Çok enteresan tipler var şu forumda. Biriktirdiği kini ve öfkeyi açık aramakta kullanmayı marifet sayan, laf yarıştırmaktan keyif alan zihinler.
Şimdi de oturmuş QS tartışıyoruz. Mekanik mi, elektronik mi? Yani "elektronik değil, mekanik bir sistem" diyeceğime "
sadece elektronik değil, mekanik bir sistem" yazsam ne değişecekti? Konuyu açanın QS ile ilgili hiç bir fikri yok iken, burada koca koca adamlar oturmuş birbirini yanlışlamaya devam etmeyecek miydi? Polemikten ve tartışmadan beslenen zihinler. Eksiliyorlar ama bitmiyorlar...
Yahu arkadaş QS denilen şey otomatik vites gibi bir şey değil ki! Sonuç itibariyle vites değiştirmeyi tetikleyecek mekanik bileşenleri var. Bunun da en önemlisi, vites pedalından komutu alacak parçası. Hani kullanmasak inanacağız bazılarına. Aha buyurun bu da benim motordaki tipi; hem de yukarı/aşağı çalışanı;
Yani başka bir üretici bunu farklı tasarlayabilir, gödenin içine saklayabilir, edebilir ama sonuçta tetiklemeyi başlatacak mekanik bir komponent şart. Bunu bu kadar detaylı ve açık yazmaya gerek görmemek nedeniyle, konunun anlamsız bir retoriğe sürüklenmesi neden?
Neyse ya ben tatile gidiyorum. Bilenler bilmeyenlere anlatsın...