İster kızları kıskansın ister kasksızlar diye gıcık olmuş olsun, ister de hayatlarını kurtarmak istemiş olsun, her ne sebeple "ispiyonlamış" olursa olsun deneme1918 doğru bir şey yapmıştır.
Bunun yapılmasını yanlış olarak değerlendirmek şunlara sebep verebilir:
- yeni motorcular böyle bir sahne gördüklerinde "kasksız da motor kullanılabilir" diye düşünebilir. ben çok yeniyken etrafımda kasksız arkadaşlarımdan cesaret alarak çok sürdüm ilk zamanlar.
- hatalı motosiklet sürücülerini uyarmamak veya polise ihbar etmemek ileri vadede bize geri döner. bize daha fazla kıl olan araç sürücüleri, motosikletliler aleyhine daha fazla trafik kanunu, vs vs..
ben haftanın 3-4 günü kız arkadaşımla bir yerlere gidip geliyorum. kendisi kaskı da hiç sevmez zorla da olsa taktırırım. bazen 100 mtlik mesafede bir yere yürümeyelim diye motorla gitmek istediğimizde de "bari bu sefer takmayayım şu kaskı yeter saçlarım arapsaçı oluyor" dediğinde bile müsade etmiyorum. ben iki kez öyle kısa mesafe sürüşünde ufak kazalar yaptım, ikisinde de kasklı olduğum için dizlerim ve kollarım (korumalar yoktu) haricinde hiç bir yara almadım.
araç üzerinde güvenliğin saati, zamanı şartı olmaz. her an herşey olabilir ne zaman başınıza ne geleceği de bilinmez.