Race tipli motorlarda arka sele

selam arkadaşlar. Kafam bi konuya takıldı. Bu race tipli motorlarda arka sele ön seleye göre niye hep bi karış yüksekte olur? Aynı hizada olsa ne olur? Sürücü zaten öne yatarak sürüyo. Bide artçısı onun üstüne yatar vaziyette sürüyor. Sürücünün beline ve bileğine kuvvet mi demek lazım? Zaten artçı arkada ve yüksekte olduğundan,sürücüsü yatar vaziyette sürdüğünden, sürücüden fazla rüzgar yiyor. Sürücü altta bi nevi yastık yani? Niye arka sele bikaç santim değilde bi karış yüksek? Bikaç santim olsa ne zararı olur?
O sebeptendirki bi türlü ısınamadım şu race motorlara. Zaten hep artçılı binerim. Suzuki inzumanın selesi çok güzel mesela.
Hadi bakam race kullanıcıları, bunuda açıklayın bakam :cat:

rüzgarla ve dengeyle ilgisi olabilr ama benim aklıma başka bişede geldi düşünsene arkana bir erkek oturdu aynı yükseklikteki olan seleli bir motosiklette :flower:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
arka sele ön seleye göre hep bi karış yüksekte degil.
Tersine ön sele arka seleye göre hep bi karış alçakta.
:cherry:
Abicim bunu cevaplasak bu seferde neden sele yumusak degil sert diye soracaksin.
Dedigin gibi iki kisi geziyorsan sana uygun degil bu tip motosikletler.

biri shoplasın seleleri aynı hizaya getirsin nası çirkin bi motor çıkacak ortaya bakalım :) biz tek tabanca takılmayı seviyoruz ondan artçı koltuğu olmasa bile olur :p

selam arkadaşlar. Kafam bi konuya takıldı. Bu race tipli motorlarda arka sele ön seleye göre niye hep bi karış yüksekte olur? Aynı hizada olsa ne olur? Sürücü zaten öne yatarak sürüyo. Bide artçısı onun üstüne yatar vaziyette sürüyor. Sürücünün beline ve bileğine kuvvet mi demek lazım? Zaten artçı arkada ve yüksekte olduğundan,sürücüsü yatar vaziyette sürdüğünden, sürücüden fazla rüzgar yiyor. Sürücü altta bi nevi yastık yani? Niye arka sele bikaç santim değilde bi karış yüksek? Bikaç santim olsa ne zararı olur?
O sebeptendirki bi türlü ısınamadım şu race motorlara. Zaten hep artçılı binerim. Suzuki inzumanın selesi çok güzel mesela.
Hadi bakam race kullanıcıları, bunuda açıklayın bakam :cat:
motorun üzerine artçı alınca ağırlık iki lastiğe eşit dağılsin diye,motorun onu hafifleyıp kontrolsuz olarak tekere kalkmasin diye, motorun yüksek hızlarda aerodinamik yapısı bozulmasin diye ve son olarak da arkaya attığın hatunun tangası görünsün diye hep bi karış hava da olur kuyruk yumurta adem..

buyun abilerim sizin için yaptım:

orjinal:
8y11c.jpg
[/url][/IMG]

shop:
8y12f.jpg
[/url][/IMG]

bana kalırsa çok yakışmadı ama alışkan olmadığımz için olabilir

sürücü ani ivmelenmelerde ve artçının çekmesiyle geriye kaymasın diye..

Her konuya cevap buluyorsun akıl veriyorsunda bunumu çözemedin, yoksa maksat konumu açmak.

konu on numara
bunu bende yıllar önce düşünüp akıl sır erdirememiştim
normalınde rüzgara direnci artıyor sele alçakta olsa artçının rüzgara direnci daha düşücek ama neden böyle bir sistem var

sanırım hayabusanın diğerlerine göre artçı selesi daha düşük zaten orginalinde oturma yeride yok
Suzuki_GSX_1300_R_Hayabusa_2008_15_1024x768.jpg

rüzgar tünelinde mantık buysa ne diye artçı yüksekte?

Arka koltuğun dizaynı aerodinamik sürtünmeyi azaltmak için tasarlanır.

İki kişilik motor değildir bu motorlar, pistte yarışmak içindir üretilmiştir, kıskananlar çatlamasın diye bizim gibilerde kullansın diye aslının aynılarını üretip satarlar.Eee birilerinide bindirmeden olmaz!Sonra böyle motorda arkadaki yolcu kamburculuk ve emanetçilik oynar...

Eski tip model yarış motorlarında bu artçı için sele az bir miktar yüksektir, son zamanlarda iyice abestleştirdiler kuyruk kısmını ve yolcu koltuğunu...

Her konuya cevap buluyorsun akıl veriyorsunda bunumu çözemedin, yoksa maksat konumu açmak.

sorduğum soruya mantıklı bi cevap bulamadığım için sordum. Güzel cevaplar gelmis.evet bunu çözemedim. Moto sohbet arkadaşım. Adı üstünde. Sohbet. Sorabilim herhalde. Yoksa konu açarken üyelere teker teker danışmak zorunda değilim.

Cevap yazan arkadaşlara teker teker teşekür ederim. Evet hayabusanın orjinalinde yok. Bazılarıda çok abartılı,çok yüksek.ama en mantıklı çevap bence şuydu: sürücü gaz açınca artçı onu geri cekip düşürmesin diye :cat:

sorduğum soruya mantıklı bi cevap bulamadığım için sordum. Güzel cevaplar gelmis.evet bunu çözemedim. Moto sohbet arkadaşım. Adı üstünde. Sohbet. Sorabilim herhalde. Yoksa konu açarken üyelere teker teker danışmak zorunda değilim.

Cevap yazan arkadaşlara teker teker teşekür ederim. Evet hayabusanın orjinalinde yok. Bazılarıda çok abartılı,çok yüksek.ama en mantıklı çevap bence şuydu: sürücü gaz açınca artçı onu geri cekip düşürmesin diye :cat:

Adem abi Uyku Vadisi Resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum....

sürücü ani ivmelenmelerde ve artçının çekmesiyle geriye kaymasın diye..

bu cevaba 10 üzerinden 10 verdim. Kısa ve öz. :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------

gökbörü arkadaşım 2 gündür güneşmi çarptı nooldu kendime gelemedim. İçki de içmem ama kafam içmiş gibi dumanlı. Gece faceye yükleyem ordan bak. Bura yükleyemiyom. Bilgisayarım yok:pr: en son gezi fotolarımı uğur ak kardeşim yükleyivermişti formdan :cat:

rüzgarla ve dengeyle ilgisi olabilr ama benim aklıma başka bişede geldi düşünsene arkana bir erkek oturdu aynı yükseklikteki olan seleli bir motosiklette :flower:

Bence durum bu şekilde çok daha feci !
Erkek ss çi arkadaşlar erkek artçı aldığı zaman bildiğin dogy style oluyor :joker:
Bu da benim cruiser aşkıma aşk katıyor.
Sonuçta yeri geliyor erkek artçı alıyoruz :)

---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:03 ----------

buyun abilerim sizin için yaptım:

orjinal:[url=http://bit.ly/c25MCx][url]http://g1206.hizliresim.com/y/x/8y11c.jpg[/url][/url]

shop:[url=http://bit.ly/c25MCx][url]http://g1206.hizliresim.com/y/x/8y12f.jpg[/url][/url]

bana kalırsa çok yakışmadı ama alışkan olmadığımz için olabilir

Nickini değiştir motorkafa! :pl::mrgreen:

sorunun cevabı aslında kendi sorunda var;
arka neden yüksek yerine sürücünün oturduğu kısım neden alçak desek daha mantıklı,
tamamen aerodinamik olduğunu düşünüyorum
-ss motor ne içindir hız içindir,
-hız için ne önemlidir,daha az rüzgarla muhatap olabilmek,
eğer alçak olmasa selenin ön tarafı bir düşünün rüzgarla olan ilişkiyi,
bu yüzdendir sürücüler ön camın arkasına kafayı kor e biraz aşağıda olcan ki kafa girsin oraya :)

Artçılar bize veriyormu yani :mrgreen:

Muhtemelen bunlar test edilen ayrıntılar bunlara kafa yormam açıkçası

motorun üzerine artçı alınca ağırlık iki lastiğe eşit dağılsin diye,motorun onu hafifleyıp kontrolsuz olarak tekere kalkmasin diye, motorun yüksek hızlarda aerodinamik yapısı bozulmasin diye ve son olarak da arkaya attığın hatunun tangası görünsün diye hep bi karış hava da olur kuyruk yumurta adem..

ZUHHAAAA :queen: Şu an yerden yazıyorum....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar