Racing motorlar niye tehlikelidir?

İyi aksamlar dostlar.Bu motorları kullanan kullanmayan herkes bilir.Çok seri , hız tutkusu olan arkadaslar için birebirdir.Tehlikeli olan racing motorlarmıdır yoksa tehlikeyi yaratanlar bizmiyiz?Forum'da bir kaç konu inceleyerek bunları yazıyorum.Çok tepki görülüyor tepki gösterenlerin içinde bende varım ve hastasıyım.Burada bilinçli arkadaşların sohbete katılmalarını soruma cevap vermelerini kendi fikirlerince yazmalarını istiyorum.Sağlıcakla...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben yazılanlara katılmıyorum,racing tarzım olmadığı için sevmem ama grubumuzda 4 kişide var uzun zamndır kullanıyorlar hiç kaza yapmadılar,kaza yapan insan kendine çok güvenen insandır,kaza yapmayan insan, temkinli her aracı acemi gibi görüp ne yapacağını kestirebilen motorunu bilinçli kullanan sürücüdür.Scotırlarlada çoğu moturcu kaza yapıyor,hayatında ilk kez motor alıyor gücü ona yetiyor eğitim yok tecrübe yok,motorun teker çapının küçük olduğunu hesaba katmadan ön frene asılıyor yeri öpüyor.Her aracın eğitimini aldıktan sonra çok rahat kullanılabilir.

motor tehlıklelı degıl onu kullanan tehlıkelıdır...sadece ss motorlarmı 200 km ustıne cıkıo yada 100 km ustune cıkıyor...racıng motorlar bence duger motorlara gore daha guvenlıdır nedenı daha fazla yol tutar frenlerı dıger motorlara gore cok daha etkılıdır ve cok daha rahat hareket edılebılır...

motor tehlıklelı degıl onu kullanan tehlıkelıdır...sadece ss motorlarmı 200 km ustıne cıkıo yada 100 km ustune cıkıyor...racıng motorlar bence duger motorlara gore daha guvenlıdır nedenı daha fazla yol tutar frenlerı dıger motorlara gore cok daha etkılıdır ve cok daha rahat hareket edılebılır...

Evt kardesim son noktayı koyduğuna inanıyorum iyi açıklama adam o motora göre fren sistemi yapıyor ayakta alkıslıyorum:rendeer:

50cc scooter = izci çakısı
standard motor = ekmek bıçagı
SS motor = Rambo bıçagı

evet elbette bunları kimin kullandıgı önemlidir. dikkatli kullanan adam Rambo bıçagıyla traş da olabilir. ama sırf bu cümle, Rambo bıçagını daha az "tehlikesiz" yapmaz. ha siz izci çakısını bogazınıza batırırsanız o da öldürür, çok farklı bir olay.

ben SS hastasıyım ama bu "SS tehlikeli değildir" laflarını saçma buluyorum. gazı çevirdigin andan 0.5 saniye sonra 30 metre ileride oluyorsun. daha ne tehlikesi olacak yahu? sanki bunu sadece robotlar kullanıyor... her insan anlık dalabilir, hiçkimse motor üstündeki X milyon saniyenin her birinde pürdikkat olamaz. bu nedenle de SSler her zaman en tehlikeli araçlardır, öyle de kalacaklar.

Racing veya diğer motorların hiçbir tehlikesi yoktur isterse 1500 cc olsun. ama üzerinde insan olursa o zaman tehlikeli olur :)

Güvenli sürüş eğitimi hocası Engin Balaban'ın sözüdür.

Racing veya diğer motorların hiçbir tehlikesi yoktur isterse 1500 cc olsun. ama üzerinde insan olursa o zaman tehlikeli olur :)

Güvenli sürüş eğitimi hocası Engin Balaban'ın sözüdür.

bence en tehlikeli motor cbf 150 dir hacı heleki üstüneki sen isen R1 olur o:queen::queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tehlikeyi yaratan bence üzerindeki bilinçsiz insanlar.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
hayır racing motorlar tehlikeli değil durmadan makas atan sol şerite nezaman geçip sağa nezaman atlayacağı belli olmayan magandanlar tehlikelidir:cat:

bence motorun tipi cc hiç fark etmez..... ölüm yada kaza hepsiyle gelir...... eğitim şart....

hiç bir ss tehlikeli değildir-sen olması gerektiği gibi kullandığın sürece

racing makinalar daha agresif we daha güçlü olduğu için kullanan kendine büyük ölçüde hakim olamaz bu yüzden tehlikelidir

50cc scooter = izci çakısı
standard motor = ekmek bıçagı
SS motor = Rambo bıçagı

evet elbette bunları kimin kullandıgı önemlidir. dikkatli kullanan adam Rambo bıçagıyla traş da olabilir. ama sırf bu cümle, Rambo bıçagını daha az "tehlikesiz" yapmaz. ha siz izci çakısını bogazınıza batırırsanız o da öldürür, çok farklı bir olay.

ben SS hastasıyım ama bu "SS tehlikeli değildir" laflarını saçma buluyorum. gazı çevirdigin andan 0.5 saniye sonra 30 metre ileride oluyorsun. daha ne tehlikesi olacak yahu? sanki bunu sadece robotlar kullanıyor... her insan anlık dalabilir, hiçkimse motor üstündeki X milyon saniyenin her birinde pürdikkat olamaz. bu nedenle de SSler her zaman en tehlikeli araçlardır, öyle de kalacaklar.

rambo bıçağı kılıfında saklanır çünki durduğu yerde de tehlikelidir. Park halindeki ss için bunu söylemek zor. :queen:

eğer 30mtr ilerde neyle karşılaşacağını bilmiyorsan ve orda oluyorsan problem sendedir. bilinçle alakalı bir durum. gazı ne kadar açarsan o kadar gidersin benim anlamadığım gazı açtığın anda direk 200km hıza falan mı çıkıyo zannediyorsunuz. hızlı gitmenin tehlikeli olduğu bir yerde gayet güzel yavaşta gidebilirsin. tavsiye edilen başlıktaki yazıları okumanı tavsiye ederim.

iş sürücüde biter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar