Radyatör çatlağı nasıl tamir edilir.

parçanın yenisi 750 tl. ikinci el düzgün bir çıkma bulabilirsem değiştirim diyorum.
bugün iki ustaya sordum. ikiside değişmesi gerekir. tamir olmaz dedi. ama ellerindeki radyatörleri bana satmak için mi böyle söylediler emin olamıyorum. zaten zar zor bir ustaya götürebildim. şuan armutludaki saffet ustaya bıraktım. pazartesi konuşucaz bakalım sonra son durum netleşicek.

bilgi veren herkese teşekkürler.

sunfıx kullanmanızı tavsiye ederim... daha önce ybr forumundada paylaşmıştım sanzuman radyatör ve araba bloğunda kullandım sorun yaşamadım...

Bunun birkaç farklı yöntemi var,

Birincisi "umtglsr" dediği gibi bir ürün döküyorsun o kendisi tamir ediyor. Bizim bir arabada aynı sorun vardı. öyle bir uygulama yaptık ve halen 2 yıldır sorunsuz çalışıyor... (ürünün kaliteli olması şart)

İkincisi ise orayı sıvayarak kapatacak çelik macun türünde ısıya dayanıklı ürünler var. ısıya dayanıklı ve performansı son derece kuvvetli ürünler. eğer çatlak dıştan sıvanabilecek durumda ise (404 markayı yada sunfix denilen ürünü) öneririm.

aynen buna katılıyorum 404 diye bişi var iki renk sarı ve mavi macunu andırıyo nereyi kapatacaksan o kadar iki renk den de koparıp elinde çeviriyorsun yani karıştırıp yeşil renge dönmesini bekleyip o çatlaga sür 2/3 saat sona matkapla bile delemessin..

Kazanları sağlamsa eğer sıfırdan yaptırman yedek parça almandan daha ucuza mal olacaktır. Tecrübe ile sabittir. Bir radyatör imalatçısına söküp götürüp fikir almanı öneririm

Aluminyum radyatörler lehim kaynak tutmaz arkadaşlar. Tutarsa da sıkıntı çıkarır illa ki. Bakır mı alu mu olduğunu öğrenmek lazım önce

Sun fix vs. sıcaktan bir süre sonra atabilir aynı metal elementten yama olursa yani buda radyatör tamircilerinin yaptığı kaynak lehim çok sağlıklı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar