Radar cezaları çığrından çıkmış diyorlar

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar ,

şimdi ekşiye girdim, yine millet radar cezalarından ağlaşıyor.

ya ben sürekli uzun yol yapıyorum hiç ceza yemiyorum yavvvv. hız kurallarına da pek dikkat etmiyorum yaniiii.

motor kullanmanın en guzel ozelliklerinden biri de radara girmemesi bence. önde plaka yok ya, ondan yırtıyoruz sanırım.

yavv iyiki motorcu oldum, aklımı seveyim.

not: burda kuralsızlığı/magandalığı övmüyorum yanlış anlaşılmasın.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
arkadaslar ,

şimdi ekşiye girdim, yine millet radar cezalarından ağlaşıyor.

ya ben sürekli uzun yol yapıyorum hiç ceza yemiyorum yavvvv. hız kurallarına da pek dikkat etmiyorum yaniiii.

motor kullanmanın en guzel ozelliklerinden biri de radara girmemesi bence. önde plaka yok ya, ondan yırtıyoruz sanırım.

yavv iyiki motorcu oldum, aklımı seveyim.

not: burda kuralsızlığı/magandalığı övmüyorum yanlış anlaşılmasın.
Artık yapay zekalı radarlar ile motosikletlileri de öpüyorlar, fazla güvenme sakin sür.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Kasa boş para lazım,yeni kibristaki saraya para lazım. Adamlar yapay zekayı utts için değilde ceza kesmek için kullaniyo düşün işte 😂😂😂

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bu mesele her gündeme geldiğinde bizim milletin argümanı belli...

"Devlete para lazım tabii, bu yüzden cezaları arttırdılar".

Kurallara uymayalım ama ceza da yemeyelim. Başka arzunuz?...

Bana göre (aslında uygar normlara göre) hala eksik bir ceza sistemimiz var. Olması gerekenin çok altında yaptırımlar. Dünyanın hiç bir ülkesinde (uygar olanlar diyelim) insanlar kendiliğinden uymaz kurallara. Kuralların yaptırımları caydırıcıdır, can acıtıdır, katıdır, esnetilmez, güne veya kişiye göre değişmez. Bu yüzden kimsenin aklına kuralların etrafından dolanmak gelmez. Daha anaokulundan itibaren bu bilinç aşılanır. Bir süre sonra da toplumların genetiğine işler kurallar. Artık uymamak, uymaktan daha zor hale gelir. Çünkü sosyal yaşamın çimentosu kurallardır...

Ha şunu derseniz anlarım; bizim ülkede kurallar kişiye, bölgeye, hiyerarşiye, vs. değişir, esnetilir, uygulanmaz. Bu konuda bir eşitlik, bir standart yoktur. Tamam doğrudur ama böyle diye kimsenin kurallara uymama özgürlüğünü mü savunacağız o halde?

Bu mesele tamamen gelişememe, kendini konumlandıramama, uygar normlarla barışamama, standartları yok sayma, kentleşememe, kırsalı şehre adapte etmeye çalışmakla falan ilgili. Aynen şu rezil başıboş köpek meselesinde olduğu gibi.

Ne yardan geçelim, ne serden...yok işte öyle bir dünya. Canınız acıya acıya öğreneceksiniz kuralları, başka yolu yok.

Bana göre (aslında uygar normlara göre) hala eksik bir ceza sistemimiz var. Olması gerekenin çok altında yaptırımlar. Dünyanın hiç bir ülkesinde (uygar olanlar diyelim) insanlar kendiliğinden uymaz kurallara. Kuralların yaptırımları caydırıcıdır, can acıtıdır, katıdır, esnetilmez, güne veya kişiye göre değişmez. Bu yüzden kimsenin aklına kuralların etrafından dolanmak gelmez. Daha anaokulundan itibaren bu bilinç aşılanır. Bir süre sonra da toplumların genetiğine işler kurallar. Artık uymamak, uymaktan daha zor hale gelir. Çünkü sosyal yaşamın çimentosu kurallardır...

Ha şunu derseniz anlarım; bizim ülkede kurallar kişiye, bölgeye, hiyerarşiye, vs. değişir, esnetilir, uygulanmaz. Bu konuda bir eşitlik, bir standart yoktur. Tamam doğrudur ama böyle diye kimsenin kurallara uymama özgürlüğünü mü savunacağız o halde?

Bu mesele tamamen gelişememe, kendini konumlandıramama, uygar normlarla barışamama, standartları yok sayma, kentleşememe, kırsalı şehre adapte etmeye çalışmakla falan ilgili. Aynen şu rezil başıboş köpek meselesinde olduğu gibi.

Ne yardan geçelim, ne serden...yok işte öyle bir dünya. Canınız acıya acıya öğreneceksiniz kuralları, başka yolu yok.
mesele cezanın miktarı değil, uygulanma şekli. sana bana uygulayıp başkasına uygulanmadığında insanlar arasında çatışma çıkıyor. bir de bu memlekette cezasını ödemeyene af gelir ancak ödemesini yapana herhangi bir geri ödeme veya ödül verilmez. bu sebeple de cezalar biriktikçe birikir, kimsenin umrunda olmaz.
bahsettiğin avrupalı ülkelerde başbakanına da aynı cezayı uygularlar, normal vatandaşa da, kimseye af çıkarmazlar, bu şekilde insanlar da düzene uyum sağlar. ancak maalesef ülkemizde durum çok farklı.

Motosikleti
mesele cezanın miktarı değil, uygulanma şekli. sana bana uygulayıp başkasına uygulanmadığında insanlar arasında çatışma çıkıyor. bir de bu memlekette cezasını ödemeyene af gelir ancak ödemesini yapana herhangi bir geri ödeme veya ödül verilmez. bu sebeple de cezalar biriktikçe birikir, kimsenin umrunda olmaz.
bahsettiğin avrupalı ülkelerde başbakanına da aynı cezayı uygularlar, normal vatandaşa da, kimseye af çıkarmazlar, bu şekilde insanlar da düzene uyum sağlar. ancak maalesef ülkemizde durum çok farklı.
Yazdıklarımı tam okumadan yanıt veriyorsunuz.

Başka arzunuz diye sormuşsunuz ya. Benim bir tane var. Bende sarayda yaşamak istiyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya biz ülkemize şükredelim.

arkadasım gectiğimiz aylarda abd de dağın başında dur işareti olan bir yerde tam anlamıyla durmadığı için polis ceza yazmaya calışmış.

arkadasım durdum ya demiş, polis "sen ona durmak mı diyosun amatör" diye dalga gecmiş.

neyseki türküm ben acıyın bana bu seferlik diyerek yırtmış.

Bir insan her kural ihlal ettiğinde ceza alacağını bilirse kuralı ihlal etmez.

Mesela kamera olan trafik ışıklarında herkes kırmızı ışığa riayet eder. Ya da kamera olan her yol kenarında kimse emniyet şeridine girmez değil mi?

Demek ki cezanın miktarı yeterli, önemli olan denetleme. Devletin denetleme yükümlülüğünden kaytarması vatandaşı adeta infaza tekabül eden ceza miktarı ile karşılaşmasına bahane olamaz.

Cezanın yüksek olması bir şeyden sonra çobanın sürüsüne yön vermek için kullandığı sopaya dönüşebilir.

O yüzden kurallara uymayanı ıslah ediyoruz bahanesi yerine denetimi artırmak aynı işlemi görür.

Cezaların yüksek olması bazı toplumsal çürümelere de sebep olur, rüşvet, adam kayırma, kızdığı insanları dolaylı cezalandırma gibi. Dolaylı cezalandırmadan kasıt konu komşunun bir birini yalan yere ihbar etmesi, fahri trafik müfettişi denen kişilerin yolda kızdığı kişilere ceza yazdırmasını örnek verebiliriz.

Motosikleti

Mesela kamera olan trafik ışıklarında herkes kırmızı ışığa riayet eder. Ya da kamera olan her yol kenarında kimse emniyet şeridine girmez değil mi?

Demek ki cezanın miktarı yeterli, önemli olan denetleme. Devletin denetleme yükümlülüğünden kaytarması vatandaşı adeta infaza tekabül eden ceza miktarı ile karşılaşmasına bahane olamaz.

Cezanın yüksek olması bir şeyden sonra çobanın sürüsüne yön vermek için kullandığı sopaya dönüşebilir.

O yüzden kurallara uymayanı ıslah ediyoruz bahanesi yerine denetimi artırmak aynı işlemi görür.

Cezaların yüksek olması bazı toplumsal çürümelere de sebep olur, rüşvet, adam kayırma, kızdığı insanları dolaylı cezalandırma gibi. Dolaylı cezalandırmadan kasıt konu komşunun bir birini yalan yere ihbar etmesi, fahri trafik müfettişi denen kişilerin yolda kızdığı kişilere ceza yazdırmasını örnek verebiliriz.
Denetim? Çok önemli ama denetlenecek insanı ne yapacağız?

Ne yani, her kırmızı ışığa kamera mı koyacağız? İyi de adam kamerayı geçince yine bildiğini okuyor...en bariz örneği hız sınırı kameraları. Adam oraya kadar 150 km/h ile geliyor, kamerayı görünce 82, sonra yine 150 ile devam ediyor. E işte o akıllı ama o yolda 80 ile giden salak.

Yada yan yol birleşmeleri. Araya kaynak yapanlar. Burasını nasıl denetleyeceğiz? Sırf o kemaraları izlesin diye memur mu atayalım?

Denetim kesin gerekli ama salt çözüm değil. Bu tamamen toplumsal sosyoloji ve ahlak ile ilgili. Siz ne kadar ceza yazarsanız yazın, ne kadar denetlerseniz denetleyin, toplumsal kodlarınıza kuralsızlık işlemişse, bunu ancak can acıtıcı yöntemlerle bertaraf edersiniz. Gerisi melankolizm...

Sırf o kemaraları izlesin diye memur mu atayalım?
Siz daha iyi bilirsiniz. Kameranın başında memur tutmaya gerek var mı? Kim kurala uydu kim uymadı diye. Kendisi otomatik olarak uymayanları tespit edemez mi?

Kırmızı ışık kameralarının başında yirmi dört saat memur mu bekliyor? Ya da emniyet şeridi kameraları veya hız kameralarının başında.

Motosikleti
CB650R

Hocam iyi güzel diyorsun da hız cezalarında ne yapacağız peki? Çekici ve kamyonlarla aynı hız sınırına sahibiz. Aynı hızda gitsen bi dert gitmesen ayrı bir dert geçen 112km/h ile %50 yi aşarak 9bin küsür ceza yedim.

Cezalar gelire dayalı hale gelirse asıl insanlar dikkat eder. Benim yediğim 9binle 20m liralık bmwnin rangein ödeyeceği rakam bir olmamalı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hız sınırlarına uyarak kullanalım da devletimiz geçiş garantisi verdiği otoyollardan daha az zarar etmek için normal karayollarında uyması bizleri tehlikeye atacak ve/veya haddinden düşük hız sınırları koyarak insanları otoyollara yönlendiriyorlar. 90 veya 70 ile çok rahat ve risksiz girilecek yolda 50, 50 ile rahat gidilecek yolda 30 gibi sınırlar koyuyorlar. (Meskûn mahal kavramını biliyorum, İstanbul - İzmir - Bodrum arasında meskûn mahal olmamasına rağmen hız sınırının çok düşük ayarlandığı sayısız yer var...)

Ehliyeti de her gidon / direksiyon tutabilen orangutan, goril ve şempanzeye verdikleri için hız limitine uyarak motosiklet veya araba sürdüğünüzde sürekli tehlike yaşıyorsunuz. Tampon veya arka tekerinize 1m yaklaşıp sürenler mesela. Sağ şerit traktör / kamyon ve çukur dolu, sürekli sağda da gidemiyorsunuz. Bir sürü örnek var.

Trafik sorunlarını çözmenin yolu gerçekten de cezalar değil. Herkesin tekrar sınava alınması, IQ testi yapılması ve psikoteknik raporu almasının zorunlu kılınması taraftarıyım. Sorunu baştan çözmek lazım - uygunsuz tipleri elerseniz hiç trafik sorunu yaşamazsınız.

Al sana ütopya @Burak Kara. Ütopya dediğin böyle olacak... (Talebimin - testler ve değerlendirmeler layıkıyla yapıldığında - mevcut ehliyetlerin %80'ini iptal edeceğine adım gibi eminim!)

Motosikleti
Triumph Trident 660
ya biz ülkemize şükredelim.

arkadasım gectiğimiz aylarda abd de dağın başında dur işareti olan bir yerde tam anlamıyla durmadığı için polis ceza yazmaya calışmış.

arkadasım durdum ya demiş, polis "sen ona durmak mı diyosun amatör" diye dalga gecmiş.

neyseki türküm ben acıyın bana bu seferlik diyerek yırtmış.
O da deseymiş ya There is no buoy, there is nothing, I am on my way, you are stopping me.
Not-google translate kullanılmıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar