plakaya bayrak yapıştırmak ??

Mersin İl Temsilcisi
zamanin da heralde birileri ister AB'ye duygusal bir emrivaki, ister birilerine ekonomik rant saglamak icin bu plaka isinini cikartmis olsa gerek...

zevk icin diyorsunuz kirmiziyi yada bayragi sevdiginizden plakaya yapistirmayi istiyorsunuz.

iyi de bu sadece sevgiyle aciklanacak bir sey degil oyle olsa mesela aile fotolarini yada sevgilinizin resmini de yapistirabilirdiniz, yada insan sevdigi bir sembolu gene sembolik olarak kalbine yakin tasimasi daha anlamli olabilcekken neden motorlu aracinin plakasina yapistirir?

simdi bi kere bayrak seviyorum derken soylenmek istenen heralde bayragin temsil ettigi seyleri seviyorum demek oluyor.

bayrak neyi temsil eder: Bagimsizlik.

bir ulkenin bagimsizliginin olcutu de gunumuz icin soylersek uretken bir kultur ve ekonomidir. bunlar oldugu takdirde her anlamda dis bagimlilik azalir.

uretken kultur ve ekonomi ancak yaptigi isi seven insanlarin ellerinde yukselebilir, yasanilir hale gelir, yani yaptigi isi sevmeyen adamin emegi kusurlu "eksiktir".

yani insanlar once sevdikleri ve yetekli olduklari isleri tercih edebilcek cesarete sahip olarak yetistirilmelidirler yada buna en azindan engel olunmamalidir. bu ulkede bu utopyadir.

ancak boyle cesur insanlar calisip urettikce bayragin temsil ettigi sey gerceklik kazanir.

dolayisiyla plakada "bagimsizlik" yada "tutsaklik" aramak bos bir avuntudur/kivranmadir...

bence her yerde aranır...
sen nerede kaybettin peki?

Ya konu nerelere geliyor...
Adam sormuş yasakmı ??
Değil yada yasak...
Bu kadar basit ben yapıştırdım kimene bu benim milletçiiliğimi bayrak sevgimin yapıştırmayandan fazla olduğunu göstermez...!!!
Boşa laf konuşmaya gerek yok ben bayrağımı camada astım plakamada arabamın arka camınada canım öle istedi sen asmassın olur biter saçma konulara boş laflara gerek yok...

Arkadaslar bır trafık polisi olarak neden motorda asılı batrağı neden söktüreyım kı neden ceza yazılsınkı aksıne surucu hakkında fıkırlerım ve düşüncem tamamen yardımcı olma konusunda daha etkın olur.Hep bırlıkte takalım

Arkadaslar bır trafık polisi olarak neden motorda asılı batrağı neden söktüreyım kı neden ceza yazılsınkı aksıne surucu hakkında fıkırlerım ve düşüncem tamamen yardımcı olma konusunda daha etkın olur.Hep bırlıkte takalım

Hay Allah razı olsun senden abicim.vatansever insanlardan polis istiyoruz.:rendeer:

yasaksa takmayadabiliriz plakaya o da ayrı bir şey.o da olur.takmayınız derler takmayız plakaya başka yere takarız

sökmeye ısrarla çalışanda da art niyet aranabilir bu arada

Yasak. Plakaların kenarlarındaki siyah çerçeveyi kesmek de yasak. Ama sana katılıyorum, kırmızı beyaz türk bayrağı yerine mavi beyaz ( yunan bayrağı gibi) çok çirkin. Avrupa birliğinin plakalarını taklit ettiler, sanki bizi almışlar gibi.. Ab yalakalıkları bunlar.

Ya konu nerelere geliyor...
Adam sormuş yasakmı ??
Değil yada yasak...
Bu kadar basit ben yapıştırdım kimene bu benim milletçiiliğimi bayrak sevgimin yapıştırmayandan fazla olduğunu göstermez...!!!
Boşa laf konuşmaya gerek yok ben bayrağımı camada astım plakamada arabamın arka camınada canım öle istedi sen asmassın olur biter saçma konulara boş laflara gerek yok...

Katiliyorum.Kime ne?Cezasi varmismis cokta tin, her depoda havadan dunya para gidiyor devlete sunun parasi mi koycak bana hem veririm belki adam olur su devlet.

Asmayinca vatan haini de olunmaz, ama astin diye kanina dokunan adamin kani bozuktur AB begenmiyormus uymuyormus.

O AB nin ben.:wiinkk:

şu benım park cezasını da halletsek ne güzel olur :mrgreen::mrgreen:

Atatürk'ün sözlerinden sonraki bölüme dogal olarak itiraz edecegim.
Kanunlar mutlaka birden fazla bölüme ayrilabilir ama bana göre 2 bölümdür.
Birinci bölümde olmazsa olmaz kurallar vardir.
Mutlaka uyulmasi gerekir.
örnegin adam öldürmek yasaktir.
Hirsizlik gasp vs suçlar hep yasak.
Bunlar toplumun huzurunu kaçiran ve aci sonuçlari olan eylemlerdir.
Yasa koyucu ve uygulayici bu eylemlere karsi önlem alirlar ve eylem gerçeklesmisse, cezalandirirlar.

Bu cezalari hafifleten sebepler vardir bir de.
Örnegin ekmek çalan birisi mahkeme de bir haftadir açtim, dayanamadim dese, zaten mali çalinan adam bile davasindan vazgeçer.
Devlet de naçar kalir bu söylem karsisinda.
Mecburdur affetmeye veya az bir cezaya.

Ama gelismis bir ülkede bu savunman geçerli olmaz.
En agir sekilde cezalandirilirsin.
Neden?
Gelismis ülkeler vicdansiz mi?
Hayir.
Her bir vatandasinin karnini doyurmasini saglayacak her turlu önlemi aldiklari için cezalandirirlar.
Türkiye'de o adamin ekmek çalmasinin asil suçlusu devlettir çunku ve dillendirilmese de konuya dahil olan herkes bunun farkindadir.

Örnegin karisini yatakta bir adamla yakalayan sahsiyet, ikisini de oldurup, cinayet suçuyla mahkemeye çiktiginda, sokakta rastgele iki kisiyi oldurmus adamla ayni muameleyi görmez.
:)

Bu kadar laf salatasini ne demek istedigimi iyi anlayin diye yazdim.
Sadede geleyim.
Toplumda islenmesi suç olan baska faaliyetler de var.
Örnegin yerlere tükürmek suçtur ve cezasi var.
Fakat bu eylem bizim toplumumuzda infial yaratan bir eylem degildir.
Neredeyse hiç kimseye bu konuda yaptirim uygulanmamistir.
Suçsa suç.
Cezaysa, cezasi da var.

Plaka dedigin nanenin tabiki standartlari olacak.
Örnegin, beyaz zemin üzerine siyah yazi konusuna kimse itiraz edemez.
Bilinir ki plaka gorevli tarafindan rahatça okunabilmeli.
Bu nedenle siyah zemin uzerine yavruagzi harf ve rakamlardan olusan bir plaka takmak istiyorum diyene biz de sizinle ayni tepkiyi veririz.
Ama kösede kayitli oldugu ülkenin harflerini tasiyan bir bölümün rengi ya da yapisinin, okunabilirlige ne gibi bir olumsuz etkisi olur?

Neymis AB standartiymis.
Efendim Ab de köpek gezdirenler için de bir yasa var.
Eger köpeginiz yol ortasina miçarsa, derhal temizlemekle yükümlüsünüz.
Bu konuda size kolaylik saglamak için birkaç yuz metrede bir poset kutusu vardir.
Gider oradan bir poset alir, köpeginizin pokunu temizlersiniz.
Hadi getirin bu standarti Türkiye'ye.
Devlet köpek poku için kutular koyacak.
Güldürmeyin beni.
O kutulardaki posetleri mendil saticilarinin tezgahlarinda tanesi 50 kurustan satilirken gorursunuz ancak.:)
Hadi diyelim devlet ciddi davrandi ve yasayi uyguladi.
Sokak köpeklerinin pokunu kim temizleyecek.
Ceza kime yazilacak?
Devlete mi:cherry:

Kisacasi AB standardi en güzel biseydir.
Ama ne bizim devlet o standarttadir, ne de vatandas.
Bari birakin su kisacik ömrü bildikleri gibi yasasinlar.
Siz becerebiliyorsaniz, yeni nesilleri o standarda göre yetistirin...

Ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum. Fikir ayrılıklarımız elbette olucak. Bak burası gayet demokratik bir platform ve fikrini özgürce savunuyorsun. Plakanın kenarında mavi zemin üzerine TR yazıp yazmaması benimde umrumda değil açıkçası. Ancak senin diğer söylediklerinle ilgisini yinede tam kuramadım. Yani burada da kurallar gayet yumuşak. Doğrudan ceza kesmeyip sökmesini rica etmişler. Motosikletin sahibi olayı gereğinden fazla uzatmış. Çok üstelemsine rağmen ceza kesmeyip sadece çıkartmayı sökmüşler. Ayrıca bu ülkede baklava çalan 16 yaşındaki çocuğa sekiz (8) yıl hapis cezası verildi. Açlıktan baklava çalan en büyükleri 16 yaşındaki 3 çocuk DGM de örgüt kurmak suçuyla yargılanıp ceza aldılar. Baklavacı davacı değilim dediği halde yargılanmalarına engel olamadı. Hakim verdiğim cezayı benimde vicdanım kabul etmiyor dediği halde bu cezaları vermek zorunda kaldı.
Buradan gelmek istediğim nokta hukukun üstünlüğüdür.
Kanunlarda gökten inmezler temellerini geleneklerden ve dinden alırlar. Hangi ülkenin kanunlarına bakarsan bak inkar edilmez şekilde durum böyledir. Karısını başkasıyla yakalayan admda cinayetten yargılanır ancak olayda tahammüt aranmaz. Bizde indirim uygulanmasına rağmen başka ülkelerde indirim uygulanmayabilir. Bu da yine gelenekler ve dinle ilgilidir.
Sonuçta olay büyütülecek bir olay değil aslında. Polisler bir kurala uyulmasını isteken görevlerini yapmışlar. Vatandaş karşı çıkarken kendince haklı sebepleri varmış ancak bunların yasal dayanağı yokmuş. Hukun üstünlüğü nedeniyle çıkarması gerekmiş.

yasallığını sorarsan yasal değil ama seni yakalayan trafik ekiplerinin insiyatifine kalmış benim otomobilde vardı söktürdüler devam ettim

Yani şu plakaya Türk bayrağı yapıştırmasına karşı çıkanlar ....
Siz her avrupa birliği kurallarına uyuyomusunuz!!!
Her şeyi kurallımı yapıyosunuz ...
Asmak isteyen assın vallaha süper duruyo !

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum. Fikir ayrılıklarımız elbette olucak. Bak burası gayet demokratik bir platform ve fikrini özgürce savunuyorsun. Plakanın kenarında mavi zemin üzerine TR yazıp yazmaması benimde umrumda değil açıkçası. Ancak senin diğer söylediklerinle ilgisini yinede tam kuramadım. Yani burada da kurallar gayet yumuşak. Doğrudan ceza kesmeyip sökmesini rica etmişler. Motosikletin sahibi olayı gereğinden fazla uzatmış. Çok üstelemsine rağmen ceza kesmeyip sadece çıkartmayı sökmüşler. Ayrıca bu ülkede baklava çalan 16 yaşındaki çocuğa sekiz (8) yıl hapis cezası verildi. Açlıktan baklava çalan en büyükleri 16 yaşındaki 3 çocuk DGM de örgüt kurmak suçuyla yargılanıp ceza aldılar. Baklavacı davacı değilim dediği halde yargılanmalarına engel olamadı. Hakim verdiğim cezayı benimde vicdanım kabul etmiyor dediği halde bu cezaları vermek zorunda kaldı.
Buradan gelmek istediğim nokta hukukun üstünlüğüdür.
Kanunlarda gökten inmezler temellerini geleneklerden ve dinden alırlar. Hangi ülkenin kanunlarına bakarsan bak inkar edilmez şekilde durum böyledir. Karısını başkasıyla yakalayan admda cinayetten yargılanır ancak olayda tahammüt aranmaz. Bizde indirim uygulanmasına rağmen başka ülkelerde indirim uygulanmayabilir. Bu da yine gelenekler ve dinle ilgilidir.
Sonuçta olay büyütülecek bir olay değil aslında. Polisler bir kurala uyulmasını isteken görevlerini yapmışlar. Vatandaş karşı çıkarken kendince haklı sebepleri varmış ancak bunların yasal dayanağı yokmuş. Hukun üstünlüğü nedeniyle çıkarması gerekmiş.

Yucika anlasilan konudan haberin yok, bu nedenle baglanti kuramiyorsun.
Hangi konudan haberin yok?
Haberin olmadigindan, hangi konudan haberin olmadigini da anlaman zor.:mrgreen:
Onu ben anlatayim.

Simdi biz bu arkadasimizin açtigi konuya yorum yaziyoruz ve tabi sen bu konuyla ilgili düsünüyorsun.
Ama aslinda daha evvel olmus bir olaydan kuyruk acimiz var.
Tartisma seviyesini kaybettigi için o konu kapanmisti ve oradaki dert bu topige yansidi.
O topicteki tartismaya katilanlar konunun özünü kavradiklari için tartismayi benim de dahil oldugum bu platforma tasidilar.

Kisacasi fazla milliyetçi bir soylemmis gibi algilanabilir yazdiklarim.
Tabi bu benim hatam.
Herkes, forumdaki her tartismayi okumus ve asil konuyu biliyormus yanilgisina dusuyorum zaman zaman.
Bu nedenle sasiran arkadaslardan özür dilerim.

Simdi sen de dahil o konuyu okumamis arkadaslar ne ulem bu konu diye soracaklar.
Anlatayim.
Bu topicte arkadasimizi polis herhangi bir islem yapmadan gondermis.
Ama daha once bir baska arkadasimiz bir topic açmisti.
Olay saniyorum Adana'da geçmis.
Polis zorla söktürmüs o stickeri.
Ayni gunlerde bir baska olayda havaalaninda yakinini bekleyen bir baska vatandasin basina geldi.
Kendisi sokmeyince çagirilan bir amir tarafindan sticker sökülmüs.

Peki olaylarin Türk olmam disinda benimle ilgisi ne?
Ayni zamanlarda ben de dükkanima bir Türk bayragi asmisim.
Pkk 'nin miltan geçinen denyolari o bayragi indireceksin diye gelip beni tehdit etmis.
Hatta sadece bayrak da degil.
Tabelamda Türk spesyalleri yaziyor.
Senden baska Türk spesyalleri yazan varmi ulan diye degistirmemi istemisler.
Yüregi yeten o bayragi indirsin demisim.
O bayrak orada duracak diye bir hayli tartaklanmisim.
Ayni gun kafa dagitmak için foruma girmisim ve bayragi Türk polisinin elleriyle söktügünü görmüsüm.
Hadi sen simdi kendini benim yerime koy.
O topige neler yazdim tam hatirlamiyorum ama baya ileri gitmistim.
En sonunda da topic kilitlendi.
O olay, oradan buraya geldi.

Kisacasi çifte standart olmaz.
Polisin keyfine gore, kimine ceza yazilan, kimine yazilmayan bir suçlama hukuka aykiri.
O zaman bu isi hukuka uyduracaksin.

Madem her poku referandum yapip halka soruyorsun, plakani da sor bakalim halk ne cevap verecek?

Plakasının kenarında çakma avrupa birliği bayrağının üzerine Türk Bayrağı yapıştıran adam,

AB'nin egemenliğini istemiyordur,

Türk lirası yerine Euro istemiyordur,

Başkenti Brüksel olsun istemiyordur.

Belki de kimseye bağımlı olmak istemiyordur. Her ne kadar yasa "plakada değişiklik yapamassın" dese de, plakasında o kısıma Türk Bayrağı yapıştıran kişiye polisin yapacağı muamele, o polisin hayat görüşüyle ilgili net bir fikir verir.

Biz kimsenin kulu olmayız. Olanlar düşünsün. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Barış Manço'nun Halil İbrahim Sofrası'ndan bir dize:

Alnı açık gözü toklar
Buyursunlar baş köşeye
Kula kulluk edenlerse
Ömur boyu taş döşeye

Son düzenleme:
:) biraz espiri katak kan gurubum bile ab neyatifti doktardan rica ettik a neyatif yazdı

Yucika anlasilan konudan haberin yok, bu nedenle baglanti kuramiyorsun.
Hangi konudan haberin yok?
Haberin olmadigindan, hangi konudan haberin olmadigini da anlaman zor.:mrgreen:
Onu ben anlatayim.

Simdi biz bu arkadasimizin açtigi konuya yorum yaziyoruz ve tabi sen bu konuyla ilgili düsünüyorsun.
Ama aslinda daha evvel olmus bir olaydan kuyruk acimiz var.
Tartisma seviyesini kaybettigi için o konu kapanmisti ve oradaki dert bu topige yansidi.
O topicteki tartismaya katilanlar konunun özünü kavradiklari için tartismayi benim de dahil oldugum bu platforma tasidilar.

Kisacasi fazla milliyetçi bir soylemmis gibi algilanabilir yazdiklarim.
Tabi bu benim hatam.
Herkes, forumdaki her tartismayi okumus ve asil konuyu biliyormus yanilgisina dusuyorum zaman zaman.
Bu nedenle sasiran arkadaslardan özür dilerim.

Simdi sen de dahil o konuyu okumamis arkadaslar ne ulem bu konu diye soracaklar.
Anlatayim.
Bu topicte arkadasimizi polis herhangi bir islem yapmadan gondermis.
Ama daha once bir baska arkadasimiz bir topic açmisti.
Olay saniyorum Adana'da geçmis.
Polis zorla söktürmüs o stickeri.
Ayni gunlerde bir baska olayda havaalaninda yakinini bekleyen bir baska vatandasin basina geldi.
Kendisi sokmeyince çagirilan bir amir tarafindan sticker sökülmüs.

Peki olaylarin Türk olmam disinda benimle ilgisi ne?
Ayni zamanlarda ben de dükkanima bir Türk bayragi asmisim.
Pkk 'nin miltan geçinen denyolari o bayragi indireceksin diye gelip beni tehdit etmis.
Hatta sadece bayrak da degil.
Tabelamda Türk spesyalleri yaziyor.
Senden baska Türk spesyalleri yazan varmi ulan diye degistirmemi istemisler.
Yüregi yeten o bayragi indirsin demisim.
O bayrak orada duracak diye bir hayli tartaklanmisim.
Ayni gun kafa dagitmak için foruma girmisim ve bayragi Türk polisinin elleriyle söktügünü görmüsüm.
Hadi sen simdi kendini benim yerime koy.
O topige neler yazdim tam hatirlamiyorum ama baya ileri gitmistim.
En sonunda da topic kilitlendi.
O olay, oradan buraya geldi.

Kisacasi çifte standart olmaz.
Polisin keyfine gore, kimine ceza yazilan, kimine yazilmayan bir suçlama hukuka aykiri.
O zaman bu isi hukuka uyduracaksin.

Madem her poku referandum yapip halka soruyorsun, plakani da sor bakalim halk ne cevap verecek?

OK! mesele anlaşılmıştır. Foruma her gün girmiyorum bu nedenle her konuyu takip edemiyorum.
Bu konunun bir devam filmi yada yeniden çevrim olduğunu anlayamadım o yüzden:wiinkk:
Bende her zaman bayrağımla, milletimle ve ülkemle gurur duyuyorum.

Forumumuzda kendi üyelerine inceden laf sokmaya çalışan , "ötekileştirmeye" çalışan o kadar çok insan var ki bunlar gibiler yüzünden bölünmenin temeli atılıyor.
Şayet:

Plakasının kenarında çakma avrupa birliği bayrağının üzerine Türk Bayrağı yapıştıran adam,

Belki de kimseye bağımlı olmak istemiyordur. Her ne kadar yasa "plakada değişiklik yapamassın" dese de, plakasında o kısıma Türk Bayrağı yapıştıran kişiye polisin yapacağı muamele, o polisin hayat görüşüyle ilgili net bir fikir verir.

Biz kimsenin kulu olmayız. Olanlar düşünsün. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Barış Manço'nun Halil İbrahim Sofrası'ndan bir dize:

Alnı açık gözü toklar
Buyursunlar baş köşeye
Kula kulluk edenlerse
Ömur boyu taş döşeye

Bu nasıl bir cevaptır nasıl bir ucuz milliyetçiliktir ? Ötekileştirmenin kralı yapılıyor tabiri caizse.Ne demek şimdi bu ? Aksini yapan adam ab egemenliğimi istiyor ? Euro mu istiyor ? Başkentimiz Brüksel mi oluyor ?
Ucuz numaralar bunlar , lafla milliyetçilik gösterilmez eskide kaldı o devirler.

ben formu bir süredir takip ediyorum tak, takma, yasak, yasak olsada tak, güzel duruyor, yakışmıyor yazıları ile form devam ederken. hop milliyetçilik sömürüsünden, ucuz popülizmden gibi konulara daldı millet, derken işin ucu milliyetciğdi değildi gibi konularla onlar bunlar kısmına geldi.
tabi ucuz milliyetciler den cevap yazmak isteyenler oldu. pahalı milliyetcilerden cevap yazanlar oldu. derken bu günlere geldik.
bu arada milliyetciliği ölçerken hangi ölçü birimi kullanılıyor onuda merak ediyorum. halkcı oldugum kadarda milliyetciyim ama benım milliyetçiliyim ucuz mu pahalımı mı bilemiyorum. ucuz olup kaliteli olanı var mı yok mu. kaç beden alırsam bana tam otururda insanlar ayıplamaz.

Atatürk'ün sözlerinden sonraki bölüme dogal olarak itiraz edecegim.
Kanunlar mutlaka birden fazla bölüme ayrilabilir ama bana göre 2 bölümdür.
Birinci bölümde olmazsa olmaz kurallar vardir.
Mutlaka uyulmasi gerekir.
örnegin adam öldürmek yasaktir.
Hirsizlik gasp vs suçlar hep yasak.
Bunlar toplumun huzurunu kaçiran ve aci sonuçlari olan eylemlerdir.
Yasa koyucu ve uygulayici bu eylemlere karsi önlem alirlar ve eylem gerçeklesmisse, cezalandirirlar.

Bu cezalari hafifleten sebepler vardir bir de.
Örnegin ekmek çalan birisi mahkeme de bir haftadir açtim, dayanamadim dese, zaten mali çalinan adam bile davasindan vazgeçer.
Devlet de naçar kalir bu söylem karsisinda.
Mecburdur affetmeye veya az bir cezaya.

Ama gelismis bir ülkede bu savunman geçerli olmaz.
En agir sekilde cezalandirilirsin.
Neden?
Gelismis ülkeler vicdansiz mi?
Hayir.
Her bir vatandasinin karnini doyurmasini saglayacak her turlu önlemi aldiklari için cezalandirirlar.
Türkiye'de o adamin ekmek çalmasinin asil suçlusu devlettir çunku ve dillendirilmese de konuya dahil olan herkes bunun farkindadir.

Örnegin karisini yatakta bir adamla yakalayan sahsiyet, ikisini de oldurup, cinayet suçuyla mahkemeye çiktiginda, sokakta rastgele iki kisiyi oldurmus adamla ayni muameleyi görmez.
:)

Bu kadar laf salatasini ne demek istedigimi iyi anlayin diye yazdim.
Sadede geleyim.
Toplumda islenmesi suç olan baska faaliyetler de var.
Örnegin yerlere tükürmek suçtur ve cezasi var.
Fakat bu eylem bizim toplumumuzda infial yaratan bir eylem degildir.
Neredeyse hiç kimseye bu konuda yaptirim uygulanmamistir.
Suçsa suç.
Cezaysa, cezasi da var.

Plaka dedigin nanenin tabiki standartlari olacak.
Örnegin, beyaz zemin üzerine siyah yazi konusuna kimse itiraz edemez.
Bilinir ki plaka gorevli tarafindan rahatça okunabilmeli.
Bu nedenle siyah zemin uzerine yavruagzi harf ve rakamlardan olusan bir plaka takmak istiyorum diyene biz de sizinle ayni tepkiyi veririz.
Ama kösede kayitli oldugu ülkenin harflerini tasiyan bir bölümün rengi ya da yapisinin, okunabilirlige ne gibi bir olumsuz etkisi olur?

Neymis AB standartiymis.
Efendim Ab de köpek gezdirenler için de bir yasa var.
Eger köpeginiz yol ortasina miçarsa, derhal temizlemekle yükümlüsünüz.
Bu konuda size kolaylik saglamak için birkaç yuz metrede bir poset kutusu vardir.
Gider oradan bir poset alir, köpeginizin pokunu temizlersiniz.
Hadi getirin bu standarti Türkiye'ye.
Devlet köpek poku için kutular koyacak.
Güldürmeyin beni.
O kutulardaki posetleri mendil saticilarinin tezgahlarinda tanesi 50 kurustan satilirken gorursunuz ancak.:)
Hadi diyelim devlet ciddi davrandi ve yasayi uyguladi.
Sokak köpeklerinin pokunu kim temizleyecek.
Ceza kime yazilacak?
Devlete mi:cherry:

Kisacasi AB standardi en güzel biseydir.
Ama ne bizim devlet o standarttadir, ne de vatandas.
Bari birakin su kisacik ömrü bildikleri gibi yasasinlar.
Siz becerebiliyorsaniz, yeni nesilleri o standarda göre yetistirin...

Son iki satıra kesinlikle katılmıyorum..
Eğer gelişmişlik standartlarını iyi olarak kabul ediyorsak ona yaklaşmak için birşeyler yapılması gerektiğini de yadsımayız herhalde..
Kısacık ömrü var diye kelebeklerin yaşama hakkı yok mu yani?
Tamam ajitasyon yapmayayım :)
Ama yeni nesilleri o standarda göre yetiştirmek nesillerin uyması gereken kuralları onlara öğretmek ve o kuralları uygulamak değilmidir?
Memleketteki en kızdığım hadiselerden birisi bu..
Bazı medeniyet kurallarını hem savunmak hem de aynı kurallardan bazılarını bizim toplumumuz buna alışık değil diye göz ardı etmek..

Ortada bir sihiri değnek olmadığına göre güzel bir şeylere ulaşabilmek için kesin kuralları kesinkes uygulamak gerekir diye düşünüyorum..

Elitistlikle suçlamadan önce anafikrimi anladığınızı umarım ey ahali..

Alnı açık gözü toklar
Buyursunlar baş köşeye
Kula kulluk edenlerse
Ömur boyu taş döşeye

Ne kadar sığ bir milliyetçilik..
Ben hiçbir vasıtamın plakasına Türk bayrağı yapıştırmıyorum diye gavur oldum he mi?
Kimin haddine düşmüş benim plakama bakarak benim milliyetçiliğimi sorgulamak be?
Kurtulun yahu bu basit düşüncelerden..Yapmayın allahaşkına..

Bunun yerine satılan ülke özkaynaklarına bakın..
Ülkenin madenlerine, parsel parsel satılan tarım alanlarına, kamyonlara yüklenip ülke dışına satılan verimli topraklarına, tıkır tıkır para basan devlet teşebbüsü büyük kurumların ihalelerinin kime verildiğine bakın..
Onların plakalarında türk bayrağı var ve milliyetçiler ama bende bayrak yok vatan hainiyim öyle mi?

Ağızdan laf söyler gibi klavye başında harf tıkırdatmak olsa gerek bu..Başka bir şey düşünemiyorum..

Ben yapıştıran adamın neden yapıştırmış olabileceğine dair düşüncelerimi yazdım. Tersi durum için de bir yorumda bulunmadım. O sizin yorumunuz. Bilmek istiyorsanız benim plakamda Türk bayrağı yok. Ama asıl ucuz ve sığ olan şey yapıştıran insanları kuralsızlıkla, yasa tanımamazlıkla, veyahut sözde milliyetçilikle itham etmektir.

Madem düşüncelere fiyat biçiyorsunuz, alın; ben de biçtim.

Ağızdan laf söyler gibi klavye başında harf tıkırdatmak olsa gerek bu..Başka bir şey düşünemiyorum..

Yüz yüze geldiğimde söylemekten çekineceğim şeyleri sanal ortamlara yazmam.

Son düzenleme:
plakasına bayrak takmış ama kültürünün öz benliğine yakışmayan hareketleri benimsemiş insanları milliyetçi diye sınıflandırmak ne kadar yanlış ise . öte yandan plakasına bayrak takmamış insanları da milliyetçi olmadığını söylemek bir o kadar yanlış.
benim gibi plakasına bayrak takmamış insanlara yanlış yapılıyorsa. sırf plakasına bayrak taktı diye birisine milliyetçi sıfatının yakıştırılması da benim gibi milliyetçi insanlara ikinci bir hakaret nedeni oluyor.
bırakın adamı milliyetçi olmaya bilir ama plakasına bişi takmak istiyordur, plakasına bişi takanların geneli türk bayrağı takıyor diye bayrak takıyordur.
takmak isteyen taksın. bunu lütfen artık milliyetçi dir değildir ucuzu idi pahalısı idi diye sınıflandırmayın.
samimi olarak milliyetçi düşünceye sahip arkadaşlar her iki durumda da rencide ediliyor.
öle insanlar var ki milliyetçiyim imajı vermek için bayrak yapıştırıyordur ama, trafikte başkaların hakkına tecavüz edip kural tanımaz bir şekilde motor sürüyor dür. onun milliyetçi olmadığı gün gibi aşikarken bunları referans gösterip milliyetçiliye değer biçmeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar