Pulsar rs200 ABS ön fren yardım!

selamlar,

yaklaşık 2 haftadır pulsar rs200 sürüyorum. son bi kaç gündür ışıklara yaklaşırken fren yaptığımda ön fren tutmuyor tak tak tak bi takırtı oluyor ve fena sarsıyor motoru neredeyse öndeki araca çarpacak gibi oluyorum bu ABS den mi kaynaklı acaba? başka bir forumda gördüm ön lastik yolu tutmadığı için ABS fazladan devreye giriyormuş? gariptir bu olay hep aynı yerde başıma geliyor.defalarca ani fren denedim aynı hızlarda hiç bir şekilde takılma yapmıyor. bunun sebebi nedir? lastikler çok kötü bu arada. birde sabahları motor ikaz lambası ve abs ikaz lambası yanıyor, çalıştırınca motor ışığı gidiyor yola çıktıktan 10dk sonrada abs ışığı sönüyor bu normal mi yoksa arızalı mı?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selamlar,

yaklaşık 2 haftadır pulsar rs200 sürüyorum. son bi kaç gündür ışıklara yaklaşırken fren yaptığımda ön fren tutmuyor tak tak tak bi takırtı oluyor ve fena sarsıyor motoru neredeyse öndeki araca çarpacak gibi oluyorum bu ABS den mi kaynaklı acaba? başka bir forumda gördüm ön lastik yolu tutmadığı için ABS fazladan devreye giriyormuş? gariptir bu olay hep aynı yerde başıma geliyor.defalarca ani fren denedim aynı hızlarda hiç bir şekilde takılma yapmıyor. bunun sebebi nedir? lastikler çok kötü bu arada. birde sabahları motor ikaz lambası ve abs ikaz lambası yanıyor, çalıştırınca motor ışığı gidiyor yola çıktıktan 10dk sonrada abs ışığı sönüyor bu normal mi yoksa arızalı mı?

Tekerlek döndüğü andan itibaren ABS ışığı sönmesi gerekiyor.

Bahsettiginiz sey absnin ta kendisi. Abs oat diye tutmaz. O takirti. Sanayi dilinde pompalama demektir. Motorunuzda hicbir sorun yok.

Yolun o bölgesine mazot dökülmüş olabilir yoksa neden hep aynı yerde olsun.

ABS ışığının sönmesi gerek. Sönmüyorsa bir derdi vardır. Baktırmakta fayda var. Tutmaz falan, riske gerek yok.

Aynı yerde yaşanıyor dediğiniz olay ABS'nin çalışma prensibine uyuyor, ama sarsıntıdan kastınız ne derece bir sarsıntı bilemeyiz. Yalnız Abs ışığının sönmesi lazım, ona bir baktırın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar