Plastik Grenaj Nasıl Boyanır

Grenaj tamir olabilir, lakin sorun onda değil. Büyük ihtimalle kafa demiriniz eğrilmiş.

Önce ön grenaj ile gösterge sökülüp kafa demirini imkanınız varsa düzeltmeli, yoksa değiştirmelisiniz. Ardından bir oto tampon tamircisine uğrarsanız onarımı uygun fiyata yaptırabilirsiniz.

Oradan da oto boyacıya 040 boya kodu ile (bildiğin düz beyaz oluyor) boya attırıp üzerine bir pasta cila... yeni olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------

Umarım far ayakları kırılmamıştır. Far ayaklarını da kontrol edin ve aynı yerde onarımını isteyin.

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
kafa demirinin eğri olduğunu fotoğraftan nasıl anladınız acaba!

Kafa demiri deneyimden bilirim genelde araba ya da bir cisme yandan ya da karşıdan çarpma esnasında olur, yine deneyimlerimden söylüyorum motoru ön fren sebebi ile birkaç defa yan yatırmış biri olarak hiç kafa demirini eğmedim, böyle bir yan yatmada asıl problem manet kırılması veya gidon eğrilmesidir, kafa demiri gözle farkedilmeyecek kadar eğri ise genelde motorla ilerlerken ellerinizi bıraktığınızda ya da gidonu hafif tuttuğunuzda motor bir yöne doğru gider düz gitmez, rot balans ayarsızlığı gibi, ayrıca yüksek hızlarda kafa demirinin eğri olması büyük risk olabilir, tank slapping dediğimiz yalpalamalara da sebep olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

Ön fren yuzunden motoru yana yatirdim kafa grenaji hem çatladı biraz hemde kırıldı bunun tamiri yapılırmı yapılmazsa bu parçanın servis fiyati nedir?

Resim:

https://hizliresim.com/WDa74q

Geçmiş olsun!

Motorun marka modelini vermeden de parça fiyatını kim bilebilir? Zaten asıl servise sormanız gerekir!

Zaten kafa demiri eğikse grenanajlar yerine oturmayacaktır. Birleşim yerlerinden fark edersiniz.

kafa demirinin eğri olduğunu fotoğraftan nasıl anladınız acaba!

Kafa demiri deneyimden bilirim genelde araba ya da bir cisme yandan ya da karşıdan çarpma esnasında olur, yine deneyimlerimden söylüyorum motoru ön fren sebebi ile birkaç defa yan yatırmış biri olarak hiç kafa demirini eğmedim, böyle bir yan yatmada asıl problem manet kırılması veya gidon eğrilmesidir, kafa demiri gözle farkedilmeyecek kadar eğri ise genelde motorla ilerlerken ellerinizi bıraktığınızda ya da gidonu hafif tuttuğunuzda motor bir yöne doğru gider düz gitmez, rot balans ayarsızlığı gibi, ayrıca yüksek hızlarda kafa demirinin eğri olması büyük risk olabilir, tank slapping dediğimiz yalpalamalara da sebep olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

Geçmiş olsun!

Motorun marka modelini vermeden de parça fiyatını kim bilebilir? Zaten asıl servise sormanız gerekir!

Ön grenaj ile far arası boşluğa dikkat edin. Sağ grenaj farı itmiş, bu da kafa demirini eğmiş.

Kafa demiri far, ön grenaj ile varsa braketleri ve bazen de yan grenajın birer set ayağına yataklık edip genellikle göstergeyi de üzerinde taşır. Aerodinamikteki bozunmanın sürüşü etkileyecek hızlara çıkılmadığı sürece görsel haricinde (grenajların oturmaması gibi) bir sorun yaratmaz.

Kafa demirini başka bir parça ile karıştırıyor olabilirmisiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

Servis olsa kesin değişir, siz dikkatlice kontrol edin, gerekirse değişin. Gerekmiyorsa zaten sorun yok

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.Aynısı başıma geldi. Bu tip kazalarda kafa demiri milimetrik eğrilebiliyor. Grenajı taksanız bile oturmuyor. 2 ay önce ufak bir kaza yaptım. Kafa grenajında çatlak var. Kendi imkânlarımla söktüm kafa demirini düzelttim. Maalesef sıfır gibi olmadığından parçalar yerine tam oturmadı. Çözüm kafa demirini ve yamulan plastik parçaları değişmek.

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Ön grenaj ile far arası boşluğa dikkat edin. Sağ grenaj farı itmiş, bu da kafa demirini eğmiş.

Kafa demiri far, ön grenaj ile varsa braketleri ve bazen de yan grenajın birer set ayağına yataklık edip genellikle göstergeyi de üzerinde taşır. Aerodinamikteki bozunmanın sürüşü etkileyecek hızlara çıkılmadığı sürece görsel haricinde (grenajların oturmaması gibi) bir sorun yaratmaz.

Kafa demirini başka bir parça ile karıştırıyor olabilirmisiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

Servis olsa kesin değişir, siz dikkatlice kontrol edin, gerekirse değişin. Gerekmiyorsa zaten sorun yok

Bu kadar hızlı teşhiş ancak ölçerek konabilir, grenajların hepsi plastik parçalar ve tırnaklı parçalar, far da dahil sert plastikten kırılabilir parçalar, kafa demirinin neresi olduğunu çok iyi biliyorum, dedim ya deneyimliyim bu konuda, dediğiniz gibi eğilmiş de olabilir ancak bunu fotodan hemen kestirmek gibi bir şey kesin olarak olamaz, grenajlar tıknaklarından kırılır çatlar, far bağlantı yerinden kırılabilir o zaman ayrık durur ya da fotoğraf yanıltıcı olabilir, bendeniz motorla giderken iki defa üst üste motoru sola yatırmıştım, aynalar kırıldı ve sol kafa grenajında bir kez sürtünme ve bir kez de çatlama oldu, kafa demirine bir şey olmadı, neyse umarım haklı olmazsınız çünkü arkadaşa ekstra masraf olacak bence iyice kontrol ettirsin, eğer eğilmişse kafa demiri düzeltiledebiliyor, iyi bir usta halledebilir.

Öncelikle bir Honda bayisinden parça fiyatı alın yada internette ki parçacılarin sitelerini kurcalayin ucuz birşey ise hiç tamir ettirmeyle uğraşmayin.

Aynen dediginiz gibi grenaj tam olarak oturmuyor biraz dişarda kaliyor ama grenajdan mi demirden mi bilemiyorum servise sanayiyede tam guvenilmiyor ne yapacağimi anlayamadim

Çok rahatsız etmiyorsa hiç kurcalama derim şimdi tırnak kırılmıştır demir yamulmuştur kendine fazladan iş çıkarırsın

Baya rahatsız ediyor beni

Grenajları sökmeden önce çok dikkatlice, eğimin yönünü ve miktarını anlayabileceğiniz şekilde birkaç resim çekin,

Grenajları ve göstergeyi sökün,

İmkanınız var ise (Kafa demirini bağlayabileceğiniz sağlam bir mengeneniz var ise) kafa demirini sökün,

İmkanınız yok ise kafa demiri etrafını iyice boşaltın,

Bir tahta takoz ve bir çekiç yardımı ile (en az 350-500gr' lık çekiç öneririm) resimleri de inceleyerek, kafa demirinin eğilme şeklini de çözmeye çalışarak fazla abartmadan kafa demirini takoz ve çekiç ile düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

Eliniz bu işlere alışık ise düzeltme ihtimaliniz var. İşlem sonrası başarılı olundu ise, parçanın herhangi bir hayati riski olmadığından güvenle kullanabilirsiniz, eğer ki grenajları taktığınızda olmadı veya daha kötüye gitti ise ya sabırla tekrar deneyeceksiniz, ya da yenisi ile değiştireceksiniz.

İlk gönderdiğiniz resimde kafa demirindeki deformasyon ihtimali zaten kendini belli ediyordu. Eğer ki grenaj, far ve gösterge bağlantılarında sorun yoksa, sadece kafa demiri ve grenajdaki çatlaktan ibaret ise ucuz atlattınız demektir.

Yeterli tecrübeniz yok ise servise veya tamirciye gidip orada da denetebilir, grenaj onarımı için tampon tamirsilerine uğrayabilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

Grenaj tamiri için karbonat ve japon yapıştırıcı kullanıyorlar,youtube videoları var, çok kolay,kendiniz yapabilirsiniz.Boya işi başka tabii.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar