pulsarlar neden bu kadar düşük km de satılıyor

DKN

sanada mağaralı dediler ya COQ, Dünyadan ayrılma vakti geldi. bizler ay'a gönderilmeliyiz :cherry:

Şehiriçi kullandıkları için keyif vermiyo ve satıyolar. Aynalara yükseltme taksan bile kafa çevirip arkaya bakmadan şehiriçi sürmek zor. Süspansiyon bel kıracak kadar sert sanki scooter'a binmişsin gibi vuruyo bozuk yollarımızda. Trafikte ekonomik sürüp de gazlamak gerekince gazı çevireyim gitsin demek yok 1-2 vites küçültmeni istiyo ani hızlanmak istersen 7000 devir altında çekiş yok motorda. Ama bu enjeksiyon sisteminin salaklığıdır çünkü hızını aldıysan 4000-5000 devirde yokuş çok güzel çıkıyo. Enjeksiyona adam gibi bi program atılsa 5000 devirde gazı çevirdiğinde motor kopup gidecek.

Her kelimesine katılıyorum. Şehir içi Pulsar hele artçı ile keyifli değil, olur mu ? Olur. Ama bence olmadı. Şimdi tek yatık amortisöre sahip, 16 çaplı jantları ve kombine freni olan scooter ile tembelliğin ve keyfin üst seviyesinde geziyorum. Bineceğiniz motoru kullanacağınız güzergah ve artçı durumuna göre seçmeniz daha sağlıklı olur. Çünkü hepsi bir arada bir motosiklet yok. Her zaman birşeyler eksik kalır, sürekli motor değiştirirsin. Ben öyle yapıyorum mesela çok kötü bir durum. Son 12 ayda 4. Motor toplamda sanırım 20 falan oldu. Halen bakıyorum. Hastalık.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
sanada mağaralı dediler ya COQ, Dünyadan ayrılma vakti geldi. bizler ay'a gönderilmeliyiz :cherry:
Neden öyle dediğini de anlamadım aslında.:)
Benim yazdığım mesajla mağara arasında nasıl bir ilgi kurabildi arkadaş merak ettim.

Hava soğutmalıların üst sınırı 5 bin TL civarıydı; sıvı soğutmalıların ise başlangıcı 15 bin TL ... aradaki büyük boşluğu adamlar doldurdular... :)

15 bine henüz zıplamayacak olan, ama 5 bin kategorisinden de sıyrılmak isteyenler için ideal gözüküyor bu kategorideki motosikletler...

7-8 bin TL'ye olduğu gözönünde bulundurulduğunda, yani bu olmazsa bi üst kategori 15 binden başlıyor, göz alıcı tasarımının yanı sıra tatminkar bir performansı da olsa gerektir ...

Şahsi görüşüm ise; göz alıcılık anlamında 5 bin altında tatminkar bir modeli bulduktan sonra, performans olarak bir üst segmentte beklenen neyse, o modele geçilmeli...

Özetle, ya fıtı fıtı gider, şekil güzel derim :), ya da bir üst segmente geçeceksem, 90'dan 140'a uzayan bir modele geçerim ...

70-80 km/h hızı 5 bin TL altıyla da yapıyorum; şekil de 10 numara :) (şekil konusu şahsi fikrimdir), yeni başlayanlar için de ideal...

Ama zaten motosiklette tecrübeli olanlar için 5 bin altı kategoriden almak yerine daha uygun 7-8 bin TL'liklerden almak ...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben boxer kullanıyorum şu an 32.000 km deyim motosiklet fikir olarak iyi ama uygulamada kötü en kötüsüde parça fiyatları çok pahallı origli zincir 220 lira servise gidince seni öperler sebebi bir yamaha bir honda gibi ikinci el fiyatının yüksekliğinin olmaması olsa gerek

nasıl renault fiat vw nasıl her zaman belli bir fiyat scalasında aynı şekilde bajaj daha yeni firma çoğu motorlar satılamıyor pek çok arkadaş var satışa çıkardı satamadılar o nedenle motor pek ikinci eli yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

ama ben binecem kardeşim benim gibi kullanıcıysan al kullan parçacı biraz üzer servis zaten üzüyor servislere bişi demeye gerek yok yağ değiştir 120 kağıt kuralkan açgözlülüğü işte kuralkan büyük bir firma olaydı mz alıp dünya markası yapardı ama nerde dayadılar vatandaşa hint mallarını kullan bakalım

8, 10.000 km az değil bence. Çoğu kullanıcının bu kilometreleri 1 yıl veya daha uzun surede yaptığını düşünürsek bence yeni bir motosiklete geçmek için uygun bir zaman. Zaten ara bir motosiklet, uzun sureli kullanım için alinmiyorsa, misal öğrenci biri almışsa çevreden dolayı bir sure sonra yetinmeyecek ve yükseltmek isteyecek.

Bir de satış rakamına bakmak gerek. Çok fazla ilan var, kimse bu motordan memnun değil diye düşünmek doğru değil. Çünkü inanılmaz satılıyor. 150-250cc arasında ciddi bir başarı yakaladı bu model. Kişisel yorumuma gelecek olursam, ben de 600 km'dir 2015 pulsar 200ns kullaniyorum, motor sorunsuz. Stop etme vs. gibi sorunlar benim motorumda yok. İnanılmaz az yakıyor, ufak modifiyelerle uzun yola da gidebilecek, uzun yıllar kullanılabilecek kalitede bir motor.

Ben kızmadım motorun süspansiyonunu beğenmeyenlere kızdın sandım. Pulsarın ön amortisör takımı fiyatını hatırlamıyorum ama çinli commuter'ların 2 katı falandır en azından. İnsan böyle bi amortisörden biraz daha aktiflik bekliyo. Normal yolda giderken hiç esnemeyip sert bi kasise de girince tak diye vuruyo sadece. Sert süspansiyon virajda daha iyi derler ama yumuşak süspansiyonlu motorumla da 90km hızda viraj denemesi yaptım arkası baya esnemesine rağmen çizgisini bozmadı kontrolü zorlaşmadı. Bozuk yollarda zıplaması az olduğundan viraj performansını artırıyo bile.

süspansiyon ortada olunca en iyi viraj performansını verir sert veya yumuşak olmayacak, en iyisi gittiğin yola göre ayar yapmak malesef çoğumuzun motoru buna müsait değil

delının bırı kuyuya bır taş atar 10 akıllı cıkaramazmış şuanda burada yaşananda bundan frksız degıl
arkadaşım paran kadar malzeme git paran neye yetiyorsa onu al bınlerce uyesı olan bır sıtede bunu sorarsan her kafadan ses cıkar sende bır sonuca varamazsın sana hoş gelen hangısıyse onu al kımsenıde lafına bakma

DKN:

Videoda anlatılan:
"Karbüratörlü tüm motosikletlerde sabahları, motor soğukkan ilk çalıştırmada sorun olur... Pulsar 200 NS'de manuel bir "choke valve" denilen benzin akışını kısıtlama vanası var. Bunu videodaki gibi açtıktan sonra marşa bastığınızda motosiklet çalışmaya başlıyor. Motosikleti bir kaç dakika böyle rölantide çalıştırdıktan sonra, motor ısındıktan sonra yani, bu choke valve / benzin akışını kısıtlama vanasını tekrardan iterek kapatıyorsunuz. Motorunuz harekete hazır.."

choke valve : benzin akışını kısıtlama vanası olarak çevrilmiştir. Teknik olarak konuya hakim arkadaşlar, bunun daha doğru Türkçe karşılığını verebilirler...

Özetle: Altta bir metal parça var; sabahları çalışmıyorsa o metal parçayı kendinize çekerek açın, çalıştırın, hareket etmeden önce de geri ittirin...

Son düzenleme:

DKN

DKN:

Videoda anlatılan:
"Karbüratörlü tüm motosikletlerde sabahları, motor soğukkan ilk çalıştırmada sorun olur... Pulsar 200 NS'de manuel bir "choke valve" denilen benzin akışını kısıtlama vanası var. Bunu videodaki gibi açtıktan sonra marşa bastığınızda motosiklet çalışmaya başlıyor. Motosikleti bir kaç dakika böyle rölantide çalıştırdıktan sonra, motor ısındıktan sonra yani, bu choke valve / benzin akışını kısıtlama vanasını tekrardan iterek kapatıyorsunuz. Motorunuz harekete hazır.."

choke valve : benzin akışını kısıtlama vanası olarak çevrilmiştir. Teknik olarak konuya hakim arkadaşlar, bunun daha doğru Türkçe karşılığını verebilirler...

Özetle: Altta bir metal parça var; sabahları çalışmıyorsa o metal parçayı kendinize çekerek açın, çalıştırın, hareket etmeden önce de geri ittirin...

türkçe karşılığı jigle. bu arada pulsar 200 enjeksiyonlu değil mi ?

Forumdan Uzaklaştırıldı

Ekrem ata ve kuralkan gibi firmalar olunca olacağı bu

Kime göre neye göre düşük km ? 8 bin km bir motosikletle azımsanacak bir rakam değil. Kaldı ki yüzlerce motosiklet o km lerde ise çok normal. Nisan ayı rakamlarına göre son 3 senede neredeyse 5 bin adet satılmış NS.

Merhaba bence pulsar 200 genelde 125 cc den sonra gecis motoru olarak aliniyor ve bi zaman sonra tatmin etmiyor sonra 250 lik aliyorlar dogal olarak o da tatmin etmiyor ciddi para kaybi esasinda 200 veya 250 cc de ogrenme motosikletidir 400/500 cc nin altinda tork ve beygir zayif oldugu icin uzun yolda uzer adami ne kadar konforlu olursa olsun gazi actinmi kicini yirtmadan gidecek hayvan keyfi burda yuksek viteste olsa gidecek bu isin keyfi burda

tamda rx3i evo yu tarif ediyorsunuz var ya 100-110 km. seyir sürati 150-160 km. lere varan maksimum sürat geniş ve konforlu artçı selesi, çantaları kendinden ruhsata işli beğenmiyorsan değiştir. torkun süratin motosiklette vücut bulmuş hali, bir de viraj yapıyor abi lastikleri sırf ıslak performansı çok kayıyor ve kolay ısınmıyor diye değiştireceğim. Yani motosikletten daha fazlasını istediğimden ötürü. Yoksa normal bir kullanıcı için şu hali ile mükemmel. Amortisörleri çok güzel ağırlıkla başa çıkıyor şöyleki istihap haddi 175 kilo olduğu halde artçım ve ben 220 kiloyu buluyoruz bana mısın demiyor. istisnasız tavsiyemdir. Rx3i ye bir bakın

Kardes ben er5 le sen mondialle cikalim yola bayir yukari bir noktada ben 110 la giderken bir sollamaya geceyim aninda 150. 160 a cikarim sen daha 120 ye cikamadan olay bu bayir yukari veya asagi ruzgar sole boyle farketmez her zaman. Gazlamadan 110 120 ile gidebilmek 250 cc ile mumkun degil dusuk cc yuksek devir demek tork olmamasi demek

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar