race motorcuların sonu bu mu ???

motorun gücü size hükmedip güdülerinizi kontorl etmesin,siz güdülerinizle güce hükmedin.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
konu açılalı kaç ay olmuş...eminim konuyu açan arkadaşın şimdi yerinde yeller esiyordur!

Arabada ölenler olur bişey denmez. Motosiklette ölen birisi olduğunda motosiklet tehlikeli olur.

Bence iş kullanan da biter. Doğru kullanmazsanız bisiklet bile çok tehlikelidir.

Konuyu hortlattık ama olsun:)

ne Kadar Tecrübe Sahibi Olursan Ol Hata Insanlara Mahsus Benim Kardeşimden Yakin Arkadaşim Da Zzr 1100 Vardiki çocuk Motor Hayatina Mobiletlerle Başladi Ki Ilk Okuldan Liseye Kadar Sira Arkadaşimdi Hep Hayali Yariş Motoru Almişti Zaman Içinde Yükselte Yükselte Zzr 1100 Aldi Ama Bir Anlik Dalginliği Yaklaşik 4 Ay Komada Kalmasina Sebep Oldu Kullaniyorsan Usulüne Göre Kullanacaksin Gerekli Kiyafetlerle Kullanacaksin Motor Bi Tutkudur Asla Vaz Geçemezsin Ama çocuğun Dediği Tek şey Keşke Usulüne Uygun Kiyafetler Kullansaydimda şimdi Bacağimda Platin Ile Gezmeseydim Gerçi Konuyla Pek Alakali Olmadi Ama Motordan Yana çok Doluyum 2 Arkadaşimi Kaybettim 1 Arkadaşimda ölümden Döndü

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İster motorlu ister motorsuz hepimizin sonu aynı.....Mobiletle adam gözümün önünde bir camdan girip ötekinden çıktı....

Race olsa ne scooter olsa ne...Aynı tehlike hepsinde var....

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
istersen 50cclik motor kullan istersen 1800cclik motor kullan adam gibi full koruma eğitimli trafik ve yola göre kullanmasan ölürsün yada sakat kalırsın
ama malesef bazı arkadaşlarımız ben bu canavarı çok iyi kullanıyorum kaska ve korumaya gerek yok derse artık gerisini siz düşünün

Abi benimde ailem karşı çıkıyordu başlarda o yüzden mezun olum işe girene kadar motor alamadım ama her zaman içimde kaldı. Daha sonra bir gün bir motor bayisinde bir adama rastladım, adam 50 li yaşlarında falandı ve aile baskısından daha sonra aile iş güç yüzünden alamamıştı bi motor ve adamın içindeki bu heveste hiç geçmemişti. Dedimki ben eğer bu motoru şimdi almazsam bende bu adam gibi olurum yani ertele ertele nereye kadar. Gittim bi Hyosung gt250R aldım. Ve yaklaşık 1 sene kullandım 9500 km yol yaptım. Eve ilk getirdiğimde motoru ailemin haberi yoktu onlar şehir dışındaydı yani öyle bir zamana denk getirdimki benim motor üzerindeki acemiliğimi görüpte daha fazla heyecanlanmasınlar istedim. Onlar gelene kadar en azından acemiliği attım üzerimden. Ondan sonrada full korumalarımı aldım. Tabi bizimkiler görünce biraz tepki gösterdiler annem 3-4 hafta konuşmadı benimle ama sonra efendi uslu kullandığımı görünce onlarda alıştılar. Hala elimde kaskı görünce annem "allah akıl fikir versin" diyo ama artık konuşuyo en azından. Bu bir sene zarfında iyiki 250 cc bir motor almışım diyorum kendime çünkü malum trafik falan baya bir badire atlattım neyse hiç kaza yapmadan 10000 km yi geçirdim şimdi kendimi baya bir rahat hissediyorum motor üzerinde. Bu senede bu motoru satıp 600 cc bir motor aldım insallah havalar ısınınca onu kullanacağım. 250 cc bir motorun çeşitli avantajları var mesela genelde 600cc lerden daha hafifler ve düşük hızlarda kontrol etmesi birazdaha kolay, ekspert sayılmam ama bildiğim kadarıyla bu rc makinalar ağırlık merkezlerinin yukarıda olmasından dolayı ve oturuş pozisyonları gereği birazdaha zor oluyor bunları düşük hızlarda kullanması dönmesi. Yani uzun sözün kısası ben yaptığım seçimlerden memnunum ve insallah kazasız belasız sürüşler yapıcam. Ailenide ikna edebileceğine inanıyorum yeterki onları kendini öldürmek istemediğine inandırabil korumalarını al. Birde ankarada akşam 6 trafiğine girme.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Abi benimde ailem karşı çıkıyordu başlarda o yüzden mezun olum işe girene kadar motor alamadım ama her zaman içimde kaldı. Daha sonra bir gün bir motor bayisinde bir adama rastladım, adam 50 li yaşlarında falandı ve aile baskısından daha sonra aile iş güç yüzünden alamamıştı bi motor ve adamın içindeki bu heveste hiç geçmemişti. Dedimki ben eğer bu motoru şimdi almazsam bende bu adam gibi olurum yani ertele ertele nereye kadar. Gittim bi Hyosung gt250R aldım. Ve yaklaşık 1 sene kullandım 9500 km yol yaptım. Eve ilk getirdiğimde motoru ailemin haberi yoktu onlar şehir dışındaydı yani öyle bir zamana denk getirdimki benim motor üzerindeki acemiliğimi görüpte daha fazla heyecanlanmasınlar istedim. Onlar gelene kadar en azından acemiliği attım üzerimden. Ondan sonrada full korumalarımı aldım. Tabi bizimkiler görünce biraz tepki gösterdiler annem 3-4 hafta konuşmadı benimle ama sonra efendi uslu kullandığımı görünce onlarda alıştılar. Hala elimde kaskı görünce annem "allah akıl fikir versin" diyo ama artık konuşuyo en azından. Bu bir sene zarfında iyiki 250 cc bir motor almışım diyorum kendime çünkü malum trafik falan baya bir badire atlattım neyse hiç kaza yapmadan 10000 km yi geçirdim şimdi kendimi baya bir rahat hissediyorum motor üzerinde. Bu senede bu motoru satıp 600 cc bir motor aldım insallah havalar ısınınca onu kullanacağım. 250 cc bir motorun çeşitli avantajları var mesela genelde 600cc lerden daha hafifler ve düşük hızlarda kontrol etmesi birazdaha kolay, ekspert sayılmam ama bildiğim kadarıyla bu rc makinalar ağırlık merkezlerinin yukarıda olmasından dolayı ve oturuş pozisyonları gereği birazdaha zor oluyor bunları düşük hızlarda kullanması dönmesi. Yani uzun sözün kısası ben yaptığım seçimlerden memnunum ve insallah kazasız belasız sürüşler yapıcam. Ailenide ikna edebileceğine inanıyorum yeterki onları kendini öldürmek istemediğine inandırabil korumalarını al. Birde ankarada akşam 6 trafiğine girme.

sendeki korkuyu anlıyorum ve iyi motocu olduğun oradan belli korkmayan motorcu iyi motorcu değildir ama kendimden şunu söyliyebilirim ben 10saat eğitim aldıktan sonra hocama sordum kaç cclik motor alim 250cc olurmu dedim bana aynen şunu dedi sen 250cc motor alırsan 1ay sonra sıkılırsın dedi gittim 500cc honda sipariş verdim 2gün sonra almaya gel dediler bende bir arkadaşla almaya gittim tek başıma korktum çünkü motora bindim ve birden alıştım 8000km yaptım kazasız allaha şükür 1-2eğitime daha gittim ve cbr1100xx aldım ve almaya gittiğimde aynı korkum vardı ama 500m den sonra alıştım yine ve şu an 3500km demek istediğim şu gereken eğitimi alırsan her motora binersin ve büyük motorlara daha rahat binersin gazkolu kendi elinde allah herkese akıl vermiş kullanması bizde şunuda eklemeden yapamıcam benim yaşım 38 gençliğimde benimde hep hevesim vardı ama madiyat yüzünden binemedim iyiki binemedim diyorum herzaman :p :) :rendeer:

Çevremizde olan kazalara bakılırsa çoğu scooter la yapılıyor ayrıca otomobil kazaları daha çok :pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motor durduk yerde hiç bi zarar vermez. Kıssadan hisse "At sahibine göre kişner." Sen nasıl kullanırsan sonunda öyle olur...

Arkadasım çok haklı ve prometyus unda dedikleri kesinlikle doğru

ve bende fikrimi söliim KAWASAKİ ZX-6R senin için aşırı tehlikeli yeterince deneyemi olmayan senin için o gücü kontrol etmek hiç kolay olmıcak kanaatindeyim ve altında bir sürü beygir varken o gücü kesinlikle sınamak isticeksin karizma hava olaylarınada giriceksin ( yapmıyorum diyemez kimse )
ve en ufak bir hatan allah göstermiye büyük bir faciaya yol acabilir eğer yeni başlıyosan ve SS seviyosan Honda cbr125 ile başla. bir de şu var sen bilinçli olabilirsin ama trafikte yanlız değilsin bunuda göz ardı etme uyanık ol:bounce: :bounce: :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar