Plakalığı Dayson Extra ile Yapıştırmak

Motosikletimin plakalığının kırılmasından, plakayı düşürmekten bıktım. Ne yaptıysam bir süre sonra ya plaka düşüyor, ya da plakalık kırılıp bir ucundan sallanmaya başlıyor. Olması gerektiği gibi pul, vida, fiberli somun vb. gibi şeyler kullanılmasına rağmen.
Başta ben bir yanlış yapıyorum herhalde diye düşünüyordum ama son 2-3 plakamı yetkili servise taktırdım. Onlarda kırıldı/düştü bir süre sonra.

Metal tail tidy aldım :
514CW0iweeL.jpg

Kesin çözüm olarak plakalık takmadan direkt plakamın arkasına bol miktarda Dayson Extra Professional PU Sealant (https://www.daysonsealant.com/en/dayson_ekstra_polyurethane_sealant.html) sürüp yapıştırsam olur mu?

Bu ürün bu kadar titreşime/suya/hava şartlarına dayanır mı?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Biz madenlerde sinusoidal eleklerde açılma olduğunda ara boşlukları doldurmak için kullanıyoruz bazen, yüzbinlerce ton malzeme geçiyor üstünden. Bir kerede geçmiyor tabi. Bir kaç ay içinde.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yapıştır yapıştır da çıkarmak istediğinde nolacak :rolleyes:

Motosikletimin plakalığının kırılmasından, plakayı düşürmekten bıktım. Ne yaptıysam bir süre sonra ya plaka düşüyor, ya da plakalık kırılıp bir ucundan sallanmaya başlıyor. Olması gerektiği gibi pul, vida, fiberli somun vb. gibi şeyler kullanılmasına rağmen.
Başta ben bir yanlış yapıyorum herhalde diye düşünüyordum ama son 2-3 plakamı yetkili servise taktırdım. Onlarda kırıldı/düştü bir süre sonra.

Metal tail tidy aldım :
514CW0iweeL.jpg

Kesin çözüm olarak plakalık takmadan direkt plakamın arkasına bol miktarda Dayson Extra Professional PU Sealant (https://www.daysonsealant.com/en/dayson_ekstra_polyurethane_sealant.html) sürüp yapıştırsam olur mu?

Bu ürün bu kadar titreşime/suya/hava şartlarına dayanır mı?
hocam bende yeni plaka çıkarır çıkartmaz yapıştıracağım plaka düştü mü diye arkaya bakmak düşünce aramak vs zulüm gerçekten arkadaşım direkt plakalıksız metale yapıştırdı asla düşmüyor çıkarma konuusnu bilmiyorum ama

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de sağlam bir çift taraflı bantla Kawa'nın plakasını yıllar önce sabitlemiştim. Motoru çekme belgeliye çevirirken mecburen plakayı notere teslim ediyorsunuz. Ben plakayı sökemedim, mecburen yapışık olduğu demirle beraber iade etmiştim notere.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Dyson okudim, yapistirici mi cikartmislar, kesin iyidir dedim😂

Motosikleti
Yok
Ben de sağlam bir çift taraflı bantla Kawa'nın plakasını yıllar önce sabitlemiştim. Motoru çekme belgeliye çevirirken mecburen plakayı notere teslim ediyorsunuz. Ben plakayı sökemedim, mecburen yapışık olduğu demirle beraber iade etmiştim notere.
tommuygun hocam, Kawasaki ER6F'ti galiba senin eski motor. Merak ettim n'oldu o motora? Niye değiştirdin motorunu?

Motosikleti
Ns200 15"
tommuygun hocam, Kawasaki ER6F'ti galiba senin eski motor. Merak ettim n'oldu o motora? Niye değiştirdin motorunu?

Abi burdan itibaren başlıyor konu, eğer okumak istemezsen yolda giderken motor supap kesiyor ve motor kitleniyor. Tek tesellimiz tommygun abimin canına zarar vermemesiydi.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Plakalığın iki kenarından uçlara doğru (=rakamların üstüne gelmeyecek şekilde) plastik kelepçe atmak da bir süredir kullandığım bir yöntem.

Kelepçe beyazsa çok dikkat çekmiyor.

Kelepçe siyahsa plakanın kenarındaki siyah kısma iyice yakın bir yerden atılmalı kelepçe.

Motorda plakayı düşürmek ne kadar kolaysa, yeni plaka çıkartma süreci o kadar meşakkatli.

Ben motoru aldığımdaki plakası da direk dayson ile yapıştırlmıştı, çekmeyle çıkmayınca bıçakla keserek çıkarttık, reklamlı ya da markalı plakalıkları sevmediğim için, hurdacıdan bir parça galvanizli sac aldım, plakanın çerçevesinin 1 cm kadar içinde kalacak şekilde kesip havşa başlı civatalar, pul ve fiberli somun kullanarak sabitlemeden önce kuyruk ve levha arasını dayson ile doldurdum, onun üstüne tekrar dayson sıkarak plakayı oturtup bantla sabitledim. Şimdi içerden parlak görünen levhayı siyaha boyayacağım. Plastiğin sesi kesilmiyor, düşmesi de kolay oluyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Pulsar'da aynısını yapmıştım, plakalığın cızırtısından bıkmıştım ve motosikletin kendi orijinal plakalığına aynı ürünle yapıştırdım. Çıkartmak istediğinizde bu tarz ürünleri benzin güzel söküyor fakat plakaya gelmemesine özen gösterin aksi taktirde plakanın boyası kalkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar