Proton Waja (Araba Tavsiyesi)

2008 Waja için konuşuyorum
Olumlu Özellikleri
-Araba otomatik vites ve piyasadaki çoğu otomatik vites arabaya göre vites geçişlerini hissettirmiyor.
-Fiyat konusunda emsallerine göre evet kesinlikle uygun.
-Yol tutuşu konusunda cidden başarılı. Bilerek savurmayı bile deneseniz arkasını atmıyor.
-Şehirler arası yolda rahat. Koltukları yumuşak olduğu için. Ankara İstanbul arası otobanda 180 e sabitleyip geldiğim olmuştur.
-Siz basarsanız evet yakıyor. Ama uygun kullanırsanız az yakıyor. Eşim bi depo ile 300 km giderken ben 250 km gidebiliyorum mesela.(GAZ)
-Satmak istedim ama değerinin altında satıldığı için satmaktan vazgeçtim. Hurdaya çıkana kadar binerim düşüncesindeyim. Arabayı satıp aynı ayarda bi araba almak istersem atıyorum bu linea olursa zarar ederim. Daha yüksek model bir araç almayı düşünürsem satarım.
-Arkadan araç çarpması sonucu araba Ankaradaki servisine gitti. Expertiz işleri 5 gün sürdü(Hafta sonu denk geldi). Tamir edilip geri verilmesi de 5 gün sürdü. Yedek parça sıkıntısı olmadı.
-Araba 106.000 km de ve sananiye kaza ve bakım dışında daha hiç gitmedi.
-100.000 bakımı 800 tl civarı tuttu. triger, tüm sıvılar,filtreler vs herşey değişti.
-Cd çaları mevcut. 700 mb lık bir cd ye mp3 atarsanız hepsini dinleyebiliyorsunuz.

Olumsuz Özellikleri
-Jet fadıl ın yanlış politikasından dolayı ülkemizde adı çıkmış bir araç. Araç malezyada üretilip hala satılıyor ama Türkiyede iflas etmiş bir model olarak akıllarda bu sebeple satışı zor.
-Herkes yedek parçası bulunuyor mu diye soruyor. Evet önceki aracımızda 98 model proton du hiç sıkıntı çekmedik. Onla da bakım dışında servise uğramadık.
-Direksiyon ve pedallar hidrolik olmasına karşın biraz sert. Ama arkadaşın bahsettiği gibi araba yüksek hızlarda güven veriyor.
-Malzeme kalitesi orta ayarda. Torpido kısmına bakarsanız malzemenin ayarını görüyorsunuz.
-Mitsubishi Carisma ile hemen hemen tüm parçaları ortak. Balatası vs herşeyi uyumlu. Alelade balata satan bi yere girdiğinizde proton deyince size direk carismanın balata setini getiriyor :)
-Şirket aracı olarak Linea da kullandım. İnanın kullanım farkı yok(servis, parça vs onları bilemem)
-Can sıkan bir arızası var evet o da kapılar otomatik olmasına karşın soğuk havada bazen arka kapılar kitlenmiyor. Elle kapatıyorum. Yazın sıkıntı yok.
-Usb girişi yok bu sebeple Cd hariç telefondan vs müzik dinlenmiyor.

Bu araba olmasa borca harca girer 2015 İ30 alırım :) Forumdan Olmanız sebebiyle Ankaraya yolunuz düşerse arabayı size denetebilirim. Almadan önce fikriniz olur. Satmayı evet düşünürüm. Sahibinden de ilanda vardı. Şu ara R6 nın borcundan dolayı ilanı geri çektim. Martta konuşuruz ;)
20.000 TL teklif geldiğinde arabayı satmamıştım 2 3 ay önce. Neticede sıfırını alarak ilk zararı biz ettik. 2.elde alıp satan arkadaş protonda çok zarar etmeyecektir. geç satar ama max aldığı tutardan 1000 2000 tl altına satar. 10.000tl ye doğanın satıldığı yerde protona 20.000 bile çok diyen kişiye satmaya kalkışmayın gitsin doğanını sürsün :) Gen2 spor modeli waja biraz daha ağır abisi oluyor. Gen2 de güzel. Seçim sizin görsel zevkinize bağlı. Şimdiilik aklıma gelenlen bunlar siz sorun ben cevaplarım :)

On numara yorum olmuş.Aklıma şu an için gelen birşey yok.Kullanıcısı olarak koltuğa oturunca diğer marka/modellere göre genişliğini de yazarsanız belki diğer arkadaşların da dikkatini çeker:)

Şubat ya da mart ayı gibi size ulaşabilir miyim? Bu arabaya ciddi ciddi niyetim var.

İç hacmi dediğiniz gibi cidden geniş. Arka koltukta 80 kg lık 3 Erkek rahat oturabiliyor. Kucak kucağa kalmıyorlar. Bacak boyum uzun olması sebebiyle koltuğu en arkaya çeker otururum. Ama yinede arkamda benim gibi olan biri rahat eder. Bagajı da genişti ama biraz daralttık. Gaz tüpü takılınca bagajı daralttı biraz. Stepneyi çıkarıp oraya simit tip taktırmaya cesaret edemedik Stepne lazım olabilir diye(Ki şehirler arası yolda lastik patladı çivi girmişti lazım oldu). Ayrıca şu eklenebilir. Arabanın orta konsol (radyo,klima ayarları vs) hepsi şöför kısmına doğru hafif açıyla dönük. Atıyorum ön konsol bmw gibi dümdüz değil. Tüm kontrol şöför tarafına dönük olduğu için bence hem güzel duruyor hemde bana göre + katıyor. Bi de en büyük tavsiyem hangi arabayı hangi modeli alırsanız alın ön kol dayama muhakkak olsun :p

İç hacmi dediğiniz gibi cidden geniş. Arka koltukta 80 kg lık 3 Erkek rahat oturabiliyor. Kucak kucağa kalmıyorlar. Bacak boyum uzun olması sebebiyle koltuğu en arkaya çeker otururum. Ama yinede arkamda benim gibi olan biri rahat eder. Bagajı da genişti ama biraz daralttık. Gaz tüpü takılınca bagajı daralttı biraz. Stepneyi çıkarıp oraya simit tip taktırmaya cesaret edemedik Stepne lazım olabilir diye(Ki şehirler arası yolda lastik patladı çivi girmişti lazım oldu). Ayrıca şu eklenebilir. Arabanın orta konsol (radyo,klima ayarları vs) hepsi şöför kısmına doğru hafif açıyla dönük. Atıyorum ön konsol bmw gibi dümdüz değil. Tüm kontrol şöför tarafına dönük olduğu için bence hem güzel duruyor hemde bana göre + katıyor. Bi de en büyük tavsiyem hangi arabayı hangi modeli alırsanız alın ön kol dayama muhakkak olsun :p

Ön kol dayama yok mu? O nasıl oluyor anlamadım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar