Şehiriçi kullandıkları için keyif vermiyo ve satıyolar. Aynalara yükseltme taksan bile kafa çevirip arkaya bakmadan şehiriçi sürmek zor. Süspansiyon bel kıracak kadar sert sanki scooter'a binmişsin gibi vuruyo bozuk yollarımızda. Trafikte ekonomik sürüp de gazlamak gerekince gazı çevireyim gitsin demek yok 1-2 vites küçültmeni istiyo ani hızlanmak istersen 7000 devir altında çekiş yok motorda. Ama bu enjeksiyon sisteminin salaklığıdır çünkü hızını aldıysan 4000-5000 devirde yokuş çok güzel çıkıyo. Enjeksiyona adam gibi bi program atılsa 5000 devirde gazı çevirdiğinde motor kopup gidecek.
Neden öyle dediğini de anlamadım aslında.sanada mağaralı dediler ya COQ, Dünyadan ayrılma vakti geldi. bizler ay'a gönderilmeliyiz :cherry:
Ben kızmadım motorun süspansiyonunu beğenmeyenlere kızdın sandım. Pulsarın ön amortisör takımı fiyatını hatırlamıyorum ama çinli commuter'ların 2 katı falandır en azından. İnsan böyle bi amortisörden biraz daha aktiflik bekliyo. Normal yolda giderken hiç esnemeyip sert bi kasise de girince tak diye vuruyo sadece. Sert süspansiyon virajda daha iyi derler ama yumuşak süspansiyonlu motorumla da 90km hızda viraj denemesi yaptım arkası baya esnemesine rağmen çizgisini bozmadı kontrolü zorlaşmadı. Bozuk yollarda zıplaması az olduğundan viraj performansını artırıyo bile.
DKN:
Videoda anlatılan:
"Karbüratörlü tüm motosikletlerde sabahları, motor soğukkan ilk çalıştırmada sorun olur... Pulsar 200 NS'de manuel bir "choke valve" denilen benzin akışını kısıtlama vanası var. Bunu videodaki gibi açtıktan sonra marşa bastığınızda motosiklet çalışmaya başlıyor. Motosikleti bir kaç dakika böyle rölantide çalıştırdıktan sonra, motor ısındıktan sonra yani, bu choke valve / benzin akışını kısıtlama vanasını tekrardan iterek kapatıyorsunuz. Motorunuz harekete hazır.."
choke valve : benzin akışını kısıtlama vanası olarak çevrilmiştir. Teknik olarak konuya hakim arkadaşlar, bunun daha doğru Türkçe karşılığını verebilirler...
Özetle: Altta bir metal parça var; sabahları çalışmıyorsa o metal parçayı kendinize çekerek açın, çalıştırın, hareket etmeden önce de geri ittirin...
1 litre ile 76km yol demesinin dışında sorun yok bence dayı
200 Ns de var o sorun ama yazılımla düzeltiliyormuş. 1,5 ayda sadece 1 kez karşılaştığım bi olay. Yazılım falanda atılmadı bendeyken.stop etme sorunu 150 ns de mi 200 de mi var ?
200 Ns de var o sorun ama yazılımla düzeltiliyormuş. 1,5 ayda sadece 1 kez karşılaştığım bi olay. Yazılım falanda atılmadı bendeyken.