- Konu Yazar
arkadaşlar öncelikle merhaba, aslında mesleğim makina teknikeri olduğu halde polis olmaya karar verdim. ama internette ne kadar araştırdıysamda net ve sağlıklı bir bilgi bulamadım. eğer polis meslek yüksek okuluna devam eden veya bitirmiş arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.
öncelikle bir kaç sorum var :
1-2009 öss taban puanı 205 puanmış, tabii ham puan. ve sınav soru dağılımı şu şekildeymiş;
Türkçe 36 soru
Matematik 36 soru
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 12 soru
Türkiye ve Dünaya Coğrafyası 12 soru
Temel Yurttaşlık Bilgisi 12 soru
Güncel ve Kültürel Konular 12 sorudur
şeklindeymiş. internette araştıdığıma göre en az 93-95net civarı çıkarmak gerekiyormuş. ama öss puan hesaplayıcıya 30mat, 30türkçe neti yazdığınızda 220 ham puan almış oluyoruz yani barajı geçmiş oluyoruz. anlamadığım internette 93-95 net yazdığı halde 60soru ile geçebilme. bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
2-mülakat olayı felan varmış, tam olarak neler yapılıyor, neler dikkate alınıyor?
3-yunus olmak için esktradan şartlar felan var mı?
:rendeer:
cevap verecek arkadarşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
öncelikle bir kaç sorum var :
1-2009 öss taban puanı 205 puanmış, tabii ham puan. ve sınav soru dağılımı şu şekildeymiş;
Türkçe 36 soru
Matematik 36 soru
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 12 soru
Türkiye ve Dünaya Coğrafyası 12 soru
Temel Yurttaşlık Bilgisi 12 soru
Güncel ve Kültürel Konular 12 sorudur
şeklindeymiş. internette araştıdığıma göre en az 93-95net civarı çıkarmak gerekiyormuş. ama öss puan hesaplayıcıya 30mat, 30türkçe neti yazdığınızda 220 ham puan almış oluyoruz yani barajı geçmiş oluyoruz. anlamadığım internette 93-95 net yazdığı halde 60soru ile geçebilme. bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
2-mülakat olayı felan varmış, tam olarak neler yapılıyor, neler dikkate alınıyor?
3-yunus olmak için esktradan şartlar felan var mı?
:rendeer:
cevap verecek arkadarşlara şimdiden teşekkür ediyorum.