Denildiği üzere motosiklet tehlikeli bir araçtır,ama tehlikeli diye de motosiklet sevdasını kestirip atmak olmaz...
Race motorların içinde bir şeytan var diye düşünüyorum.Anında insanın aklını çelebiliyor.Bu görebiliyorum.Race motorum yok ama binince,depoya yatınca neler olabileceğini az da olsa hissedebiliyorum.Kazaların çok az bir kısmı teknik sorunlardan çıkıyor.Gerisi sürücülerden.Hız en büyük sebep.Kontrol edilmesinden öte bu hızın nerede yapıldığı önemli.Diyarbakırda denyonun teki moped motoruyla kask falan hiç bi halt yok,çıkıyoooo ve arabanın önüne geliyor.Sonra diyolar akıllara zarar bi kaza.Suçlu kim???Araba şöförü mü?
Bazı beyinsiz adamlar bardan çıkıp biner yarış motoruna,sonra adli tıpdan sonuç.Bilmem şu kadar alkol bulundu kanında.Bu adamlar motor kazası yaptıkça aileler de sizleri onlardan biri zannedecek.Bilinç parayla satılmıyor.Ha adam almış hayabusasını bi kere bile ciddi kazası olmamıştır.Şans değil bu.Motorcu dediğin adam tehlikeyi görecek ki yoluna devam etsin."Ordan araba önüme çıktı!!!" çıkacağını hesap edeceksin."Adam,ben dururken geldi vurdu!!!"viteste bekle baktın geliyor bas gaza."Durup dururken sağda bekliyodum geldi vurdu" arabanın seni göremeyeceğini hesaplayacaksın.(araba uçarak tepene geliyorsa o da şans artık)Bunları sinirle yazdım yapacaksın edeceksin diye,çünkü burası TÜRKİYE. İnsan canı ucuz.Sen kıymetini bilmezsen kendinin,kimse senin canının kıymetini bilmez.
Motosiklet sitelerine üye olan kişiler bana kalırsa bu işin kültürünü almış,bilinçli kişilerdir.Ehliyeti olan,kask ve korulamalarını takan kişilerdir.Ehliyet motor kullanmaz tabi ama ehliyet sahibi olmak sorumlu olmak demektir.
Saygılar hepinize.Kendinizi riske atmayın canınızın kıymetini bilin.