Power Led Stop-Far Yapımı

12 Adet Led + 4 adet 2W 270 ohm taş direnç kullandım.

Ledleri 3'er 3'er seri bağladım.

Dirençlerin 2 şer tanesini paralel bağlayarak 135 ohm a düşürdüm ( 100 ohm elimde yoktu.)

Aluminyum plakayı 9cm çapında kesip ledledin ayaklarının geçeceği yerleri işaretleyip delik açtım.

Ledleri plaka üzerine şasesi temas edecek şekilde (arasına iletkenliği arttırıcı krem sürerek) monte ettim.

Ledlerin ayaklarına artı eksi ayrı renk olmak üzere kablo lehimleyip, ayakların plakaya temas etmemesi için silikon sıktım.

Kablo bağlantılarını yaptım.

.....................led led led
+ uç direnç....................... - uç
.....................led led led

Motora montajını yaptım, keyfini sürüyorum... :)

özcan kaptan sen bir çılgınsın, o üçlü mercedes logosu gibi yanarken ledler dönüyo mu :queen:

özcan kaptan sen bir çılgınsın, o üçlü mercedes logosu gibi yanarken ledler dönüyo mu :queen:

o iş için 3 kanal yürüyen ışık devresi yapmam gerekli.Apaçi miyim la ben, öyle yanarlı dönerli... Tööbee töööbe

Mercedes e benzemesin diye tam dik yıldız yapmadım zaten,hafif kaydırmalı yaptım.Savaşma,Yarış oldu bu :D

Son düzenleme:
Abi güzel olmuş eline sağlık, peki sağa sola sinyal verirken de sağa ok, sola ok şekli yapabiliyormu? :silent:

o iş için de çok kanal lazım olur heralde Harun abi :queen:
şaka bi yana led'ler dizilim itibariyle uygun değil yoksa benim de aklıma geldi

güzel olmuşta bide o motoru biraz temizlesen süper olurdu hocam :)
bu arada imzan süper:cat:

Son düzenleme:
güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık
Eyvallah.

güzel olmuşta bide o motoru biraz yakasan süper olcak hocam :)
bu arada imzan süper:cat:
Hakkaten 1 aydır temizlik yapmıyorum, rezil durumda motor.(En azından egzostları siliversem elime mi yapışacak yauv!) imza iyidir.:)

Abi güzel olmuş eline sağlık, peki sağa sola sinyal verirken de sağa ok, sola ok şekli yapabiliyormu? :silent:
Sağa , sola .ok atma len! :queen:

güzel olmus kardesim eline sağlık. O power ledlerden nereden bulabiliriz maliyeti ne oldu ?

merhaba.ellerinize sağlık.tası nereden aldınız?bende power ön far yaptım,yuvarlak tas bulamadım.
birde piyasada smd ledli stop ampüller var,parklarını yakamadım.sadece frene basınca yanıyordu
duyu ölçtüm parklara 5 v geliyor ledi yakmıyor.siz nasıl hallettiniz?parklarda dirençmi var?
29082011235.jpg

By farcob at 2011-08-30
29082011236.jpg

By farcob at 2011-08-30

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar