polis meslek yüksekokulu okumakta veya okumuş arkadaşlar bakarmısınız?

arkadaşlar öncelikle merhaba, aslında mesleğim makina teknikeri olduğu halde polis olmaya karar verdim. ama internette ne kadar araştırdıysamda net ve sağlıklı bir bilgi bulamadım. eğer polis meslek yüksek okuluna devam eden veya bitirmiş arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.

öncelikle bir kaç sorum var :
1-2009 öss taban puanı 205 puanmış, tabii ham puan. ve sınav soru dağılımı şu şekildeymiş;
Türkçe 36 soru
Matematik 36 soru
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 12 soru
Türkiye ve Dünaya Coğrafyası 12 soru
Temel Yurttaşlık Bilgisi 12 soru
Güncel ve Kültürel Konular 12 sorudur

şeklindeymiş. internette araştıdığıma göre en az 93-95net civarı çıkarmak gerekiyormuş. ama öss puan hesaplayıcıya 30mat, 30türkçe neti yazdığınızda 220 ham puan almış oluyoruz yani barajı geçmiş oluyoruz. anlamadığım internette 93-95 net yazdığı halde 60soru ile geçebilme. bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

2-mülakat olayı felan varmış, tam olarak neler yapılıyor, neler dikkate alınıyor?
3-yunus olmak için esktradan şartlar felan var mı?
:rendeer:
cevap verecek arkadarşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

valla en iisini yaparsın tavsiye babındaa:cat:

bilgi yok ama destek var:rendeer:

ben bu sene gidiyorum inş. pmyo ya.
öss puanı 1.bölüm herhangi bi alan 205 veya üstü olması gerekiyor.
sonrasında internetten ön başvuru yapıp bağlı olduğun pmyo gidip şahsen müracaat yapıp mülakaat tarihi alıyorsun.mülakat sözlü ollup fazla zor değil.renk körlüğüne de yine mülakatta bakıyorlar.
eğer mülakatı geçersen 13 eylüldeki yazılı sınava giriyorsun.garanti olması için 120 soruda en az 95 net bırakman gerekiyor.ve başarı puanın hesaplanıyor.oda 100/120 şeklnde hesaplanıyor.yani 120 soru yaparsan 100 puan alıyorsun.
kazanırsan ön kayıt yapılıyor.ve 15 günlük intibak eğitimine katılıyorsun.okul ile birlikte sağlık raporu alıyorsun.sorun çıkmassa üniforma giyip öğrenciliğe başlıyorsun.
umarım yardımcı olabilmişimdir

valla en iisini yaparsın tavsiye babındaa:cat:

bilgi yok ama destek var:rendeer:
eyvallah kardeşim sağol:rendeer:
ben bu sene gidiyorum inş. pmyo ya.
öss puanı 1.bölüm herhangi bi alan 205 veya üstü olması gerekiyor.
sonrasında internetten ön başvuru yapıp bağlı olduğun pmyo gidip şahsen müracaat yapıp mülakaat tarihi alıyorsun.mülakat sözlü ollup fazla zor değil.renk körlüğüne de yine mülakatta bakıyorlar.
eğer mülakatı geçersen 13 eylüldeki yazılı sınava giriyorsun.garanti olması için 120 soruda en az 95 net bırakman gerekiyor.ve başarı puanın hesaplanıyor.oda 100/120 şeklnde hesaplanıyor.yani 120 soru yaparsan 100 puan alıyorsun.
kazanırsan ön kayıt yapılıyor.ve 15 günlük intibak eğitimine katılıyorsun.okul ile birlikte sağlık raporu alıyorsun.sorun çıkmassa üniforma giyip öğrenciliğe başlıyorsun.
umarım yardımcı olabilmişimdir
sağol çok faydalı oldu bu yazdığın ama yine anlamadığım bir kaç şey var. 205 ham puanı aldıktan sonra mülakata giriyorsun ve geçersen ayrıca yeniden yazılı sınava giriyorsun ve 120 soru üzerinden 95 net yapmak gerekiyor, doğru anlamışmıyım? eğer böyleyse durum, polis olmak aslında çok zor o zaman, sınavdan çık sınava gir

Son düzenleme:
eyvallah kardeşim sağol:rendeer:

sağol çok faydalı oldu bu yazdığın ama yine anlamadığım bir kaç şey var. 205 ham puanı aldıktan sonra mülakata giriyorsun ve geçersen ayrıca yeniden yazılı sınava giriyorsun ve 120 soru üzerinden 95 net yapmak gerekiyor, doğru anlamışmıyım? eğer böyleyse durum, polis olmak aslında çok zor o zaman, sınavdan çık sınava gir

evet anladığın gibi.
zor kısmına gelince öss den daha zor diyebilirm.,geçen sene84 bin kişi sınava girdi ve yaklaşık 7 bin kişi alındı..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vayy be, desene bu işte bi hayli zor, yatacağa benziyor:salut:

öyle düsünme hayırlısı.ayrıca yunus olmak istıyorsan önce sınav ve mülakattan gececeksın sonra resmi üniformanı gıyıp bellı bır zaman görev yapacaksın ondan sonra.dırek kazandıgın gıbı olamazsın.:cat::cat:

öyle düsünme hayırlısı.ayrıca yunus olmak istıyorsan önce sınav ve mülakattan gececeksın sonra resmi üniformanı gıyıp bellı bır zaman görev yapacaksın ondan sonra.dırek kazandıgın gıbı olamazsın.:cat::cat:

tabi ki önce herşeyin hayırlısı ama öss den 205 ham puan al sonra mülakata gir, mülakatı geçince yine yazılı sınava gir ve 120 sorudan en az 93-95 net çıkar, bu bana açıkçası zor geldi. aslında bu kadar tefarruata ne gerek var ki, şuanki polislerin çoğunun bu şartları taşımadığı açıkçası belli, ama genç insanları da bu kadar kasmanın anlamı yok diye düşünüyorum.

forumda hiç polis büyüklerimiz yokmu, bu konuda bizim gibi gençleri bilgilendirmesini rica ederiz.

tabi ki önce herşeyin hayırlısı ama öss den 205 ham puan al sonra mülakata gir, mülakatı geçince yine yazılı sınava gir ve 120 sorudan en az 93-95 net çıkar, bu bana açıkçası zor geldi. aslında bu kadar tefarruata ne gerek var ki, şuanki polislerin çoğunun bu şartları taşımadığı açıkçası belli, ama genç insanları da bu kadar kasmanın anlamı yok diye düşünüyorum.

forumda hiç polis büyüklerimiz yokmu, bu konuda bizim gibi gençleri bilgilendirmesini rica ederiz.

abi bu kadar teffuraata gerek var.
yani 84 bin kişiyi nasıl eleyip polis yapacaklar ki?
artık eğitimin kaliteside arttı.
4-5 yıl önceki polislerle yeni polisler arasında bile dünya fark var.
renk körlüğün yoksa kekeme değilsen vücudunda yara bere yoksa başvur ve sınava hazırlan bence.

abi bu kadar teffuraata gerek var.
yani 84 bin kişiyi nasıl eleyip polis yapacaklar ki?
artık eğitimin kaliteside arttı.
4-5 yıl önceki polislerle yeni polisler arasında bile dünya fark var.
renk körlüğün yoksa kekeme değilsen vücudunda yara bere yoksa başvur ve sınava hazırlan bence.

hüceyn kardeş motiven için sağol, yaparız değilmi, yaparız anasını satayım, yapanlar bizden çok mu iyi:mrgreen: bu arada sana bişey daha sorucam, son olucak:p bu öss den ham 205 puan nasıl alırım, ben sayısal 1 den giricem, çünkü sayısalcıyım, en iyi yaptığım şey matematik:mrgreen: yani tahminen ne kadar soru yapmam lazım?

ben suan marmara spor akademısınde okuyorum okudugum bolum sayesınde ılerde 6ay formasyon dersı alarak dırek gecısle yunus olabılıyorum spor akademısınden mezun oldugum ıcın

ben suan marmara spor akademısınde okuyorum okudugum bolum sayesınde ılerde 6ay formasyon dersı alarak dırek gecısle yunus olabılıyorum spor akademısınden mezun oldugum ıcın

sağol abi ya, iyi motive ettin beni, ne bu şimdi nispet yapar gibi, biz giremiyoruz ya öttür borunu:mrgreen::queen::queen::queen::queen:

benim için de bilgilendirme bakımından iyi oldu..bende polis olmak istiyorum..seneye öss'den sonra sınava gircem..inş. başarılı oluruz..:)

hüceyn kardeş motiven için sağol, yaparız değilmi, yaparız anasını satayım, yapanlar bizden çok mu iyi:mrgreen: bu arada sana bişey daha sorucam, son olucak:p bu öss den ham 205 puan nasıl alırım, ben sayısal 1 den giricem, çünkü sayısalcıyım, en iyi yaptığım şey matematik:mrgreen: yani tahminen ne kadar soru yapmam lazım?

motive değil aslında.giren adamları görünce direkt olarak böyle söyleyebiliyorum.sayısal verilere göre zor ama aman aman da zor bişey değil.hele biz bide motor kullanıyoruz:cherry:
205 olayına gelincede sayısalcı olup olmama önemli değil.kendi alanın bile olmasa 205 çekmen yeterli.sayısalcıysan zaten mat1 i full yapsan 3-5 türkçeyle bile 205 geliyor.
bu sene girmemişydin sınava?

motive değil aslında.giren adamları görünce direkt olarak böyle söyleyebiliyorum.sayısal verilere göre zor ama aman aman da zor bişey değil.hele biz bide motor kullanıyoruz:cherry:
205 olayına gelincede sayısalcı olup olmama önemli değil.kendi alanın bile olmasa 205 çekmen yeterli.sayısalcıysan zaten mat1 i full yapsan 3-5 türkçeyle bile 205 geliyor.
bu sene girmemişydin sınava?

bu sene değil daha hiç öss sınavına girmedim, aslında 1 kere girdim ama formaliteydi. 2008 sayısal sorularını indirip baktımda, sayısal gerçekten kolay, sadece geometride anlamam o kadar + türkçede çok kolaydı. ama ben bir arkadaşla görüştüm, diyo ki " sen sayısalcıysan sayısaldan girmen gerekiyo, sözelden girersen kat sayın düşür vs. bişeyler dedi " bu ne kadar doğru?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

spor akademisi değil BESYO :) Türkiyede spor akademisi yoktur . bende Akdeniz Üni'si besyo da okuyorum . Demek yunus olabiliyormuşuz , ilk defa senden duydum :) gerçi benden olsa olsa sazan olur :mrgreen:

bu sene değil daha hiç öss sınavına girmedim, aslında 1 kere girdim ama formaliteydi. 2008 sayısal sorularını indirip baktımda, sayısal gerçekten kolay, sadece geometride anlamam o kadar + türkçede çok kolaydı. ama ben bir arkadaşla görüştüm, diyo ki " sen sayısalcıysan sayısaldan girmen gerekiyo, sözelden girersen kat sayın düşür vs. bişeyler dedi " bu ne kadar doğru?

iyide pmyo okul puanıyla almazki...
ham puan önmelidir.
herhabgi bir alan dan 205 yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar