Sis farlarını daha once basettiğim led far ile geliştirmiştim
yapımı oldukça kolay verimli az güç harcayan kısmen de olsa işlevsel ve görünüş olarakta gayet güzel yapılışını fotoğraflamadım ama resimlerden sonra anlatacağım ve oldukça basit
oncelikle malzemelerle başlaayım 3x1 watt mr16 duylu (bildiğimiz 12 50 spotun led hali 2 adet led spot
şerit let ama watt gücü oldukça yüksek 6 pinli (gerçi aydınlatmadan çok dekor oldu ama kendini daha çok gösteriyor
biraz sıcak silikon ve tabiki normal silikon (çünkü sıcak silikon çabuk kopar normal silikonda geç donar ikisini birden kullanırsak daha hızlı sonuç alır)
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------
Sis farlarını daha once basettiğim led far ile geliştirmiştim
yapımı oldukça kolay verimli az güç harcayan kısmen de olsa işlevsel ve görünüş olarakta gayet güzel yapılışını fotoğraflamadım ama resimlerden sonra anlatacağım ve oldukça basit
oncelikle malzemelerle başlaayım 3x1 watt mr16 duylu (bildiğimiz 12 50 spotun led hali 2 adet led spot
şerit let ama watt gücü oldukça yüksek 6 pinli (gerçi aydınlatmadan çok dekor oldu ama kendini daha çok gösteriyor
biraz sıcak silikon ve tabiki normal silikon (çünkü sıcak silikon çabuk kopar normal silikonda geç donar ikisini birden kullanırsak daha hızlı sonuç alır)
buresimde onemli nokta tırnakları kesip beyaz plastiği dikkatlice ayırınca içindeki direnç kondansatör ve köprü diyot çıkıyor eski ampulun duyunu Tas tan pense ile çıkartınca o parça ordaki duy boşluğuna sığıyor ve ledin sadece metal kısmını far tası içine rahatça sığdırıdım
ledin far içindeki durumu normal silikonu altına ve birmiktar da yanlarına sıktıktan sonra led ile far arasına normal silikon sıkmadığım yerlere sıcak silikon sıkıp normal silikon donana kadar sabit kalmasını sağladım
sonra bu farı parklarla yada kısalarla kullanamayacağımı düşünüp (geceleri çok göz alıyor karşı taraftan gelenler için)
parklarla daha soft ışık elde etmek için bu led uzerine dıştan gorunmeyecek şekilde erit led sardım iç tarafa
böylece şerit ledin yansıması papatya gibi (resimde gorunen bu ) hem geniş hem hoş bir goruntu oluşturdu
bu parklar yanarken ki hali kameramda daha parlak çıkmış ama okadar rahatsız etmiyor
buda 3 lü ledi ilk parklara bağladığımdaki hali sonradan şerit ledi parklara 3 lü ledi de uzunlara bağladım
ha bide bonusu var çakarlar onun içinde bi video yüklemem lazım onuda paylaşınca yazarım
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------
resimlerin bazıları dev gibi oldu orjinallerini photo bucketten küçülttüm ama burdan küçülmedi onu nası yapacağız?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:23 ----------
buda çakarlar ın videosu extra düğme eklemedim normal tesisatta farkedilmiyor kısa uzun park hepsi normal sadece parkta iken sellektör yaparsam çalışıyor (o esnada hem parklar hem uzunlar aynı anda yandığı için röle ve çakar devresi ile sadece ledlerde kesme yapıyorum )
neyse çok karışık oldu ama izleyince daha anlaşılır