Pulsar N250 İle Uzun Yol Deneyimim

Motosikleti
Yamaha MT-25
Üniversitemden bayram tatili için evime yapacağım yolculukta bu sefer uzun süredir aklımda olan motorla gitme planını , üstüne üstük bunu meşhur anamur virajlarını geçerek yapmak istiyordum çok şükür git gel gezmeler ile yaklaşık 2500 km yol kat ettim.

Bu yola çıkmadan aletin hint malı olması yağ soğutmalı olması ve 5 vites olması sebebi ile kafamda bazı soru işaretleri vardı . Bu kadar uzun ve uzun olduğu gibi zorlu bir yola dayanabilecek miydi pulsar ? Yola çıkınca her şey oturmaya başladı tabii.

6 7 bin devir arası sabitler , saat başı da durup motoru dinlendirerek yol alırım diye planlamıştım fakat yola çıktıktan sonraa hem motorun ısındıkça gaz yeme isteği hemde güven vermesi sebebi ile yardırmaya başladım . neredeyse bütün yolu 140 140 gittim , zaten kesici 146.

250 cc motor küçük , üstüne bir de vites eksik diyordum , tam tersi yolda gerçekten ne kadar yeterli olduğunu anladım . Beni motosiklet uzun süreler yormadı , tabi 7. 8. saatlerde yorgunluk hissetmeye başlıyorsunuz .

Soğutma kısmında bir problem hissetmedim , hatta motoru dinlendirmek için ara veririm diye düşünürken tam tersi oldu , ben yorulduğum için ara vermeye başladım ( 2 3 saat tapagaz gitmekten bahsediyorum.) Gerçekten canımı emanet ettiğime değdiğini hissettirdi .

Motosiklet ile gitmenin bir güzel yanı edslerde arkadan çeken kamera yoksa plaka olmadığı için size işlemiyor , kafanız rahat arabalı radar yoksa köklü köklü gidebiliyorsunuz. ( veya ben hep kapalı edslere denk geldim bütün yol boyunca :) )

13 saatlik yolculuğun ardından evime vardım . Üstümde çok tatlı bir yorgunluk kalmıştı .

Antalya mersin arası gibi çetin ceviz yollardan geçmek ürküttüğü gibi aynı zamanda da sürüş zevki ve manzara açısından beni oldukça etkilemişti .

Dönüşte de aynı rotayı kullanarak geldim fakat bu sefer ufak bir sıkıntım vardı , fırtına vardı .

Karşıdan yediğim rüzgarlar çok canımı sıktı , tünelde rahatça 130 140 giderken açıklığa çıktığım gibi 110 100 90 lara kadar iniyordu hızım ve vites düşmek zorunda kalıyordum .

En azından korkuteline kadar kuru geldiğim için şükrettim çünkü sonrasında fethiyeye inene kadar sağanak yağmur canıma okudu.

Bütün bu yolculukta gerçekten illallah ettiğim tek nokta burdurdaki 100kmlik fethiyeye geçiş kısmıydı . Hem yağmur hem tersten gelen rüzgar aynı zamanda rakımdan dolayı soğuyan hava , eldivenlerim ve ayakkabım ıslandıktan sonra gerçekten yolculuğu biraz sınava çevirdi diyebilirim .

fakat fethiyenin sıcak ve açık havasına indikten sonra hızlanma isteğim tam tersine döndü , bu tatlı havanın keyfini çıkarmak için hızımı 50 60 lara kadar düşürdüm yolun keyfini sürmeye başladım ve aşşağı yukarı 14 saatlik dönüş yolculuğumu tamamladım .

Sonuç olarak çıkardığım şey ; forumda oldukça entry görüyorum uzun yol ekipmanları uygun motor vs vs kısmında . Bu kadar germeye gerek yokmuş , millet bırakın 50ccyi pedallaya pedallaya avrupayı geçiyor baştan sonra . Uzun yol yapabilmek için tek gerçek ekipman sağlam bir yürek.

N4oo5K.jpg
N4o1e3.jpg
N4o4tc.jpg

Tebrik ederim güzel bir yolculuk olmuş. Fethiyeli misin ?
Millet bu motoru hava ve yağ soğutmalı diye çok küçümsüyor ama yaptıkları hata bu motor 80 li yılların teknolojisi ile yapılmış motorlardan. Ben ns200 ile artvin git gel yapmıştım.

Eline sağlık, çok sefer adana antalya yapmış birisi olarak çok beğendim. Dediğiniz gibi abartılacak bir şey yok. Motorun sağlamsa her türlü gidilir. Tabi ki 250cc ve üzeri daha rahat ve emniyetli oluyor orası ayrı.

Güzel bir seyahat olmuş. Dağların görüntüsü çok güzel görünüyor.Antalya- Adana -Mersin -Hatay arası yollar çok hoşuma gidiyor birgün kafam eserse oralara da gideceğim mutlaka :)

Motosikleti
Yamaha MT-25
Millet bu motoru hava ve yağ soğutmalı diye çok küçümsüyor ama yaptıkları hata bu motor 80 li yılların teknolojisi ile yapılmış motorlardan. Ben ns200 ile artvin git gel yapmıştım.
Adanalıyım hocam , Muğla merkezde üniversite okuyorum. Katılıyorum genel olarak bir önyargı var fakat ne kadar zorlarsam zorlayaym şu ana kadar tık demedi .

Eksik yazmışım :) 80 li yılların teknolojisi ile yapılmış motorlardan DEĞİL olacaktı :)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Güzel yol yapmışsınız. Maksat keyif alarak seyahat etmek olduktan sonra gerisi teferruattır. Üniversitedeyken motorum olsaydı ne olduğuna bakmaz yaptığınızın aynını yapardım. İşin diğer tarafından bakarsak da bu tarz nakedvari commuter motorlarda ön cam olmadığı için uzun yolda rüzgar faktörü epey yorucu oluyor. Daha doğrusu yorgunluk olması gerekenden çok daha fazla oluyor. Ama serde gençlik var ki Size dokunmaz. Bir de küçük bir tavsiye alpine motosafe race modeli kulak tıkacı alın ve kullanın çok rahat edeceksiniz. Gidebileceğiniz mesafe ve konforunuz artacak.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Eğer uzun yol yapmak hoşunuza gittiyse ve tekrarlamayı düşünüyorsanız GP nin 45 cm lik şeffaf veya füme tur camını taktırmanızı tavsiye ederim. Kaskinizin altına kadar olan kısma rüzgar almazsınız. Motosiklet üzerindeki duruşunuz rahatlayacak ve konforunuz çok artacaktır.
Hatta yine GP den deflektör eklerseniz kaskinizin vizöründeki börtü böcek sorununa da çözüm bulmuş olursunuz.

Eksik yazmışım :) 80 li yılların teknolojisi ile yapılmış motorlardan DEĞİL olacaktı :)
Yağ soğutma motorlar çok uzun ömürlü olurlar , özellikle şehir içi sürekli kısa mesafelerde sık sık soğuk marş yapanlar için en iyi tercih yağ soğutmadır , biraz teknik konulara girecek olursak yağ sadece silindir kapağını soğutur , alt silindir yine hava soğutmadır , neden uzun ömürlü diye merak eden için , yağ saniyeler içinde en iyi çalışma sıcaklığı olan 50-70 derecelere gelir ve her soğuk starttaki aşınmayı engeller..

Motosikleti
Yamaha MT-25
Güzel yol yapmışsınız. Maksat keyif alarak seyahat etmek olduktan sonra gerisi teferruattır. Üniversitedeyken motorum olsaydı ne olduğuna bakmaz yaptığınızın aynını yapardım. İşin diğer tarafından bakarsak da bu tarz nakedvari commuter motorlarda ön cam olmadığı için uzun yolda rüzgar faktörü epey yorucu oluyor. Daha doğrusu yorgunluk olması gerekenden çok daha fazla oluyor. Ama serde gençlik var ki Size dokunmaz. Bir de küçük bir tavsiye alpine motosafe race modeli kulak tıkacı alın ve kullanın çok rahat edeceksiniz. Gidebileceğiniz mesafe ve konforunuz artacak.
Rüzgar sesi sorununu gürültü engelleyicili jbl kulaklık takarak ciddi ölçüde azaltmayı başardım . Ama tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer uzun yol yapmak hoşunuza gittiyse ve tekrarlamayı düşünüyorsanız GP nin 45 cm lik şeffaf veya füme tur camını taktırmanızı tavsiye ederim. Kaskinizin altına kadar olan kısma rüzgar almazsınız. Motosiklet üzerindeki duruşunuz rahatlayacak ve konforunuz çok artacaktır.
Hatta yine GP den deflektör eklerseniz kaskinizin vizöründeki börtü böcek sorununa da çözüm bulmuş olursunuz.
Hocam kesinlikle önerinizde haklısınız fakat tur camı bizi bozar , apaçi ruhuna yakışmaz :ROFLMAO: . Şaka bir yana gerçekten uzun yolda rüzgar naked bir motorda belki en rahatsız edici şey .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bravo genç kardeşim, çok güzel bir gezi olmuş.
Eyvallah tommy abi , sadece ıslak olduğum için burdurdan geçerken biraz üşüdüm umarım kızmazsın 🙌

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ne güzel forumda gezi yazıları gelmeye başladı demek sezon başladı.
Güzel güzel gezmişsiniz, keyif almışsınız bir de üşenmeden yazmışsınız. Bol bol köfte yemeli gezileriniz de olsun, tekerinize taş değmesin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eyvallah tommy abi , sadece ıslak olduğum için burdurdan geçerken biraz üşüdüm umarım kızmazsın 🙌
Montun üzerine giyilecek bir yağmurluk (kuruyken giyeceksin , eldivenler yazlıksa da eldiven içine ameliyat eldiveni, çoraplar kuruyken de çorap üstüne giyeceğin babet çorapla bir dahaki gezinde üşümezsin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Montun üzerine giyilecek bir yağmurluk (kuruyken giyeceksin , eldivenler yazlıksa da eldiven içine ameliyat eldiveni, çoraplar kuruyken de çorap üstüne giyeceğin babet çorapla bir dahaki gezinde üşümezsin.
Ben montun üzerine giyilen yağmurluğu yola çıkarken hava aşırı bulutluysa ve hava da çok soğuksa daha baştan giyiyorum, hem bulutlu puslu havada sarı yağmurluk sayesinde görünürlük olsun hem de montun içine rüzgar geçmeyince çok farkediyor, terlediğim bile oluyor.

Motosikleti
D400
Güzel bir yolculuk olmuş.

Zırt pırt arıza veren bir motor değil ise bazen gözünü karartıp uzun yola cıkmak gerekiyor; bu motorla olmaz şunla olmaz diye diye insanlar yol yapmıyor.

n250'yi bilmiyordum uzun yol için; bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler. Emektar ns200'üm ile bende cok gezmiştim.

Güzel bir yolculuk olmuş, daha niceleri olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar