- Konu Yazar
Arkadaşlar plakam düştü ve kayboldu ne yapmam gerktiğini söyleyebilirseniz memnun olurum.
Son düzenleme:
Yenisini bastırabilirsin ?
geçen sene bende kaybettim aynı işlemleri yaptırdım arkadaşımızın dediği gibi aynenTrafık Müşavirliğine Gidiyorsun ve form hazırlatıyorsun (plakamı kaybettin yenilenecek dersen yardımcı olurlar)
sonrasında aracını alıp muayene istasyonuna gidiyorsun ve aracının motor ve şasi numaralarını teyid ettirip bu numaralara bu plaka aittir diye kağıt verıyorlar,
o kağıdı alıyorsun ve trafik şubeye gidiyorsun,
onlarda o kağıdı alıp başka kayıt verıyorlar ve plaka bastırmaya gidiyorsun,
ben bunları yaptırırken plada sanıyorum 8 veya 8.5 liraydı...geçen sene bende kaybettim aynı işlemleri yaptırdım arkadaşımızın dediği gibi aynen
Şimdi bilgim yok,
Aynı durum daha bugün başıma geldi (27/3/2017) Trafik Tescile gittim ve kayıp çalıntı dilekçesi doldurmam gerektiğini, ruhsat ve plakanın yenileneceği söylendi. Fiyat olarak 250tl ve plaka bastırma ücreti de +15 tl olarak masraf çıkarttı.
He öyle yapın, plakayı bulan - ya da çalan kişi o HGS senin bu OGS benim turlasın, hatta belki hırsızlık - terör işlerine karışsın, sonra Polis gelip senin kapına dayansın. Ne akıl ama ??standart plaka ölçü ve yazı stilinde mühürlü plaka basıyorlar internette 20-25 liraya onlardan bastır tak başka türlü ruhsat değişimine gidersin.
He öyle yapın, plakayı bulan - ya da çalan kişi o HGS senin bu OGS benim turlasın, hatta belki hırsızlık - terör işlerine karışsın, sonra Polis gelip senin kapına dayansın. Ne akıl ama ??
O da doğru da, o plakayı bastırmak ve basmak ayrıca suç, daha zor olur.Bu dediklerini yapması için plakanı bulması gerekmiyor ki? Gördüğü herhangi bir plakadan yaptırıp dediklerini yine yapabilir. Sanki plakada chip var. Ya da HGS cihazı plakadaki mühürü okuyor...