R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
S,F ve K serilerini bilmem hiç satın alıp kurcalamadım ama boksör motorlu R serilerinin işçiliği kolaydır , basittir..

İki tekerini sökmek 10 dk sürmez , hava filtre değişimi 10 dk sürmez , 4 bujiyi 20 dk da söker takarsın , debriyaj balatası için şanzumanı otomobiller gibi motordan ayırırken biraz zaman alır ama işlem çok basittir zaten 100.000 de bir değişen bir parça kafaya takmaya da değmez , şaft bakımı senede bir yarım saat ve yaptığın 4 civata söküp şaft frezesine parmak ucu kadar gres sürmek bitti gitti bi sene kafan rahat 😁
bu motorda sigorta attı derdi yok , yedek varmıydı yanımızda , sigorta kutusu nerdeydi derdi yok elektronik sigorta var.

Birazdaha yazarımda Niki kendi motorunu pazarlıyor diyecekler 😂
Ben ikna oldum, kac teleydi senin motor ustat🤪

Anladığım kadarı ile en sıkıntılı bakım debriyaj hidroliğinin değişimi. Bir de sübap ayarı için şim bulmak.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Dur bitane daha yazayımda fiyat 500 e çıksın 😂
Uzun bir turda ön amortisör keçesimi patladı , dert değil..
Amortisörü komple sökmeye gerek bile yok , iddia ediyorum 20 dakikada iki keçeyi değişir yoluma devam ederim 😉
Denizin ortasında kalmış(=pistonu aşağı inmiş :ROFLMAO:) geminin motoruna müdahale edip onu tekrar yürütür hale getiren birisi olarak sen 20 dakikada Gs'in amörtisör keçesini değiştirirsen, içler dışlar çarpımından bu işlemi biz eline enektar yakışmayan ölümlüler olarak 2 günde yaparız herhalde dostum.😁

Motosikleti
cbf 150
GS görünce şekerim fırlıyor, ulan size inat bir tane alıcam bütün sorunlarınıda videoyaya çekicem.

Ahada demedi demeyin buraya yazıyorum haftaya alıcam bir tane. O kadar uyuz oldum

Denizin ortasında kalmış(=pistonu aşağı inmiş :ROFLMAO:) geminin motoruna müdahale edip onu tekrar yürütür hale getiren birisi olarak sen 20 dakikada Gs'in amörtisör keçesini değiştirirsen, içler dışlar çarpımından bu işlemi biz eline enektar yakışmayan ölümlüler olarak 2 günde yaparız herhalde dostum.😁
Yok yahu az birşey anahtar tutmasını bilen ki motorla uzuna giden adam bilmeli , iki saate halleder..
Normalde keçe değişimi için amortisör komple motordan sökülüp içini açmak gerek bunda gerek yok..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

GS görünce şekerim fırlıyor, ulan size inat bir tane alıcam bütün sorunlarınıda videoyaya çekicem.

Ahada demedi demeyin buraya yazıyorum haftaya alıcam bir tane. O kadar uyuz oldum
Sen daha şambiyelli lastik değişim videosu çekeceksin sıraya koy konuları 🤣

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Neyse, esas konuya dönelim 😁

Sahibinden'de dolaşıp duruyorum, fiyatlar çok değişken.
Örnek veriyorum; 2006 modele 350.000 yazan var, 2012 modele de 350.000 yazan var.
Düşük kilometreye düşük fiyat yazan var, yüksek kilometreye yüksek fiyat yazan var.
ABS'sini yeniledim, yeni kasa makyajı yaptım deyip çok uygun fiyat yazan var.

Bazen diyorum ki, en yüksek model yılı + en düşük kilometre + en düşük fiyat üçlü kombinasyonunu sağlayan motoru gidip alayım.
En azından bir arızası çıktığında, cebinde kalan parayla tamiratını yaptırırım.
Yüksek fiyat verip bir de arıza çıkarsa insan kendini kazıklanmış hisseder.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
S,F ve K serilerini bilmem hiç satın alıp kurcalamadım ama boksör motorlu R serilerinin işçiliği kolaydır , basittir..

İki tekerini sökmek 10 dk sürmez , hava filtre değişimi 10 dk sürmez , 4 bujiyi 20 dk da söker takarsın , debriyaj balatası için şanzumanı otomobiller gibi motordan ayırırken biraz zaman alır ama işlem çok basittir zaten 100.000 de bir değişen bir parça kafaya takmaya da değmez , şaft bakımı senede bir yarım saat ve yaptığın 4 civata söküp şaft frezesine parmak ucu kadar gres sürmek bitti gitti bi sene kafan rahat 😁
bu motorda sigorta attı derdi yok , yedek varmıydı yanımızda , sigorta kutusu nerdeydi derdi yok elektronik sigorta var.

Birazdaha yazarımda Niki kendi motorunu pazarlıyor diyecekler 😂
Çok güzel övmüşsün. 5 yıl sonra vstromu sattım senin piyasada çevren vardır, haydi bana düzgün GS bul diye yakana yapışıcam. :ROFLMAO:

Neyse, esas konuya dönelim 😁

Sahibinden'de dolaşıp duruyorum, fiyatlar çok değişken.
Örnek veriyorum; 2006 modele 350.000 yazan var, 2012 modele de 350.000 yazan var.
Düşük kilometreye düşük fiyat yazan var, yüksek kilometreye yüksek fiyat yazan var.
ABS'sini yeniledim, yeni kasa makyajı yaptım deyip çok uygun fiyat yazan var.

Bazen diyorum ki, en yüksek model yılı + en düşük kilometre + en düşük fiyat üçlü kombinasyonunu sağlayan motoru gidip alayım.
En azından bir arızası çıktığında, cebinde kalan parayla tamiratını yaptırırım.
Yüksek fiyat verip bir de arıza çıkarsa insan kendini kazıklanmış hisseder.
Benim bu GS mevzularından anladığım o kadar karmaşık bir konu ki biz faniler GS almaya niyetlenirsek öyle ilanlardan falan işin içinden çıkamayız, önce kendimize GS sahibi çevre yapacağız o çevrede daha ilana bile çıkmadan GS satmaya niyetlenenleri duyup uygun fiyata temiz GS bulup alacağız. İlana çıkanlar o çevre içinde hemen satılmayıp da piyasaya kalanları oluyor gibi anladım.

Çok güzel övmüşsün. 5 yıl sonra vstromu sattım senin piyasada çevren vardır, haydi bana düzgün GS bul diye yakana yapışıcam. :ROFLMAO:

Benim bu GS mevzularından anladığım o kadar karmaşık bir konu ki biz faniler GS almaya niyetlenirsek öyle ilanlardan falan işin içinden çıkamayız, önce kendimize GS sahibi çevre yapacağız o çevrede daha ilana bile çıkmadan GS satmaya niyetlenenleri duyup uygun fiyata temiz GS bulup alacağız. İlana çıkanlar o çevre içinde hemen satılmayıp da piyasaya kalanları oluyor gibi anladım.
Aklımdan geçenleri okudunuz. Hatta ben istanbul adv kanalının yöneticiler ile temas kurmayı bile düşündüm. Sırf GS alayım diye.

Aklımdan geçenleri okudunuz. Hatta ben istanbul adv kanalının yöneticiler ile temas kurmayı bile düşündüm. Sırf GS alayım diye.
Aman hocam aman , içlerinde biri varki bu kadar ukala bir insan görmedim şu camiada , kanalları biraz parlayınca kendilerini bir halt zannediyorlar , muhabbetini beğendiğim kişide oradan ayrıldı zaten gerçi onunda motordan falan çok anladığı yokda hoş sohbetine izliyorum..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Aman hocam aman , içlerinde biri varki bu kadar ukala bir insan görmedim şu camiada , kanalları biraz parlayınca kendilerini bir halt zannediyorlar , muhabbetini beğendiğim kişide oradan ayrıldı zaten gerçi onunda motordan falan çok anladığı yokda hoş sohbetine izliyorum..
Bahsettiğin iki kişiyi de bildim, haklısın valla.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yok, o yanlış yol. Öyle bir kanalın yöneticileri ile temas kurmakla olmaz. sahiden gs sahipleriyle arkadaş olacaksın, ama sahiden arkadaş olacaksın, öyle öyle çevren gelişecek, 3-5 yıllık bir süreç bu. öyle lappadanak ben GS alıcam diye ortama girince aha geldi bi çaylak derler. :)

Motosikleti
cbf 150
Yok yahu az birşey anahtar tutmasını bilen ki motorla uzuna giden adam bilmeli , iki saate halleder..
Normalde keçe değişimi için amortisör komple motordan sökülüp içini açmak gerek bunda gerek yok..

Sen daha şambiyelli lastik değişim videosu çekeceksin sıraya koy konuları 🤣
sement segment çekiyorum rude diye bir mikrofon varonun siparişini verdim gelsin güzel sesimi daha iyi duyucaksınız.

Sen belliki kafaya koymuşsun GS almayı. şasesine baktır motor düz gidiyormu baktır, elektorniklere baktır hepsnin fonksiyonları test et. motorun kmsine takılma400 bine al 100 de süpriz bakıma ayır. zaten kullandıkça sıkılıcaksın 1300gs 1250 gs isticeksin. fazlada para harcama

Şu an için öyle bir düşüncem yok. Sadece beyin jimnastiği yapmıştım. Ayrıldı derken "uyanık" olandan bahsettiniz galiba.

Yok, o yanlış yol. Öyle bir kanalın yöneticileri ile temas kurmakla olmaz. sahiden gs sahipleriyle arkadaş olacaksın, ama sahiden arkadaş olacaksın, öyle öyle çevren gelişecek, 3-5 yıllık bir süreç bu. öyle lappadanak ben GS alıcam diye ortama girince aha geldi bi çaylak derler. :)
Şöyle izah edeyim. Etrafımda GS kullanan ve bilgi alabileceğim hiç kimse yok. Hatta tanıdığımın tanıdığı bile yok. :D Bir ara Nikkfurie ile görüşüp İstanbul'a gideyim, hem gezmiş olurum, hem sizleri görürüm, hem köfte yerim, hem Gs kullanırım diye düşünmedim de değil.
Yağmurlar başlayınca gözüm yemedi.
Haftaya cumartesi Datça'ya gideyim diye düşünüyorum. Her şey yolunda giderse belki İstanbul da düşünebilirim.

Motosikleti
yok:(
Şu an için öyle bir düşüncem yok. Sadece beyin jimnastiği yapmıştım. Ayrıldı derken "uyanık" olandan bahsettiniz galiba.

Şöyle izah edeyim. Etrafımda GS kullanan ve bilgi alabileceğim hiç kimse yok. Hatta tanıdığımın tanıdığı bile yok. :D Bir ara Nikkfurie ile görüşüp İstanbul'a gideyim, hem gezmiş olurum, hem sizleri görürüm, hem köfte yerim, hem Gs kullanırım diye düşünmedim de değil.
Yağmurlar başlayınca gözüm yemedi.
Haftaya cumartesi Datça'ya gideyim diye düşünüyorum. Her şey yolunda giderse belki İstanbul da düşünebilirim.
abi sen yeni motor almadın mı boşver ciesi miesi gez ya, bu motor değiştirme işininin sonu yok.

abi sen yeni motor almadın mı boşver ciesi miesi gez ya, bu motor değiştirme işininin sonu yok.
Aldım da şimdi eşimle beraber gezmeye başladık. Nc çok iyi motor ama geçenlerde Foça dönüşü rampalarda ancak 2 vites çıkabildik. Ben 93 kg, çantalar arkada eşim ve ful giyimli olunca motosiklet biraz güçsüz tarafta kaldı. Bir de konfor kısmı sıkıntılı. Onun dışında bir şikayetim yok. Ağırlığından şikayetim var ama o sınıfta hepsi ağır olur sanırım.

Şu şaft olayını derinlemesine anlatacak arkadaş var mıdır? Şaftın vs zinciri kıyaslayacak olursak, bmw 1200 gs gibi bir motosiklette kullanılmasının temel mantığı konfor mudur yoksa güvenlik açısından da bir artısı var mıdır?
Tiger 900 zincirli iken tiger 1200 şaftlı.
japonlar bir kaç model dışında şaft kullanmıyor. Japon kullanmıyorsa vardır bir bildiği mi demek lazım yoksa Alman kullanıyorsa doğrusu budur mu demeli?
Bir de fren konusunda ( nc nin frenleri biraz kötü özellikle arka fren) bmw nin çok iyi olduğunu duydum. Bmw ye yakın fren performansı gösterebilen modeller var mıdır? Yoksa bmw bu alanda rakiplerinin fersah fersah ötesinde midir?

Şaftın en büyük artısı konfor elbette.
Herhangi bir konuda Japon kullanmıyorsa vardır bir bildiği veya Alman kullanıyorsa vardır bir bildiği diyenden hayır geldiğini görmedim =) Kullanılan ürünün artısı eksisi belli. Daha kompleks ama ellemeyi gerektirmeyen bir şey isteyen şaftlı alıyor, bu kadar yani.

BMW'nin frenleri genel olarak ortalamanın üzerindedir lakin piyasadaki en iyi fren BMW'de diye bir kaide de yok. Kimseden fersah ötede değil yani, Multistrada V4S Stylema ile geliyor, kim kimi fersahlayacak? :D İyidir BMW frenleri.

Hem çok pahalı olup hem çok satınca, bir de geçmişte dile getirdiğim ve kızılan bilmeyenlerin ilk tercihi* olunca çok kavgası dönen bir markadır. Hemen her motorunda çok iyi mühendislik çıkarır BMW, lezzet uyuşmazlığından ötürü bana hitap eden motorları yok pek ama bu yüzden boklayacak halim de yok. Ne bıdıbıdı edenlerin boklayacağı kadar kötü motordur, ne de müridlerinin taptığı kadar her şeyin ötesinde bir motordur.

* Ben buna tekrar açıklama yapayım, sonra yanlış anlıyor insanlar alınıyor bilmem ne. Motordan anlamayanların ilk tercihi GS demek, GS alan motordan anlamaz demek değildir, motordan anlamayan GS almalıdır demek de değildir. Daha önce de uzun uzadıya yazdım, adamların imajı motosiklet dünyasının çok ilerisinde + çok iyi bir otomobil markası imajı da var. Hal böyle olunca cebinde parası olup bu işlerle pek alakası olmayan adamların da ilk tercihi GS oluyor. Çok normal bişey bu. Türkiye'ye özgü bir durum da değil, yabancı bir çok toplulukta gözlemeye gitme benzeri muhabbetleri görebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar