R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
GS konusunda tek tavsiyem Adv sini almaman olur , çok tartışılır , hadi be diyen çok olur ama benim asla almayacağım bir seçenek..
ADV'lerin ne sorunu var ki?
Ben sadece deposu daha büyük, daha heybetli diye onları daha çok beğeniyordum.
Tabi hiç bir GS'in üzerine binmediğim için fikrim yok.

Motosikleti
Gs tayfasının arasına gir demişsiniz adama, adamın 300 bin parası var :) o gs taysafı bir haftasonu gözlemecide o parayı masaya bırakıyor :)

Benim rahmi koçla bir gün geçirmem gibi birşey. o gün bitiminde daha zengin olur bense hayatımın sonuna kadar borçlanmış.

Herşey ying yang denge meselesi, arkadaş a v strom ve köfteci öneriyorum
Hemen ilk etapta gözlemecilere giden zengin GS tayfası demedim. Bizim Nikki gibi bizlerle köfteciye giden mütevazi GS tayfası dedim.

Ya da eğitmen tayfaya katılacak, kendi eğitim vermese bile eğitim ala ala en sonunda eğitmen sertifikası da alan arkadaşım var. İzmir'de ara sıra eğitim aldığı kurumda eğitmen olarak takılıyor, oradan çok çevre edindi, kendi de yıllardır GS sürüyor zaten, izmir'deki bizim sınıf arkadaşları grubundan bir sürü arkadaşa GS aldırdı, hatta benim vstromu aldığımda 5 yıl sonraya falan para denkleştir şimdiden sana da temiz düşük km güzel bir GS ayarlarız bununla gezince daha azına razı olmayacaksın demişlerdi.

Motosikleti
1250 trofi
forumda arayan arkadaşlar için alıcı gözle ilanlara baktım, sulu ve kuru modeller arasında fazla fark yok, 2005'e 300+ isteniyorken 450 civarına sulu var mesela, 2010 2012 modellere 450 isteyen de var.

örnek 350'ye kuru alıp sonra bir de yağ kaçağı keçe değişimi çıkarsa oradan bi 50 daha eklenir tahminim. Onun yerine az daha yüksek model bakılabilir.

bence o bütçelere 2014 olan var bi tane istanbul'da, olabilir, bakım geçmişi vs irdelemek lazım.

Motosikleti
cbf 150
Adv lerde tel jant standard sanırım ve büyük depo, bunun dışında elektirik tesisatı komple değişik daha çok plug n play dyebilirim. herşey hazır aksesuarlar için. Bira açıcağına kadar bin tane fonksiyon var advlerde.

Alınırsa ADV laınmalı bana görede. Bir kere depo çok önemli, içinde hacim çok olmasada geniş olması bacakları çok koruyor rüzgardan falan.

En büyük artılarından biride gidonda sanırım riserları modlu istediğin gibi dğeiştirebiliyorsun kablolarda ona göre ayarlanmış.

Hemen ilk etapta gözlemecilere giden zengin GS tayfası demedim. Bizim Nikki gibi bizlerle köfteciye giden mütevazi GS tayfası dedim.

Ya da eğitmen tayfaya katılacak, kendi eğitim vermese bile eğitim ala ala en sonunda eğitmen sertifikası da alan arkadaşım var. İzmir'de ara sıra eğitim aldığı kurumda eğitmen olarak takılıyor, oradan çok çevre edindi, kendi de yıllardır GS sürüyor zaten, izmir'deki bizim sınıf arkadaşları grubundan bir sürü arkadaşa GS aldırdı, hatta benim vstromu aldığımda 5 yıl sonraya falan para denkleştir şimdiden sana da temiz düşük km güzel bir GS ayarlarız bununla gezince daha azına razı olmayacaksın demişlerdi.
Bu arkadaş le tanışmak isterim çünkü ciddi olarak eğitime ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Hazır kış sezonu da gelmişken bu eğitimleri tamamlarım. Hem de GS e biraz daha yaklaşmış olurum.

Motosikleti
Bu arkadaş le tanışmak isterim çünkü ciddi olarak eğitime ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Hazır kış sezonu da gelmişken bu eğitimleri tamamlarım. Hem de GS e biraz daha yaklaşmış olurum.
O arkadaşlar İzmir'de. İMÇ Akademi diye bir eğitim kurumu var oradan eğitim alıyorlardı, bir arkadaş eğitim ala ala eğitmen sertifikası da aldı, bazen o akademi eğitimlerine katılıyor ama sürekli meslek olarak eğitmenlik yapmıyor, yazları yat transfer kaptanlığı yapıyor, karada olduğu zamanlarda da sürekli motor tepesinde geziyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adv lerde tel jant standard sanırım ve büyük depo, bunun dışında elektirik tesisatı komple değişik daha çok plug n play dyebilirim. herşey hazır aksesuarlar için. Bira açıcağına kadar bin tane fonksiyon var advlerde.

Alınırsa ADV laınmalı bana görede. Bir kere depo çok önemli, içinde hacim çok olmasada geniş olması bacakları çok koruyor rüzgardan falan.

En büyük artılarından biride gidonda sanırım riserları modlu istediğin gibi dğeiştirebiliyorsun kablolarda ona göre ayarlanmış.
Bira açacağı da varsa tamam, şimdi alamasam bile hayalini kurmak için ADV'lere bakacağım. :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
ADV'lerin ne sorunu var ki?
Ben sadece deposu daha büyük, daha heybetli diye onları daha çok beğeniyordum.
Tabi hiç bir GS'in üzerine binmediğim için fikrim yok.
A develer bence "öküzüm büyük olsun da varsın çifte gitmesin" diyenlerin motoru. Dırdıray Dötkaya'nın adv deyince dibinin düşmesi tezimi kanıtlıyor.

Motosikleti
A develer bence "öküzüm büyük olsun da varsın çifte gitmesin" diyenlerin motoru. Dırdıray Dötkaya'nın adv deyince dibinin düşmesi tezimi kanıtlıyor.
zaten anca 60 yaşından sonra alabileceğim, o yaştan sonra öküzüm çifte gitse ne olur gitmese ne olur, maksat ben rahat edeyim. :)

Motosikleti
1250 trofi
maceraya gerek yok, depo büyük, 2cm yüksek, düşük oktan yakabiliyor, aluminyum çanta hazırlığı var, 25-30kg daha ağır, bir de kompanse derdi olanlara uygun, diye düşünürüm.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Yıllar önce, 2014-2015 falandır, motoru yeni aldığım zamanlar yani, BMW'nin turlarına katılıyordum.
GS'li abilerle o zaman turlardayken takılmıştım.
Hepsi son model GS'lerle gelir, üzerlerinde de astronot kıyafeti gibi kıyafetler olurdu.
Motosikletlerin üzerinde yok yok, zannedersin Şile'den sonra Karadeniz'e, oradan da Gürcistan'a doğru yol alacaklar.
Ama hem yaş farkı, hem statü farkı, hem de hayata ve motosiklete bakış farkı yüzünden ilişkimiz yürümedi 😁

Sonra OMM ile turlara katılmaya başladım.
Daha kozmopolit ekipler oluşurdu.
OMM maceram da birkaç yıl sürdü.
Şimdilerde varlıklarını sürdürüyorlar ama senede birkaç tur düzenliyorlar.
Ona da katılım nasıldır bilmem.

2018-2019 falandır, grup işlerinin bana göre olmadığına karar verip tek tabanca devam ettim.

Şimdilerde köfte turlarına katılmaya çalışıyorum ama hala planlara pek ayak uyduramıyorum :)

GS'ci abiler, anladığım kadarıyla, birbilerini uzun zamandır tanıyan ve motosiklet alma konusunda birbirlerini gaza getiren tipler.
Yani arkadaşlıkları motosikletten öncesine dayanıyor. en azından ben böyle anladım.
Yoksa, 50-60 yaşında biri BMW'nin kapısından girip "bana son model, ağzına kadar dolu bir motosiklet verin" demez.
Der belki de, çok nadir.

Son düzenleme:
Dostum ilanlara bir göz atayım dedim şunuda gördüm. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...00-gs-adv-k.k-12-ay-taksitle-1264217007/detay

Ayriyetten GS konusunda epey tecrübeli arkadaş görmüşken sorayım. Pek fazla değişik motorsiklet kullanmadım, şuan Tenere700 sahibiyim ama uzun yol için ayrıca konforlu birşey almak istiyorum. 600/800 km yol yaptığımızı düşünürsek Tenere700 / GS karşılaştırması yaptığımızda konfor ne kadar farkeder tavsiyelerinizi duymak isterim.

Tenere ile şuanki deneyimim günde 600 km yol yaparsam sonrası epey yorgunluk yaşıyorum. Tenere'den vazgeçmem ama yanına şöye 2015/2016 model civarı bir GS alıcak olsam hangi modeli daha iyi bir tercih olur?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Forumda kimse Rt'yi beğenmiyor, hayrettir. Ben asfalttan çıkmayan adamım, deli gibi uzun yol yapacak olsam Bmw'den Rt serisini daha yakından incelerdim.

Motosikleti
Forumda kimse Rt'yi beğenmiyor, hayrettir. Ben asfalttan çıkmayan adamım, deli gibi uzun yol yapacak olsam Bmw'den Rt serisini daha yakından incelerdim.
gagalı motor sevenler doldurmuşuz burayı bu yüzden RT serisi çok beğenilmiyor gibi görünüyor ama senin gibi asfalt canavarları için RT serisi çok daha mutlu eder. Asfaltta hakkını verirsin sen onun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
gagalı motor sevenler doldurmuşuz burayı bu yüzden RT serisi çok beğenilmiyor gibi görünüyor ama senin gibi asfalt canavarları için RT serisi çok daha mutlu eder. Asfaltta hakkını verirsin sen onun.
Abi Rt satışlarını arttırmak için sanırım öne gaga eklemeliyiz. Umarım bu fikrim Gp'nin aklına gelmemiştir :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben senelerdir her yerde Rt öneriyorum, kendim 2-3 kere alma arefesinden döndüm. En son 1300'ünü alacaktım az daha. 4500km uzaktaydım yaklaşık o yüzden alamadım. Dönünce test motoru getirdiklerini gördüm. Bindim sürdüm ve 1250'nin daha güzel olduğuna karar vererek rafa kaldırdım bu fikri. Modelli 1200 ve 1250'sini gönül rahatlığıyla öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rt de 40 kg fazla ağırlık var diye okumuştum. Ondan olabilir belki.
Adv'nin ıslak ağırlığı Rt'den de fazla.
Evet Rt, düz Gs'e göre bir 30 kg daha ağır ama düz Gs de lenduha gibi, ıslak ağırlığı 225 kg. O da hafif bir motor değil.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Gs uzun bacaklı olduğu için RT'yi yatırıp kaldırması daha kolay. Daha net tepkileri var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar