pürüzsüz asfaltta cok tedirgin oluyorum.

pürüzsüz aşınmış asfaltta giderken cok tedirgin oluyorum viraja girdigimde motor altımdan kayıp gitcekmiş gibi hissediyorum. sabun gibi geliyor asfalt tedirgin olmam normalmi? bahsettigim yollar konak mustafa kemal sahil blvarı gibi...

Motorunuz yenimi? Güvenli bir yerde frenleme yapın lastiklerin durumunu test edin. Ne kadar iyi tutup tutmadığını
anca öyle anlarsınız.

Motorunuz yenimi? Güvenli bir yerde frenleme yapın lastiklerin durumunu test edin. Ne kadar iyi tutup tutmadığını
anca öyle anlarsınız.

lastiklerim on arka duro gaz cektigim zaman yanlıya yanlıya gidiyorum. bahsettigim pürüzsüz asfaltta viraja girince motor hem kıctan hem kafadan kayıyor kontrayla girince pek problem yok. sorun bendemi lastiklerdemi cozemedim ?

Pürüzsüz asfalt benim aklıma geldiği gibiyse ben öyle bir duyguyu hiç yaşamadım. Ancak kayma sözkonusuysa, bunu farkettiğin için tedirgin oluyorsan elbette temkinli olmak lazım. Ben daha ziyade kuru asfaltta ilerlerken herhangi bir nedenle ıslanmış zemine geldiğim zaman tedirgin ve temkinli oluyorum. Tabii lastiğin tutuşudur aslolan, kuru ve temiz olduktan sonra lastiğin tutuş özelliği yetecektir. Ancak lastiğinin yüzeyi pürüzsüz ise her türlü endişelenebilirsin ;)

Yine zemin üzerinde hareket edebilecek çakıl, taş, kum, toprak vs. mevcutsa işte o zaman özellikle viraj alırken düşme riskin üst safhadadır. Yağ vb. kaygan sıvılarda aynı şekilde. Bu basit şeyleri hatırlatmamdan kasıt, bu gibi durumlar haricinde normal şartlarda (viraja giriş açın, süratin vs. uygun olduğunda) kayma tehlikesinin olmayacağını vurgulamaktır.

Duro lastikler kötünün iyisi diye biliyorum.Uygun fiyatıyla rağbet gören bir lastik ama
o kadar kayıyormu yeni takılan durolar bilemem.,Kaç km de lastikler? bence lastikleriniz ya kötü yada fazla km de.

aynı hissi bende yaşıyorum benim lastiklerim kayıyor mu kaymıyor mu denemedim ama virajlardan azda olsa korkuyorum lastiklerim michelin pilot sporty

Memlekette gerçek asfalt bir tek istanbul parkta var... Volkwagenler için düzenlenen etkinliğe arabam ile katılmıştım yoldan çıkartmak ve kaydırmak için epey bir uğraş istiyor.. Onun dışındaki bütün asfaltlarda temkinli ve tedirgin olmalısın.. Malum kireç taşından yaptıkları için asfaltı ne zaman nasıl bir süprizle karşılaşacağın belli değil.

Yollar Bozulmuş. Birçoğumuzun Lastik Kayıyor ve güvensiz Hissediyoruz :)
Mevsimdendir Asfalt bi soğuyup bi yumuşarsa hayvan ne yapsın...
Hele birde rüzgarlı sert havada...

Yavaş gidin. :) Şehir içi Hız Sınırı 50-70 :p

Siz birde izmirin asfaltını görün tutunma diye bir şey yok. Belediyemiz sagolsun o kadar iyi çalışıyorki yollardaki çukur sayısı artık korkutucu boyutlara ulaştı bizde kuzu gibi araçlarımızı parçalıyaraktan dolaşıyoruz.
Duro benim motorumun da orjinal lastiği pirelli veya michelin uyumlu bir performans lastiğiyle değiştirin derim , pek sürücü hatasını tolere edebilecek bir lastik değil .

tek çözümü var viraja sakin bir şekilde motoru fazla yatırmadan girmek

Siz birde izmirin asfaltını görün tutunma diye bir şey yok. Belediyemiz sagolsun o kadar iyi çalışıyorki yollardaki çukur sayısı artık korkutucu boyutlara ulaştı bizde kuzu gibi araçlarımızı parçalıyaraktan dolaşıyoruz.
Duro benim motorumun da orjinal lastiği pirelli veya michelin uyumlu bir performans lastiğiyle değiştirin derim , pek sürücü hatasını tolere edebilecek bir lastik değil .

Elazığ'ı görseniz İzmir'e şükredersiniz. Hiç abartısız 10 cm derinliğinde bir çok logar kapağı çukuru var. Mazallah girsek ne jant ne amortisör kalacak. Allahtan yolları ezberledikte ona göre gidiyoruz. Elazığ enteresan bir şehir. Yollar sürekli yükseliyor, kaldırım ile aynı hizaya geldi çoğu yerde.

lastiklerim on arka duro gaz cektigim zaman yanlıya yanlıya gidiyorum. bahsettigim pürüzsüz asfaltta viraja girince motor hem kıctan hem kafadan kayıyor kontrayla girince pek problem yok. sorun bendemi lastiklerdemi cozemedim ?

o dediğin asfaltı gayet iyi anladım ayna gibi parlayan en ufak prüzü olmayan asfalt, bana göre bitik asfalt lastiklerin ısınmışsa o kadar da korkma ama 50 dereceye de yatma kontrayla girdiğinde sorun yoksa eğer diğer girişinde kastığından motorun aerodinamiğini etkilemiş olabilirsin bu da kaymaya mahal verebilir

Mersin İl Temsilcisi
duro lastikleri hiç sevmedim ben.
hem sert, hem de sabun gibi.
varsa irc veya innova, maxxis

düşüp masraf yapacğıma, aslanlar gibi lastiğe yatırım yaparım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar