Prometheus'un Ara Motoru

Biliyorsunuz ki enduro seviyorum ve F650GS düşünüyordum. Ancak yaptığım planlar ne yazık ki tutmadı ve enduro sevdamı bir süre ertelemek zorunda kaldım. Kısıtlı bütçemle bir motor almam gerekiyordu ve geçtiğimiz haftalarda bir Hyosung GT250R aldım. :cherry:

1 haftada 1300 KM yol yaptım motorla :) Bu süre içinde motorla ilgilenme imkanım oldu ve birçok basit hatayı giderebildim. Debriyaj müşürü, motor dururken zor vites değişimi ve kilitlenmesi vs. gibi kronik sayılabilecek ancak çözümü basit olan şeyleri halletim.

CBR 125'e göre, pozitif yanı çok. Örneğin arka fren siz istemedikçe kitlemiyor, ön frenleri daha iyi, motoru çok çok iyi vs. Bunları zaten çoğunuz az çok tahmin edebiliyorsunuz. Ben negatif özelliklerinden bahsedeyim biraz.

Öncelikle arka fren evet kilitlemiyor ama tepkimesi de ne yazık ki çok geç. Sanırım bir çözüm bulabilirim buna da. Diğer yandan Motor alt devirlerde ne yazık ki ölü (bir super sport gibi). Kendini toparlayıp da hareketlenene kadar bayağı zaman geçiyor. CBR düşük devirlerde daha iyiydi. Ancak öğrendiğim kadarıyla fabrika ayarları ile ilgili bir sıkıntıymış bu. Birkaç basit ayarla alt devirleri de canlandırmak mümkünmüş. Tabi bu işlemle motor garanti dışında kalacaktır :) Şimdilik elletmeyi düşünmüyorum.

Bir enduro sever olarak oturuş pozisyonundan yana da dertliyim :) Uzun yolda çok yoruyor. Bütçemin yettiği, dış görünüşü ve motoru güzel, distribütörü güvenli, çift silindirli alabileceğim tek motor buydu :)

Bir sonraki durağım bir enduro olacak orası kesin. Ancak F650GS bu makineden sonra keser mi bilmem. Kim bilir belki Caponord'da görüşürüz :cherry:

Dostlukla...

Süper Moderatör (BBRR)
hayırlı olsun .. cbr la karşılaştırmak gibi bir densizlik yapmışsın ..açıkça GTR ye hakaret bu ..

gelelim gs kesermi olayına ..

GT250 yi satmadan hemen önce 1999 model bi bmw gs ile kafa kafaya takas imkanı vardı sonra düşündüm gs 1999 model benimki 2006 ..gs le yaklaşık yapacağım max hız 160 ee buda yapıyo ..gs titriyo . bunda titreme nerde ise yok denecek kadar az.. ve vazgeçtim ..şimdi gözüm gt650 de ama GTR almam ..sebep grenaj ..ne kadar grenaj o kadar vuruk, kırık, çizik ..

resmini koysana ...

Son düzenleme:
Oohhooooo hayırlı olsun olmasına ama, Allah aşkına Onur yaaa olmuyor ki..
Yarın öbür gün F650 alamadım şimdilik 600F aldım diye de gelirsin sen bizim karşımıza...

İnanmıyorum artık Endurocu olmana falan, idare edeceksen alsaydın bi Falcon, millete XL 200 tavsiye etmeyi biliyosun....

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
güle güle kullan ama motosikletin üzerinde kötü durmuşsun:mrgreen:

Oohhooooo hayırlı olsun olmasına ama, Allah aşkına Onur yaaa olmuyor ki..
Yarın öbür gün F650 alamadım şimdilik 600F aldım diye de gelirsin sen bizim karşımıza...

İnanmıyorum artık Endurocu olmana falan, idare edeceksen alsaydın bi Falcon, millete XL 200 tavsiye etmeyi biliyosun....

Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın :mrgreen: Bak imzamda ne yazıyor :mrgreen: :cherry:

Yönetimdeki arkadaşlarım, teşekkür ederim size de :cherry:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
zorunluluktan ss binen endurocu geyik hobareytör :p
o paraya ne alternatifler vardı kimbilir.
hyosung iyi motor ama güvenli değil, hele Türkiyede.
gene de hayırlı olsun, kazasız belasız binersin inşAllah.

Moderatör (forrap)
Hayırlı uğurlu olsun Onur,kazasız belasız kullanman dileğiyle...
Hayallerin bundan bir adım sonra senin olur umarım.

pro bi posta da burda hayirli olsun dememize gerek yok heralde o 1200 un 1000 ini beraber yaptik + aspavamizi da yedik :mrgreen: :cat:

zorunluluktan ss binen endurocu geyik hobareytör :p
o paraya ne alternatifler vardı kimbilir.
hyosung iyi motor ama güvenli değil, hele Türkiyede.
gene de hayırlı olsun, kazasız belasız binersin inşAllah.

O paraya başka alternatifim yoktu, öyle diyeyim ben sana :wiinkk: Teşekkürler iyi dileklerin için. Ankara'ya yolun düşerse haber et. Askerlikten bu yana görüşemiyoruz seninle :)

forrap sağol dostum :)

Len Hitit Geyikleri kızdırmayın beni bakim, yoksa sizi Mangalbay'a veririm size gezi ayarlar :cherry:

Bırak şimdi bu ayakları :cherry: Yok ara motormuş, yok motorsuz kalacağına SS binermiş. :cherry:

Aslan gibi motor aldın hem zaten ilk tanıdığımdan beri hep Spor tip motorları seviyordun. Zaten ilk motorunda öyle bi şeydi...:cherry:

Hayırlı uğurlu olsun ! Kaza bela görmeyesin ! :rendeer:

Not: Cumaya kadar verdiğim süre işe yaramış, saat 17:00 de açıyordum başlığı :cherry:

Bırak şimdi bu ayakları :cherry: Yok ara motormuş, yok motorsuz kalacağına SS binermiş. :cherry:

Aslan gibi motor aldın hem zaten ilk tanıdığımdan beri hep Spor tip motorları seviyordun. Zaten ilk motorunda öyle bi şeydi...:cherry:

Hayırlı uğurlu olsun ! Kaza bela görmeyesin ! :rendeer:

Not: Cumaya kadar verdiğim süre işe yaramış, saat 17:00 de açıyordum başlığı :cherry:

:queen: :queen:

Ben onu unutmuştum bile :mrgreen: :cherry: Tesadüf oldu diyelim :)

Sadece caddede sürecek olsam süper motor, ancak arazide gerçekten zorluyor tüm SS'ler gibi. 650'lik bir enduro yapsın şu Hyosung da binelim :cherry:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
O paraya başka alternatifim yoktu, öyle diyeyim ben sana :wiinkk: Teşekkürler iyi dileklerin için. Ankara'ya yolun düşerse haber et. Askerlikten bu yana görüşemiyoruz seninle :)
geçen memurluk atamalarında nerdeyse yolum düşüyordu
samsun dışında ankara yazmıştım sadece. hiçbiri olmadı ama az kaldı inşAllah, <1point :wiinkk:

Sadece caddede sürecek olsam süper motor, ancak arazide gerçekten zorluyor tüm SS'ler gibi. 650'lik bir enduro yapsın şu Hyosung da binelim :cherry:

Kardeşim Katmandu'da mı yaşıyorsun ? Ne işin var arazide ? araziye çıkmak istiyosan bi katır ya da deve besle !

"Asfaltın bittiği yerde Enduro başlar" diye bir laf çıktı piyasaya ya, işte onu şöyle değiştir : Asfaltın bittiği yerde, motoru park eder, yürüyüş yapar, keyfime bakarım :bounce:

Canlı canlı demiştik ama birde forumdan hayırlı olsun diyelim.Arkadaşlar fiyatı bilmedikleri için alternatif var sanıyorlar.Biraz daha bilgilendirme lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar