Naci abim bu bilgileri bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim lastik olayını tecrube ettim abiarka lastıgım patladı 2 hafta once kadar tubeless taktırdım
Şu vida sıkma işi bizim motorlarda vibrasyon hayli fazla oldugundan cok gevşiyor yolda 3 defa kontak yerının altındakı vidalar dustu
abi bu locktiteyle sıktıktan sonra tekrar sokmemız gerekırse acılabiliyor mu ? buji yag vs degiştirdim
Naci abim bu bilgileri bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim lastik olayını tecrube ettim abiarka lastıgım patladı 2 hafta once kadar tubeless taktırdım
Şu vida sıkma işi bizim motorlarda vibrasyon hayli fazla oldugundan cok gevşiyor yolda 3 defa kontak yerının altındakı vidalar dustu
abi bu locktiteyle sıktıktan sonra tekrar sokmemız gerekırse acılabiliyor mu ? buji yag vs degiştirdim
Ben teşekkür ederim. Forumun amacı zaten paylaşmaktır. Lastikte marka önemlidir. Ucuz olanlar naylon, pahalılar ise kaucuktur. Naylon lastik yolu tutmaz. Çünkü yolu tutabilmesi için ısınması gerekir ki naylon lastik çok geç ısınır. Vibrasyonun önemli bir kısmı eksozun arka teker tarafındaki gövde bağlantısından kaynaklanır. Buraya uygun kaucuk conta/oring takarsan fark ettiğini görebilirsin. Bir de motorun tam altındaki salıncak vida ve somunlarını çelik olanlarla değiştir. 2 tanedir ve orta ayaklığın oradadır. Eğer motor bloğunun gövde ile bağlantı vidalarının içine de oring takarsan titreşim çok azalır. Locktite'ın biraz zorlanınca açılan türünü al. Sanayide bulunur. Selamlar.
Abi asıl kafama taktıgım konu 3-4+ gun çalıştırmayayım motoru tek marşta almıyo 4 5 kere marşa basıyorum en az jikleyi çekince alıyo sonra gıderken teklemeye başlıyo gaz yemiyor sonra stop ediyo ama ısınınca bu saydıgım sıkıntıların hiç birisi kalmıyo ısınana kadar :/ acaba diyoorum karburatorde mı sıkıntı var ?
Mutlaka jikleli çalıştırın. Biraz ısındıktan sonra hareket edin ve en az 500 metre gitdikten sonra jikleyi kapatın. Karbüratörü dediğim gibi vidaları açarak benzinin akıttıktan ve hava filtresini temizleyip patlak kontrolü yaptıktan sonra artık şüphelenecek birşey kalmaz. Ben yaz kış ilk çalıştırmalarda hep jikleli çalıştırdım. Yakıt tüketimi nasıl? şehir dışı sabit hızda 30 km/litre gitmesi lazım (80-90 km sabit hızda ve 5. viteste). Ben eşimle binerdim ve toplam en az 200 kg binerdik çantalar falan. Şehirler arası gezmelerde bir depo benzinle yedeğe düşmeden 300 km civarı yol yapardık. Selamlar.
2 sarı vida hemen onun arkasındaki karbüratörde onunda aynı siyah borusu var arka arkayalar yani aynı açıdan gözükür
2 3 gün çalışmayınca benimkide nazlanıyor jigle istiyor
bide ben hava filtresini kontrol etmek için filtreyi söküp elimle kapatmıştım hava emişini rölantide bile acayip vakum yapıyor delik yok ise tabi
bu motor hayatta alınmaz.ramzeye karşı alerjim var.bu motor mobilet gibi 1 yıl kullanırsın 1 yılın sonunda hurdacıya verirsin:farao:
Mutlaka jikleli çalıştırın. Biraz ısındıktan sonra hareket edin ve en az 500 metre gitdikten sonra jikleyi kapatın. Karbüratörü dediğim gibi vidaları açarak benzinin akıttıktan ve hava filtresini temizleyip patlak kontrolü yaptıktan sonra artık şüphelenecek birşey kalmaz. Ben yaz kış ilk çalıştırmalarda hep jikleli çalıştırdım. Yakıt tüketimi nasıl? şehir dışı sabit hızda 30 km/litre gitmesi lazım (80-90 km sabit hızda ve 5. viteste). Ben eşimle binerdim ve toplam en az 200 kg binerdik çantalar falan. Şehirler arası gezmelerde bir depo benzinle yedeğe düşmeden 300 km civarı yol yapardık. Selamlar.
Az miktardaysa sıkıntı yok merak etme.