Radyal fantazi...

Bu altta gordugunuz radyal motorlu "chopper" Kaliforniya Half Moon Bay deki Legend of the Motorcycle Concourse d'Elegance show-room unda boy gosterdi... (zaman zaman sanat eserlerinin sergilendigi bir tur fuar)

radialus8.jpg

"Azimle ugrasinca insanlar neler yapiyor" diye dusunduren, hayal gucune hayran kaldigim birkac mekanik dehanin eseri. Fotograf uyesi oldugum American Motorcycle Association dan geldi, paylasayim dedim... Belki bizim aramizda dahayal gucunu ateslememiz gerekenler vardir diyorum... ;)

Çok çılgın bir tasarım! Paylaştığınız (ve sürüş tekniği ile ilgili faydalı diğer yazılarınız için; hepsini okudum) çok teşekkürler! -t

Bu adamlar yıldız motor denilen pervaneli ucak motoru kullanmışlar.Bu motorların torku çooooook yüksektir.

007

Kullanımı zordur heralde... Hava akımı çok olur zannediyorum...

uçak gibi makina hayal gibi dehşet güzel şeyler bunlar:cyclopsan

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Birkaç fotoğrafda ben ekliyorum.
Motor 7 silindir ve 110hp güç üretiyor.

radialmotorcycle.jpg

radialbike.jpg

radialbike2.jpg

rotecfrontstart.jpg

rotecfrontstart.jpg

rotecfront.jpg

rotecback2.jpg

rotecbackfinish.jpg

rotecbackfinish.jpg

Son düzenleme:
yok böyle bişeyyy...şu motorun üzerine binip marşına basmak için neler vermezdim..

bunun marsına basıp gaza yuklendıgınde uzerınde durabılecegımden emın deılım bence bu motoru bınen deıl motor kendı kendını suruyodur :D

Skully ek bilgiler icin cok tesekkurler. Bu konu oldukca ilgimi cekmeye basladi...

192x640rx5.jpg

Ertugrul un yukardaki resmindeki gibi oldukca degisik uygulamalari varmis da haberim yokmus. Biraz kurcalayayim bakayim... devami var.

Buna bi de İki tane kaNat koy hafiften havaLan :queen: neyLe çalışıyo bu uçak yakıtıylamı :cherry:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
garaja koy arada bir çalıştır başka neye yarar bilmem:)

Yildiz motorlarin calisma sistemi oldukca degisik.. Biraz bakalim.

radialenginevj3.gif

Bu yukardaki gif faydali olacaktir. Ayrica su linkte

http://science.howstuffworks.com/radial-engine2.htm bir Turk tarafindan yaratilmis bir flash animasyon var cok guzel.

radial3.jpg

En ustte bir "master rod" var o ana safta bagli hareketsiz, digerleri hareketli.

Radyal - yada yildiz motorlar havacilik onderliginde gelisti. Diger motorlar kadar (uzunlamasina) yer kaplamiyor olmalari buyuk avantaj.

radial_engine_large.jpg

Bu alttaki 1850 HP 14 silindirli bir motor...

radial-14-001.jpg

Iki 7 silindirli grubu ardarda koymuslar. Bu motor sira silindirli olsaydi tren gibi upuzun bir sey olurdu ucagin burnunda... ^1

Bu gun gezerken bir havaalanina rastladim ve yildiz motorlu nefis bir ucak gorup iceri daldim... Sizler icin de bir kac fotograf cektim tabii ki.

dsc09049ha5.jpg

Vibrasyon bu motorlarda oldukca dusuk. Zaten biliyorsunuz silindir sayisi ne kadar cok olursa vibrasyon o kadar dusuk olacaktir. Hele 14 silindirli modelde hemen hic bir rahatsiz edici vibrasyon olmamasi gerekir.

Gurultu konusunda da diger motorlardan bir farki yok. Ancak bu motorlar ucaklarda kullanildigindan sanki daha gurultuluymus gibi gelmesi dogal cunku 1) Pervanenin gurultusu var, 2) Ucaklarda egzoz susturucusu kullanilmiyor.

Yani gurultunun sebebi motorun tasarimi degil, egzoz sisteminde susturucu olmamasi. Bu motora da mesela 12 silidirli Mercedes in susturucusunu takin bu da kedi gibi mirildansin... ;)

Motosiklet versiyonunda muhakkak buna bir cozum bulunup, bir susturucu monte edilmistir.

Alttaki resimde goreceginiz uzere bu modelde butun egzoz cikislari tek bir egzoz borusunda toplaniyor ve sag taraftan disari veriliyor. Dumduz boru, sesi sonumleyecek hic bir sey yok.

dsc09052ft5.jpg

Alttaki resimde de atesleme ve yakit besleme sistemi detayli olarak gorunuyor.

dsc09054y1wf0.jpg

dsc09054y2td4.jpg

Bilgiler ve fotoğraflar süper.
Gerçekten denenmesi gereken bir alet.;
Paylaştığınız için teşekkürler.

vALLA Harika fotoğraflar ve bizimde bilmediğimiz cok sey var... Ellerinize sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar