Plakalık sız plaka takmak

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Plakalık olmadan plaka takmak istiyorum motor driftl ne yapmam gerek plakanjn arkadina saç mı kaynattirayım

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ya silikon ile yapıştıracaksın yada harf ve rakkamlara gelmeyecek şekilde vida kullanacaksın..
O şekilde arkadaşım muayeneden kaldı. Plakada hiç delik veya vida olmaması gerekiyormuş. Vida olmayıp vida deliği olduğunda da sorunmuş.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bende plakalık olduğu halde vida atıyorum düşer diye , çok defa muayeneden geçtim ama yazdığım gibi vida harf ve rakkamlara denk gelmeyecek..
Ülkemizde belli bir standart yok demek ki :D Benim arkadaşımın kaldığı durumda siz geçmişsiniz muayeneden. Ben de daha önce arabamda orijinal plakanın harflerinde taş izi var diye bırakılıp yeni plaka çıakrmaya zorlanmıştım.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
benim motorum artçı ayak basma yeri yok diye muayeneden kaldı :D yani bir kaç sebep daha vardı ama onu da eklemişler, yani komiğime gitti ama hani diğer sebepler olmasaydı ne düşünürdüm bilmiyorum. plakamda 2 tane dev gibi vida vardı ve onu sorun etmediler.

artçı ayak basma yerlerini diğer motoruma takmıştım arkadaş rahat binsin diye.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Biraz dyson mastik ile gayet sağlam olur. Önceki motorumda yapmıştım.

Ben plakayı direkt plakalık yerine yapıştırdım bildiğimiz silikonla, epey oldu 6 yıldır hala aynı duruyor. Plakalık takacaktım sonradan da kaç defa çevirmeye girdim sıkıntı yok dediler

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ahh o Dayson'a Çanakkale'de noterin önünde ne sövdüm ben 😅 17 plakayı 34 yapmak için sökmemiz lazım ama gelde sök , maket bıçağı ile bir saat uğraştık..
Bugüne kadar aldığım motorların hiç plakasını değiştirmedim. Önceki motorum 16 plakaydı, şimdiki 22 plaka. Gidip satın aldığım yerde soförler odası aramak zor geliyor, plaka takıntım da yok zaten. O yüzden ellemiyorum :D Sadece sıfır aldığım motorlar 17 plaka oldu hep.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bugüne kadar aldığım motorların hiç plakasını değiştirmedim. Önceki motorum 16 plakaydı, şimdiki 22 plaka. Gidip satın aldığım yerde soförler odası aramak zor geliyor, plaka takıntım da yok zaten. O yüzden ellemiyorum :D Sadece sıfır aldığım motorlar 17 plaka oldu hep.
Ben motoru istanbuldan aldım ama 09 plakaydı, 09 Plaka bizim oralarda dikkat çeker deyip değiştirdim, 34 plaka olsa uğraşmazdım. Keşke buçuklu plaka numarası olabilse, bütün karşıyakalılar 35.5 plaka alırdı mesela. :)

Çanakkale'de takasladığım sukuterin plaka 35 di hoşuma gitti değistirmedim birtek onu kullandım , haricinde tüm otomobil ve motosikletlerim 34 🙂

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Vida atmayayımda silikon kesin tutar değilmi demek istediğim yağmurda falan salmasin yolda giderken
işte ona göre yapıştırma özelliği güçlü silikonlar var. Her silikon sağlam tutmayabilir yani. izolasyon amaçlı silikonla yapıştırırsan düşebilir.

Ben plakalığın içinden plaka düşebilir diye araya çift taraflı silikon bantla yapıştırmıştım. Plakalık da motora sağlam şekilde vidalı zaten, plakalığın kendisi kırılmadıkça düşmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar