaldığını haber versin diye konmuş ama tabiki çok işlevsel değil etraf sinyal enflasyonu yaşadığı için sürekli yanar kendi kendine. bu arada hayırlı olsun güle güle kullan.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:45 ----------
Orhan evet %90 benzinin sorunlu olması. Yapabileceğin olay basit motoru ayağa al sonra motorun sol tarafında yani benzin musluğunun olduğu tarafa geç. Karbüratörün yanında altta bi vida var düz uçlu olan vida onu gevşet. Gevşettiğinde motorun altından tahliye hortumundan benzin akmaya başlayacak eline bi kola şişesi al şişenin ağzını kes ve akan benzini ona doldur bu arada karbüratöründeki su ve pislikler oraya inecktir penzin çok pisse yarım litre benzin akana kadar bekle iyice pisikler çıksın zaten su ve pislikler benzinin altına çökecektir sonra vidanı tekrar sıkıla ve üstteki temiz benzini istersen tekrar depona boşaltabilirsin fakat dikkat et pisliği tekrar depoya dökme Bu sayede karbüratörünü temizlemiş olursun sonra bin motoruna çık yola yolda giderken baya bi düzelmiş olacak motorunun sesi ve gidişi biraz hızlan ve cikleyi bir kaç kere açıp kapa geriye kalan pisliği motor bu sayede yakıp atacaktır ve geriye bir sorununun kalacağını sanmıyorum. umarım işe yarar kolay gelsin. Herkese kazasız belasız cezasız sürüşler.
Verdiğin bilgiler için teşekkürler dostum.hemen yarın yapacam dediklerini.