R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
10 yılı aşkın motosiklet tecrübem var, yaşım 53. Bu süre zarfında 2 Yamaha, 3 Honda, 2 de Triumph kullandım. Şimdi ise 2016 GS kullanıyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum GS gerçekten bir başka. Evet saçma sapan pahalı ama yürütme maliyeti diğerleriyle neredeyse aynı. Ama konfor, akış ve frenleme bir başka. Affınıza sığınarak kullanmadan ahkam kesmeyin derim.
Bu arada alırken pahalı ama satarken ucuz motor GS. İlanlara aldanmayın, siz teklif yapın derim. Ben 18 aya önce aldığım fiyata şu an satamadım mesela. Üzerine yeni lastik ve Tripmate eklememe tağmen.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
GS demişken geçen hafta içinde 1250 GS i olan bir tanıdığımın ön jant telleri 80 civarı giderken kırıldı ve kaza yaptı, kırıkları oluştu. Aynı hafta içinde nette bir iki GSin bu sefer arka jant tellerinin kopup kaza yapmış hallerinin videosuyla karşılaştım. Aynı şekilde XP 400 scooterde de aynı tel kırılması videolarını gördüm. Şimdi tubless + tel jantta bir kaç yaklaşım var. KTM gibi jant dışına conta koymak, Vstrom XT gibi telleri jantın lastik tarafına ilişkilendirmeden bir sırtta sonlandırmak, bir de GS ve Peugeot xp 400 deki gibi karşı tarafın en dışına çapraz olarak bağlanma şekli var. Bu son söylediğim 2 sinin janta gelişi açılı olduğundan mı çabuk kırılıyor ne dersiniz?
BMWR1200GSWFront19x3_edit_2048x.jpg
Productssafety2-8585199602762245128-s0.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En sorunsuz Suzukinin yaklaşımı gibi görünüyor.

2017-Suzuki-DL650-XAL-Rim-F.jpg

Bu arada sevdiğim ama hiç sahibi olmadığım bir motordur V-Str... :D

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Konu sahibinden özür dileyerek,
Yaşadığım ilçede araç kullanan insanların 4 yol ağızlarında kontrol etme gibi bir alışkanlıkları yok. Bayağı haldır huldur devam ediyorlar.
30km/s gibi düşük bir hızda 5-10 m mesafede iki kere panik freni yaptım biri ABSli. Birinde kafadan kaydı, diğerinde ABS kurtardı.
Demem o ki, ABS candır. :D

Motosikleti
cbf 150
Motoru tabikide ABS siz kullanabilirsiniz. Sanırım ben 20 yıl boyunca onlarca değişik motoru ABS siz kullandım. Ama artık ilk arabalardan sonrada motorlardan alıştık. Bütün sürüş karakterimiz değişti. ABS siz motora binmem.

GS demişken geçen hafta içinde 1250 GS i olan bir tanıdığımın ön jant telleri 80 civarı giderken kırıldı ve kaza yaptı, kırıkları oluştu. Aynı hafta içinde nette bir iki GSin bu sefer arka jant tellerinin kopup kaza yapmış hallerinin videosuyla karşılaştım. Aynı şekilde XP 400 scooterde de aynı tel kırılması videolarını gördüm. Şimdi tubless + tel jantta bir kaç yaklaşım var. KTM gibi jant dışına conta koymak, Vstrom XT gibi telleri jantın lastik tarafına ilişkilendirmeden bir sırtta sonlandırmak, bir de GS ve Peugeot xp 400 deki gibi karşı tarafın en dışına çapraz olarak bağlanma şekli var. Bu son söylediğim 2 sinin janta gelişi açılı olduğundan mı çabuk kırılıyor ne dersiniz?
BMWR1200GSWFront19x3_edit_2048x.jpg
Productssafety2-8585199602762245128-s0.webp

En sorunsuz Suzukinin yaklaşımı gibi görünüyor.

2017-Suzuki-DL650-XAL-Rim-F.jpg

Bu arada sevdiğim ama hiç sahibi olmadığım bir motordur V-Str... :D

Bahsettiğin dışa giden telelr BMW'nin 82 mi 86'da mı ne Wagner ya da birine ürettirdiği patentli bir tasarım. Aprilia da bu tasarımı kullanıyor.
Yıllardır yollarda bu tasarımlı motorlar, böyle bir şey çıksa çoktan çıkardı.
Son 1-2 haftada ben de eşden dosttan böyle kırılanlar duydum, yanılmıyorsam iki tanesi serviste akort yapıldıktan sonra oluyor. Bilemedim bana bir müdahale hatası var gibi geldi ama tabi ben de kıçımdan uyduruyorum. Bir 1250 bir de R1300'dü sanırım gidenler.

Son düzenleme:
Şu şaft olayını derinlemesine anlatacak arkadaş var mıdır? Şaftın vs zinciri kıyaslayacak olursak, bmw 1200 gs gibi bir motosiklette kullanılmasının temel mantığı konfor mudur yoksa güvenlik açısından da bir artısı var mıdır?
Tiger 900 zincirli iken tiger 1200 şaftlı.
japonlar bir kaç model dışında şaft kullanmıyor. Japon kullanmıyorsa vardır bir bildiği mi demek lazım yoksa Alman kullanıyorsa doğrusu budur mu demeli?
Bir de fren konusunda ( nc nin frenleri biraz kötü özellikle arka fren) bmw nin çok iyi olduğunu duydum. Bmw ye yakın fren performansı gösterebilen modeller var mıdır? Yoksa bmw bu alanda rakiplerinin fersah fersah ötesinde midir?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
XT daha yol odaklı, DE daha arazi odaklı.
650 serilerinde XT daha bir arazi odaklı olduğundan 1050 serilerinde de XT'nin daha bir arazi, DE'nin daha bir yol odaklı olmasını beklerdim.

Motosikleti
Ns200 15"
Şu şaft olayını derinlemesine anlatacak arkadaş var mıdır? Şaftın vs zinciri kıyaslayacak olursak, bmw 1200 gs gibi bir motosiklette kullanılmasının temel mantığı konfor mudur yoksa güvenlik açısından da bir artısı var mıdır?
japonlar bir kaç model dışında şaft kullanmıyor. Japon kullanmıyorsa vardır bir bildiği mi demek lazım yoksa Alman kullanıyorsa doğrusu budur mu demeli?
Bir de fren konusunda ( nc nin frenleri biraz kötü özellikle arka fren) bmw nin çok iyi olduğunu duydum. Bmw ye yakın fren performansı gösterebilen modeller var mıdır? Yoksa bmw bu alanda rakiplerinin fersah fersah ötesinde midir?
Abi R serisi GS modellerinin bence bir rakibi yok çünkü hitap ettiği tarz başka. Mesela Multistrada V4 ile GS rakip değiller gözümde Multistrada'ya rakip varsa KTM ADV modeli.

Avrupalı ile Japonu kıyasladığımızda Japonlar donanım ve tertibat fakiri kalıyor.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
İzleyenler olmuştur da izlemeyenler için paylaşayım:

2020 model 1250 GS motoru olup Norveçte yaşayan bir arkadaşımızın tecrübesi şu şekilde olmuş:

Bu da devamındaki bilgilendirme:

Sorun fren kaliperinden mi yoksa telli jantlardan mı net değil.

Motosikleti
cbf 150
Abi R serisi GS modellerinin bence bir rakibi yok çünkü hitap ettiği tarz başka. Mesela Multistrada V4 ile GS rakip değiller gözümde Multistrada'ya rakip varsa KTM ADV modeli.

Avrupalı ile Japonu kıyasladığımızda Japonlar donanım ve tertibat fakiri kalıyor.
Bana BMW Gs1300 de olan KTM 1390da olan ve Ducati trimup gibilerde olupda v stromda translapde africa tween de ve tenerede olmuyan özellikleri sayarmısın lütfen. MEsela kontagı çevirip Nordkapp yapmama engel olucak neler eksik motorumda?

Hayatında Avrupa motora poposunu koymamış insanlar gelip ahkam kesmesin lütfen.

Mesela elmayla elmayı karşılaştıralım görece olarak DESERT X - BMW GS 900 - Tenere 700 V strom 800de bunlar arasında ne fark var.

absmi yok?

ayarlü süspansiyonmu yok

beygirmi yok?

Ne arıyorsunuz motorlardan? Ben dünyayı gezdim yollarda bir tane desert X görmedim varya yoksa ttansalp tenere royal enfield ve bmw

Nedir abicim bu fark Avrupa motorlarda olanda japonda olmuyan?

Tam terisini söylüyeyim size bana 20 yıllık japon verin ben nunla dünya turuna çıkarım ama yeni gs 1300 le heleki ktm ile hiç çıkmam hadi çürüt bunu

Güvenlik açısında artısı var tabi zincir koparsa bacagına gelebilir, bunun dışında 40 binde bir gs inde şaftını değiştirmek gerekli zaen pahalı birşeyde değil. pratik birşey ama moto guzzidede var benzeri. Zincir basittir uzun yola çıkan adam komplike sistemle ugraşmaz.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bir dünya turuna çıkıyor olsam Tenere ile yapardım, Desert x ile değil :) Hali hazırda sahip olduğum GS'le değil.

Ancak şunu söyleyebilirim. Avrupa'da ya da medeniyetin yaygın olduğu yerde güvenle Bmw'ye binerim. 10 sene önce Romanyada subap yayı kırılan GS'in garantisi, parça bulmanın 1 aya yaklaşması dolayısıyla sadece vekalet ücreti masrafı ile Türkiye'ye hatta İzmire kadar getirilmesi, biraz daha bastırınca motorun geri alınıp yerine başka motorun verilmesi (diğeri için arada fark verildi, birebir olmadı) gibi satış sonrası hizmetleri Bmw'den başka markada bulamazsınız Türkiye'de. Kimse kılını kıpırdatmaz sınırdan ötesi için.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bana BMW Gs1300 de olan KTM 1390da olan ve Ducati trimup gibilerde olupda v stromda translapde africa tween de ve tenerede olmuyan özellikleri sayarmısın lütfen. MEsela kontagı çevirip Nordkapp yapmama engel olucak neler eksik motorumda?

Mesela elmayla elmayı karşılaştıralım görece olarak DESERT X - BMW GS 900 - Tenere 700 V strom 800de bunlar arasında ne fark var.

absmi yok?

ayarlü süspansiyonmu yok

beygirmi yok?

Ne arıyorsunuz motorlardan? Ben dünyayı gezdim yollarda bir tane desert X görmedim varya yoksa ttansalp tenere royal enfield ve bmw

Nedir abicim bu fark Avrupa motorlarda olanda japonda olmuyan?

Tam terisini söylüyeyim size bana 20 yıllık japon verin ben nunla dünya turuna çıkarım ama yeni gs 1300 le heleki ktm ile hiç çıkmam hadi çürüt bunu

Güvenlik açısında artısı var tabi zincir koparsa bacagına gelebilir, bunun dışında 40 binde bir gs inde şaftını değiştirmek gerekli zaen pahalı birşeyde değil. pratik birşey ama moto guzzidede var benzeri. Zincir basittir uzun yola çıkan adam komplike sistemle ugraşmaz.
Nicelik ile nitelik farklı şeyler kamyoncu. Yoksa ikisinde de fren var ama aynı kalite de değil, ikisinde de sele var ama aynı konforda değil. Yani kabul etmek lazım suzuki vesaire japonla BMW arasında ciddi kalite farkı var kimse enayi olduğu için yada sadece gösteriş için fazladan para bayılmıyor.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
ABS konusunda tartışma çıkmasın; hiç kimseye ABS'siz motor kullan, ABS gereksizdir, ABS de meymiş, saçma sapan işler falan demiyorum, diyemem de.

Benim dediğim şey; kendi sürüş karakterimi, sürüş tecrübemi, ortalalama hızımı bildiğim için, ABS'den feragat edebilirim dedim.
ABS'siz sürme riskini de alabilirim.
Yıllarca ABS'si olmayan 2000 model bir otomobil kullandım.
ABS olmadığını bildiğim için aracı da ona göre kullandım; daha temkinli, esktra dikkatli, daha yavaş vs.
Ama bunlar tamamen beni bağlar.
Tekrar söyleyeyim; ben risk almaya razıyım ama ABS'siz motor kullanmamak gerek.

Şu da var; 350.000 TL verip motoru aldık, bir süre sonra ABS sorunu çıktı, dediler ki 100.000 TL masraf var.
Eminim ki 350.000'lik motor için hiç kimse 100.000 masraf yapmaz, herkes ABS'siz kullanmaya başlar :)

Motosikleti
cbf 150
Nicelik ile nitelik farklı şeyler kamyoncu. Yoksa ikisinde de fren var ama aynı kalite de değil, ikisinde de sele var ama aynı konforda değil. Yani kabul etmek lazım suzuki vesaire japonla BMW arasında ciddi kalite farkı var kimse enayi olduğu için yada sadece gösteriş için fazladan para bayılmıyor.
Sele farkı fren farkı? Aynı model bremboyu kullanıyorlar biliyorsun dimi bir sır yok ortada. Freni etkileyen en bütük faktör lastiktir sonra sırasıyla süspansiyon motor ağırlıgı ve açısı gelir.

Sele desen bmw epey km yaptım japondada bür fark yok sele çok görece birşeydir mesela ben k1600de rahat etmedim ama kütük gibi tenerede rahattım. Tamamen ergonomik. Bana teknoloji sayın bana motor farkını sayın bana şase yapısını sayın bilim ne fark var?

Sele farkı fren farkı? Aynı model bremboyu kullanıyorlar biliyorsun dimi bir sır yok ortada. Freni etkileyen en bütük faktör lastiktir sonra sırasıyla süspansiyon motor ağırlıgı ve açısı gelir.

Sele desen bmw epey km yaptım japondada bür fark yok sele çok görece birşeydir mesela ben k1600de rahat etmedim ama kütük gibi tenerede rahattım. Tamamen ergonomik. Bana teknoloji sayın bana motor farkını sayın bana şase yapısını sayın bilim ne fark var?
Bu arada fiyat farkı türkiyede çok avrupada amerikada büyük farklar yok

Gs1200 her endurocunun hayali fakat ülkemizdeki abartılı fiyatlar beni benden aldığı için muadil olarak Yamaha 1200 tenere aldım
Van ve çevresinde çıkmadığım dağ yok şimdilik.
Motor hiç bir eksi vermedi bana şimdiye kadar
yola çıkıp kırbaçladığımda uzuyor
ofroada girip zıpla dediğimde zıplıyor

Motosikleti
cbf 150
Gs 900 13 bin dolar 12 dolarda v strom. Yani o farklar bu ülkede fiyat kaliteyi belirlemiyor

Motosikleti
K 1600 GTL

Bu arada fiyat farkı türkiyede çok avrupada amerikada büyük farklar yok
İkisi de brembo değil, freni etkileyen en büyük faktör de lastik değil. 1600 selesini rahat bulmadıysan söyleyecek bir şey zaten kalmıyor...😀

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v

absmi yok?

ayarlü süspansiyonmu yok

beygirmi yok?

Motosiklet işinin de bence şoku çıktı çıkıyor. Aynı bazı elektrikli arabalardaki gibi saçma sapan özelliklerle doldurup (güvenlik için olanları hariç tutuyorum) anormal fiyatlara satılıyorlar. Yaklaşık 10 yıl önce o zamanın en hızlı 2 adv motorundan birini satın aldım, hala da biniyorum. Ancak insan motosiklet büyüyünce dertlerinin hep küçülmeyeceğini yukarıdayken anlıyor. Şimdi o motoru satıp yeni motor alacak olsam 1000 cc üzerine çıkmam, hatta eskinin 650 şimdinin 700 800 cc'si olursa daha da güzel olur.

Bir süre sonra motosiklette olayın sürat ya da donanım değil, güvenlik ve güvenilirlik olduğunu anlıyorsun. Motorla yolda kaldıktan sonra hangi aksesuarı olmuş fark etmiyor. Bir de nedir ki abicim hepsi yağmurda ıslatıyor soğukta sıcakta falan zorluyor.

Yalnız BMW nin en çok takdir ettiğim kısmı satış sonrası motoruna sahip çıkması. Ben başka bir markada görmedim bu kadar hizmet.

Bir de Royal nasıl çıkmış öyle aradan hayret ettim.

Motosikleti
yok
traktör gibi ses çıkaran motorlar hayaliniz olmamalı

• Beğen
Tepkiler: F54

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar