R25 aniden kapanması ve marş almaması ?

büyük ihtimal yatak yorgan krank pistonlar ne varsa alıp içinde gargara yapmış makine. tahminimce sadece yatak sarmasıyla 5500 çıkmaz

büyük ihtimal yatak yorgan krank pistonlar ne varsa alıp içinde gargara yapmış makine. tahminimce sadece yatak sarmasıyla 5500 çıkmaz

Hacı,kol çikarmiş motor belliki,bu iş krank miline kadar gider.alt bloğu sarıp gelmiş makina.

Arkadaş gazlamaya çiktik demişti,bu olay redline´da gerçekleştiği garanti.5sn oda max süre,yağlamayi kesse yolar atar,13'14k rpm´den bahsediyorum

Son düzenleme:
R25 Aĺıcam Ama Böyle Sorunlu Motoru Neden Pahalı Yaparlar

Bu mantık da ilginçmiş. Haklısın birader bu olay gösteriyor ki 2015 yılında satılan 1577 adet R25 lerin hepsi sorunlu. Yatak saran R1 de var, senin mantığa göre R1 ler sorunlu? Bilgin olsun yatak saran CBR 250 de var :)

Bu mantık da ilginçmiş. Haklısın birader bu olay gösteriyor ki 2015 yılında satılan 1577 adet R25 lerin hepsi sorunlu. Yatak saran R1 de var, senin mantığa göre R1 ler sorunlu? Bilgin olsun yatak saran CBR 250 de var :)

R1'i bilmem de cbr250'de sorun yaşamak için baya hor kullanmak ve bakmamak gerek motora

R1'i bilmem de cbr250'de sorun yaşamak için baya hor kullanmak ve bakmamak gerek motora

Katılıyorum, her motor için geçerli. Hergün motora binmeden yağına suyuna 1-2 sn ayırıp göz atmak birçok sorunun önüne geçer. Maalesef yağ değişimi konusunda servisler her yağ değişiminde yağ tahliye kısmındaki 1-2 TL değerinde pulu değiştirmiyorlar. Bizzat servislere merak edip sorduğumda: o pul 20.000 km de bir değişir, 2-3 yağ değişimi götürür gibi cevaplar aldım. Kitapçıkta yazan: her yağ değişiminde pulu da değiştirin. Bu pul ikinci yağ değişiminde esnekliğini ve sızdırmazlık özelliğini büyük ölçüde kaybetmiş olarak takılıyor. Karterden azalan yağ ile birlikte yağlama sisteminin düzgün çalışmaması, motor aksamlarının aşırı ısınması, contaların erimesi ve motor bloğunun içine su karışması sonucunda kaçınılmaz son.. Bu kadar basit bir nedenden motoru elinize alabiliyorsunuz.

geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin,burada değerli forum üyelerine tavsiyelerde bulunmak istiyorum,geçen hafta motosikletimle biraz dolaşmak istedim,çalıştırmadan önce yağını kontrol ettim yağı tamamdı,marşa bastım bi süre motorun ısıttıktan sonra garajdan çıkarıp gezintiye başladım,yaklaşık 30 kilometre kullanımın ardından bir battı çıktıdan geçerken motorumda anormallik hissettim motosiklet sabit gazda hafif yığıldı derhal gözümü göstergeye diktim veeee o büyük an ben göstergeye bakmaya başladıktan 2 saniye sonra yağ lambası yandı,derhal debriyaja asılıp switchten elektriği kestim,bunlar toplamda 5 saniye sürdü sürmedi ancak motorum stop ettikten sonra elim debriyajda frenleyerek yaklaşık 50 metrede motoru en sol şeridin solunda durdurabildim,sonra motosikletten inip öncelikle vitesleri yokladım ve boşa aldım,yaklaşık 200 metre ilerideki benzin istasyonuna motosikletimi elimle götürüp motosiklet tamircisi bi arkadaşımı aradım,arkadaşım geldiğinde marş bastık motor çalışıyor ancak yağ lambası sönmüyordu derhal stop edip ne olabilir diye düşündük ve yeni bir motosiklet olduğu için servisine götürmeye karar verdik Kütahyadan İzmire kadar motosikletimi kendi kamyonetimle taşıyıp servise götürdüm,sonuç yağ pompası dişlisinin oturduğu mil somunla sıkılma noktasından kırılmış,dişli yerde yatıyor,kısaca fark etmeyip motosikleti yağ lambası yanmış olmasına rağmen kullanmaya devam etseydim ya yatak saracak,ya da kol çıkaracaktı motorum,şu anda garanti olduğu için sadece kamyonetime aldığım mazot parası ile yırttık,tavsiyem markası modeli ne olursa olsun belli aralıklarla motosikletinizin göstergesini kontrol edin özellikle yüksek devir çeviren motosikletlerde bu tip sorunlar olabiliyor,motosiklette yağlama kesildiğ an muhakkak yağ müşürü düşük basınç ölçüp ecu dan yağ lambasını yakar,yağ lambası yanan motosikleti bir an evvel debriyaja asılarak stop edin,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar