Okan Abi hepimizden büyüktür

ben de küçük olmamakla birlikte aktif olarak 2 senedir motor kullanan biri olduğumdan sana virajlarda şöyle dön, şunları yapma gibi tavsiye verecek bilgiye sahip değilim ama yaşımın da getirdiği tecrübeye dayanarak konuşursam eksik olduğunu bilmek ve buna rağmen şansını zorlamamak ilk tavsiyem olur. Daha tecrübeli arkadaşlar, R6 ya da R1 kullanan arkadaşlar, geçmişte bu motorlara binmiş değil de gerçekten kullanmış arkadaşlar daha net yorum yapacaktır bu konuda, amacım tartışmak değil, nacizane diye başlayaraktan zaten konuda ne düşündüğümü belirtmek istedim.
Koruma konusuna gelince, en üst noktası, deri tulumdur bildiğim kadarıyla, kullanmadım, şehir içinde de yazın nasıl kullanırsın açıkcası bilmiyorum ama ulaşacağın son nokta bildiğim kadarıyla bu. Bunun dışında full armor dediğin eğer genel olarak kross kullanıcılarının kullandığı korumalar ise eğer, racing ya da yol motoru kullanacak biri için çok da uygun olmadıklarını söyleyebilirim. Bu zımbırtılar, genelde kross yapanları düştükleri zaman korur, yani darbeye karşı korur ancak sürtünme durumunda, yani yolda kayıp da gitme durumunda yerlerinden çıkabilecekleri ya da kayabilecekleri için yol kullanımında pek tercih edilmezler. Bunun yerine pantolon ve mont alabilirsin, bunları da deri alırsan sürtünmeye karşı tekstilden daha dayanıklı olacaktır, herşey sonunda maliyete dayanır, ne kadar paran varsa bu iş için ayırdığın, ona göre alırsın, deriler pahalıdır, tekstil ürünler daha ucuzdur genel olarak.
Kask konusunda bende arayış içerisindeyim ama çok üst model birşey aramıyorum, 300-400 ya da en fazla 500 liraya, kafamı rahat ettirecek ve minimum rüzgar sesi alacak bir model arayışındayım. Fuarda en azından fiyatlar, modeller konusunda biraz daha fikir sahibi olucam inşallah. Scorpion için birkaç yerde okuduğum çok konforlu olmadığı ama kime göre neye göre tartışılır, benim kıytırık nitro kaskıma göre çok konforludur eminim