PPF mi Pasta cila mi?

Motosikleti
Ktm 1290 sas
İkisi bir arada saçma sapan ürünler var ama doğru pasta cila uygulaması için bu dediğiniz geçerli değil.
Pasta: Aşındırıcı içeren sıvıyla zımparalama, yüzey düzleme işlemi.
Cila: Koruyucu sıvıyla yüzey koruma ve parlatma işlemi. Yani vernikleme.

Yani pasta cila zaten vernik katmanını yenilemeyi amaçlayan bir işlem.
Vernik ile cila farklı şeyler yalnız

Dostum, güzel bir pasta işlemi sonrası, üstüne kaliteli bir seramik kaplama yapın. Hem daha uygun fiyatlı olacaktır hem de iyi bir koruma sağlayacaktır. Motosiklete PPF kaplamayı hakkını vererek yapan Türkiye'de 1-2 tane ancak yer vardır. Arabalara ppf kaplama yapan yerler, motosikletler konusunda tecrübeli olmadığı için, depo kıvrımlarında defalarca kesiyorlar ppfi ve berbat oluyor.

Oncelikle herkese merhaba, guvenli surusler dilerim. Son iki aydir karar veremedigim bir konuyu sizlere danismak istedim. oncelikle motorda olusabilecek kazalarda ppf ve pasta cilanin bir ise yaramayacagini biliyorum. Sadece depo ustu cantam, kuyruk cantam ve yikamalar esnasinda yada motora binerken ayakkabilardan kaynaklanacak ciziklere karsi bir onlem almak istiyorum ama karar veremedim. PPF fiyatlari 20 K bandinda arastirdigim. Yani araclara 60-70 cekiliyor, motora minimum 20 max 40 k cekiliyor. Tamam motosikletlerde kivrimlar cok fazla var ama sadece depo ve grenajlara muhtemelen 2m2 malzeme kullanilmaz. belki 1m2 malzeme icin 20 k cok degilmi? Bu isi hakkiyla yapip adil bir fiyat ceken tanidiginiz varmi? Pasta cila suan daha mantikli geliyor kulaga ama PPf olsa kaliteli fena olmaz hani. Diger tarafta ise sonucta poly uretan malzeme, sicakla beraber yakar gibi geliyor bana zamanla. Ne kadar kaliteli de olsa arada korkutuyor beni. Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Buzamana kadar motorlarima bisey yapmadim, sadece bir kere pasta cila yaptirmistim oda depoya sadece.
Sana iki ürünün mantığını anlatayım.

Pasta cila atıyorum 70 mikron değerindeki boyayı, makinayla incelterek 60 mikron seviyelerine indiriyor. Boya inceldiği için üst katmandaki tüm kılcal çizikler gidiyor.

Ppf ise,

Ayrıyeten güçlü bir film çekilerek çarpsan bile orayı genelde koruyor, boyayı güneşten falan da koruyor bildiğin motoru şeffaf battaniye ile kullanıyorsun gibi düşün sökünce motorun fabrikadan çıktığı gibi sıfır boya. Boya atıyorum 5 yıl geçse kirli ortamda dursa o kirliliği geçiremezsin. Ppf te ppf'i sökmen yeterli boyan sıfır. Benim motorum (Mt-09SP) Full Ppf kaplaması 6 bin tl. Şuanda 10-15 bin tl bandında, Çoğu yer fazla fiyat veriyor.

Ayakkabın kılcal çizik yapıyorsa derin çizik yapmıcağına, Boyaya iz yapmıcağına sadece kılcal çizceğine eminsen öyle kullanıp 2 yıl sonra pasta cila atabilirsin. Ama unutma pasta cila boyayı inceltir 3-4 Yılda bir yapsan kafidir.

2016 da yaptın -10
19 -10
22 -10
25 -10
Kaldı boya 20 mikron. Kaplama fiyatı aldığım garajın adı:
@liyagarage
2024 mart'ta 6 bin tl miş
eylül'de 10 bin tl miş
Kendi motoruna bilgi sorabilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar