Proton Waja (Araba Tavsiyesi)

Merhaba;
Ankara'dan aranıza katıldım.Paylaşımlarınızı yıllardır keyifle takip ediyorum.Motosikletim yok,almayı düşünüyorum ancak Ankara soğuklarında ne derece olabilir bu hala kestiremiyorum.Ne zamandır aklımda olan bir konuyu sormak istedim bugün kayıt olarak.

Şubat ya da mart ayında 20.000 lira civarı birikimimle araba almaya niyetim var.Araba deneyimim sadece sürücü kursu eğitimiyle sınırlı.Sıfır arabaya peşinat verip girmeye niyetim yok.Mümkünse Renault ve Fiat gibi arabalardan da uzak durmaya niyetim var.Hem motor hem de özellikleri yönünden para verilesi olarak bulduğum araba başlıkta da yazdığım gibi Proton markasının Waja modelini buldum ama sahibinden sitesinde ilanı azken son haftalarda anlaşmış gibi bir anda sıfıra yaklaştı bu modelin satılık ilan sayısı.Sık karşılaştığım bir soru var,aklınıza gelirse diye şimdiden yazayım; arabanın yedek parçayla ilgili sıkıntısı kesinlikle yok.

Forumda araba konusunda bilgili birçok üye var.Esas sorum şu; bu arabadan bulamazsam eğer benzer özellikte (güvenlik/yaş/km) tavsiye edeceğiniz model/marka var mıdır?

İlginiz için teşekkür ederim.

Tesadüfün böylesi araba ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz. 2008 waja model aracım var :)

Tesadüfün böylesi araba ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz. 2008 waja model aracım var :)

Arabayı özellikleri yönüyle hangi marka/modelle eş tutabilirsiniz?
Arabanın şehirde ve şehirlerarası yolda konforu,performansı nasıl?
Arabada sizin canınızı sıkan arızalar var mı?Çözüm konusunda sıkıntılar yaşadınız mı?
Bu araba olmasa hangi marka/modeli tercih edersiniz nedenleriyle yazabilir misiniz?
Belki de hepsini özetleyen soru; artı ve eksilerini yazar mısınız?

Şubat ya da mart gibi satmayı düşünüyor musunuz:) ?

Hocam bende aracımı satıyorum otomatik bir araç alacağım düşünürseniz mesaj atabilirsiniz aracım 2005 model chevrolet kalos hb 90500 kilometrede

Hocam bende aracımı satıyorum otomatik bir araç alacağım düşünürseniz mesaj atabilirsiniz aracım 2005 model chevrolet kalos hb 90500 kilometrede

İlginiz için teşekkürler.Arabanızın özelliklerini yazarsanız belki başka bir üyenin ilgisini çekebilir.Waja'nın bana cazip gelen bir özelliği de Mercedes dahil bugüne kadar bindiğim arabalar içerisinde en geniş iç hacme sahip olması.Bizim evin boy ortalaması ortalamanın üzerinde olduğu için iç hacmini de gözetiyorum:)

https://www.google.com.tr/search?q=...ved=0ahUKEwiA3e-0sMrJAhXkvXIKHZQDA0sQ_AUIBygB

Protonu pek bilmiyorum ama bizim kullandığımız araca da bakabilirsiniz. Sadece kasası iran üretimi olan motor alt takımı herşeyi Peugeot 307 olan İkco Samand'ı inceleyebilirsiniz. 1.6 benzinli 110 bg olan aracımız benzinde de tüpte de az yakmaktadır. Tüpte 19-20 kr arası yakmaktadır. 2008 de 0 km aldık halen kullanmaktayız memnunuz. Parasının hakkını veren bir otomobil tavsiye ederim.

https://www.google.com.tr/search?q=...ved=0ahUKEwiA3e-0sMrJAhXkvXIKHZQDA0sQ_AUIBygB

Protonu pek bilmiyorum ama bizim kullandığımız araca da bakabilirsiniz. Sadece kasası iran üretimi olan motor alt takımı herşeyi Peugeot 307 olan İkco Samand'ı inceleyebilirsiniz. 1.6 benzinli 110 bg olan aracımız benzinde de tüpte de az yakmaktadır. Tüpte 19-20 kr arası yakmaktadır. 2008 de 0 km aldık halen kullanmaktayız memnunuz. Parasının hakkını veren bir otomobil tavsiye ederim.

Samand bana tavsiye edilen bir araba.Fiyat performans yönünden kesinlikle pişman etmez dediler.Kalitesini farkedip rahatlıkla alabileceğimiz türden modelleri gözetiyorum.Samand konusunda artı ve eksileri yazar mısınız?

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Satarken zorlanırsın sadece başka bir eksisi yok ama ben olsam gen2 modeline de bakardım

Satarken zorlanırsın sadece başka bir eksisi yok ama ben olsam gen2 modeline de bakardım

Evet akşamdan bu yana Gen 2 modeline bakıyorum.Onun özellikleri de çok güzel ama aile değil de spor araba gibi geldi.Gerçi yorumlarda tavsiye ediliyor aile arabası olarak ama?.. Proton etrafında dolaşıyorum:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
protonu tavsiye ederim.bende gen-2 2011 modeli var, 110 bine yanaştı periyodik bakım harıci hiç bir sıkıntısı olmadı.Otomatik vites 1,6 110 bg.yedekçarçadan sıkıntı olmaz..Abidik gubik markalar içersinde proton en alınabilir olanı.

protonu tavsiye ederim.bende gen-2 2011 modeli var, 110 bine yanaştı periyodik bakım harıci hiç bir sıkıntısı olmadı.Otomatik vites 1,6 110 bg.yedekçarçadan sıkıntı olmaz..Abidik gubik markalar içersinde proton en alınabilir olanı.

Forum Protoncu doluymuş haberimiz yokmuş.Arkadaşlar bu arabanın eksisi artısı ve sonuç olarak fikrinizi yazarsanız çok memnun olurum.Vallahi çok şaşırdım.

Samand bana tavsiye edilen bir araba.Fiyat performans yönünden kesinlikle pişman etmez dediler.Kalitesini farkedip rahatlıkla alabileceğimiz türden modelleri gözetiyorum.Samand konusunda artı ve eksileri yazar mısınız?

Eksileri, direksiyon vites ve pedallar çok hafif değil çokta ağır değil. Her sistem hidrolik ama birazcık sertler. Bunun olumlu yanı uzun yolda ve yüksek hızlarda güvensizlik vermiyor aksine güven veriyor.
Camlar biraz geç inip kalkıyor, sadece sol şoför tarafı camımız arada sırada çalışıyor kömürleri bitmiş. Sıfırı Peugeot olduğu için 300 tl ye yakın. Bunların dışında bize hiçbir sorun çıkarmadı 2008 model 73 binde.

Olmumlu yanları, yakıt az iç hacim cok geniş. Komşumuzun son kasa ford focusuna arkaya 3 kişi oturdugunuzda tam sığıyor Samand da ise 4. kisi bile rahat binebiliyor. Bagac hacmi 510 litre segmentine göre çok iyi. Araç yüksekte olmasına rağmen yüksek hızlarda savurmuyor yağ gibi gidiyor. 1260 kg. segmentindeki araçlar ile aynı. Parçaları ucuz ön çift far ampulleri ile birlikte 250 tl, rot cubugu 15 tl, rotil 20 tl, hava, polen filtresi 15 tl civarı. Kliması mükemmel. Rahatlıkla tavsiye edebilirim. :)

Eksileri, direksiyon vites ve pedallar çok hafif değil çokta ağır değil. Her sistem hidrolik ama birazcık sertler. Bunun olumlu yanı uzun yolda ve yüksek hızlarda güvensizlik vermiyor aksine güven veriyor.
Camlar biraz geç inip kalkıyor, sadece sol şoför tarafı camımız arada sırada çalışıyor kömürleri bitmiş. Sıfırı Peugeot olduğu için 300 tl ye yakın. Bunların dışında bize hiçbir sorun çıkarmadı 2008 model 73 binde.

Olmumlu yanları, yakıt az iç hacim cok geniş. Komşumuzun son kasa ford focusuna arkaya 3 kişi oturdugunuzda tam sığıyor Samand da ise 4. kisi bile rahat binebiliyor. Bagac hacmi 510 litre segmentine göre çok iyi. Araç yüksekte olmasına rağmen yüksek hızlarda savurmuyor yağ gibi gidiyor. 1260 kg. segmentindeki araçlar ile aynı. Parçaları ucuz ön çift far ampulleri ile birlikte 250 tl, rot cubugu 15 tl, rotil 20 tl, hava, polen filtresi 15 tl civarı. Kliması mükemmel. Rahatlıkla tavsiye edebilirim. :)

Samand alternatifler arasında artık.Teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
proton gen 2 otovites için konuşuyorum,
ankarada isen şanslısın, doğan oto var yetkili servisi. Aracın tüm yedek parçaları ellerinde mevcut.Balata,filtrler,buji vsvs gibi rutin bakım malzemelerinin yan sanayisi piyasada mevcut ancak orjinalle araların 5-10 tl fark var değmez.
orjinal ön firen balatası 95 binde arka firen balatası 105 bin km de bitti
80 binde tiriger seti,sudevirdaim v kayış,bilya vsvs değişir toplam parça fiyatı 300400 tl civarı tutar.
Sağlamlık yönünden hiç sıkıntın olmaz,Satmak için ilana koy haftasına kadar satılır. 2 adet var bizde birisi 70 binlerde diğeride 110 bine geldi.Her ikiside otomatik vites,viteste sıkıntı yaşamadık..4 vites otomatik
Şuanda litresi 2 tl den satılan gaz ile şehir içi 0,20-25 kuruş yakmakta.. ankara,kastamonu,sinop gezimde Uzun yolda 90-110 bandında 0,17 kuruş yaktı gazda.Şehir içi 10 litre gaz yakar..Benzinde hiç hesap etmedim.

hyosung gt650 ile aynı hayatı paylaşıyorlar gözümde.parasına göre harika aletler :thumleft:

Son düzenleme:
proton gen 2 otovites için konuşuyorum,
ankarada isen şanslısın, doğan oto var yetkili servisi. Aracın tüm yedek parçaları ellerinde mevcut.Balata,filtrler,buji vsvs gibi rutin bakım malzemelerinin yan sanayisi piyasada mevcut ancak orjinalle araların 5-10 tl fark var değmez.
orjinal ön firen balatası 95 binde arka firen balatası 105 bin km de bitti
80 binde tiriger seti,sudevirdaim v kayış,bilya vsvs değişir toplam parça fiyatı 300400 tl civarı tutar.
Sağlamlık yönünden hiç sıkıntın olmaz,Satmak için ilana koy haftasına kadar satılır. 2 adet var bizde birisi 70 binlerde diğeride 110 bine geldi.Her ikiside otomatik vites,viteste sıkıntı yaşamadık..4 vites otomatik
Şuanda litresi 2 tl den satılan gaz ile şehir içi 0,20-25 kuruş yakmakta.. ankara,kastamonu,sinop gezimde Uzun yolda 90-110 bandında 0,17 kuruş yaktı gazda.Şehir içi 10 litre gaz yakar..Benzinde hiç hesap etmedim.

hyosung gt650 ile aynı hayatı paylaşıyorlar gözümde.parasına göre harika aletler :thumleft:

Teşekkürler.

ilk kaza yaptığım araç, daha doğrusu ben arkadan bindirmiştim motosikletimle.. çat diye sinyal vermeden ana yoldan tali yola dönmeye çalışmıştı arkadaş hemde yavaşlamadan! Arka tamponu indirdim, bagaj kapağında çökük vardı 400tl civarı bi para istemişlerdi, yedek parçası ucuz o yüzden yazayım dedim :) O civarı param olsa forf focuslara bakardım ben, iyi forumlar..

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
aslında aile için 2001 sonrası mitsubishi carisma space stara da bak derim bu modellerde güzeldir kalitelidir. bunlar gibi aklıma gelen olursa sana yardımcı olurum

2008 Waja için konuşuyorum
Olumlu Özellikleri
-Araba otomatik vites ve piyasadaki çoğu otomatik vites arabaya göre vites geçişlerini hissettirmiyor.
-Fiyat konusunda emsallerine göre evet kesinlikle uygun.
-Yol tutuşu konusunda cidden başarılı. Bilerek savurmayı bile deneseniz arkasını atmıyor.
-Şehirler arası yolda rahat. Koltukları yumuşak olduğu için. Ankara İstanbul arası otobanda 180 e sabitleyip geldiğim olmuştur.
-Siz basarsanız evet yakıyor. Ama uygun kullanırsanız az yakıyor. Eşim bi depo ile 300 km giderken ben 250 km gidebiliyorum mesela.(GAZ)
-Satmak istedim ama değerinin altında satıldığı için satmaktan vazgeçtim. Hurdaya çıkana kadar binerim düşüncesindeyim. Arabayı satıp aynı ayarda bi araba almak istersem atıyorum bu linea olursa zarar ederim. Daha yüksek model bir araç almayı düşünürsem satarım.
-Arkadan araç çarpması sonucu araba Ankaradaki servisine gitti. Expertiz işleri 5 gün sürdü(Hafta sonu denk geldi). Tamir edilip geri verilmesi de 5 gün sürdü. Yedek parça sıkıntısı olmadı.
-Araba 106.000 km de ve sananiye kaza ve bakım dışında daha hiç gitmedi.
-100.000 bakımı 800 tl civarı tuttu. triger, tüm sıvılar,filtreler vs herşey değişti.
-Cd çaları mevcut. 700 mb lık bir cd ye mp3 atarsanız hepsini dinleyebiliyorsunuz.

Olumsuz Özellikleri
-Jet fadıl ın yanlış politikasından dolayı ülkemizde adı çıkmış bir araç. Araç malezyada üretilip hala satılıyor ama Türkiyede iflas etmiş bir model olarak akıllarda bu sebeple satışı zor.
-Herkes yedek parçası bulunuyor mu diye soruyor. Evet önceki aracımızda 98 model proton du hiç sıkıntı çekmedik. Onla da bakım dışında servise uğramadık.
-Direksiyon ve pedallar hidrolik olmasına karşın biraz sert. Ama arkadaşın bahsettiği gibi araba yüksek hızlarda güven veriyor.
-Malzeme kalitesi orta ayarda. Torpido kısmına bakarsanız malzemenin ayarını görüyorsunuz.
-Mitsubishi Carisma ile hemen hemen tüm parçaları ortak. Balatası vs herşeyi uyumlu. Alelade balata satan bi yere girdiğinizde proton deyince size direk carismanın balata setini getiriyor :)
-Şirket aracı olarak Linea da kullandım. İnanın kullanım farkı yok(servis, parça vs onları bilemem)
-Can sıkan bir arızası var evet o da kapılar otomatik olmasına karşın soğuk havada bazen arka kapılar kitlenmiyor. Elle kapatıyorum. Yazın sıkıntı yok.
-Usb girişi yok bu sebeple Cd hariç telefondan vs müzik dinlenmiyor.

Bu araba olmasa borca harca girer 2015 İ30 alırım :) Forumdan Olmanız sebebiyle Ankaraya yolunuz düşerse arabayı size denetebilirim. Almadan önce fikriniz olur. Satmayı evet düşünürüm. Sahibinden de ilanda vardı. Şu ara R6 nın borcundan dolayı ilanı geri çektim. Martta konuşuruz ;)
20.000 TL teklif geldiğinde arabayı satmamıştım 2 3 ay önce. Neticede sıfırını alarak ilk zararı biz ettik. 2.elde alıp satan arkadaş protonda çok zarar etmeyecektir. geç satar ama max aldığı tutardan 1000 2000 tl altına satar. 10.000tl ye doğanın satıldığı yerde protona 20.000 bile çok diyen kişiye satmaya kalkışmayın gitsin doğanını sürsün :) Gen2 spor modeli waja biraz daha ağır abisi oluyor. Gen2 de güzel. Seçim sizin görsel zevkinize bağlı. Şimdiilik aklıma gelenlen bunlar siz sorun ben cevaplarım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar