- Konu Yazar
Evet sevgili MT üyeleri; yine ben
Bu sefer İrfan Aga’ya ne yaptırdığımı merak ediyorsanız işte söylüyorum topcase e 12V girişi yaptırmış bulunuyorum..Her zaman lazım olacak bir ihtiyaç olmasından ve motosikletimde olmamasından dolayı taktırmaya karar verdim..Kalmalı olarak balık avına gittiğim için telefonum şarjını halledebilmek adına güzel bir düzenek olduğunu düşünüyorum..İrfan Aga’nın yoğun el emeği ve kaliteli işçiliği ile mükemmel oldu..Neyse bu kadar gevezelik yeter gerisini fotolar anlatsın
Hıı bu arada ön konsolda yer olmadığı için ve giderken dahi şarj yapabilmek için topcase yi en iyi yer olarak düşündüm….Yamahanın orjinal T-Max scooterlerinin 12V girişi olup , fiyatı 55 TL dir..

Aldığımız 12V girişi bu arkadaşlar…

İrfan Aga kolları sıvadı ve koltuk, topcase bağlantı aparatı gibi güzel ve net tesisat kurmak için bize engel olacak yerleri söküyor..Aman aga dikkat et motoruma

İrfan Aga motoru söktükten sonra kabloları eline alıp tesisat çekmek için kolları sıvıyor..
Güzel kaliteli bir kablo seçtikten sonra jak yapmaya başlıyor

İrfan Aganın elektrik tesisatı çekmek için kullandığı sihirli kutusu 1 numaralı olan..Değişik malzemeler var..Elektrikçi olan varsa zaten anlar.. Ben anlamıyorum

Direkt aküden alıyoruz bağlantıyı..Ve hazırlanmaya başlıyor kablolar..

Acaba artı-eksi kablolarını farklı renk mi yapsam diye düşünürken, ya irfan aga bırak boşver hepsi aynı renk olsun dedim..Sonra o şekilde vazgeçti ve kablolar aynı oldu..Maksat başka biri baktığı zaman hemen anlasın diyemiş.. Aga ben senden başkasına elletmiyom ki

Artı-eksi bulunuyor…

Devam ediyoruz….. F54 gir selpak getir .. bilgisayarın oralara salyaların damlıyor..onları temizle :queen:

Mucit İrfan’la çırak Koray… fotoğrafı da İrfan Aganın minik prensesi çekiyor

Kablolar ayarlandıktan sonra İrfan Aga ‘ nın izolasyon için kullandığı 125 derece kadar yanmaz özelliği olan ismini unuttuğum bir madde çekiliyor.. Köftestar Mete aman sen yorum yapma , kalsın

Devam ediliyor….

İzolasyon işi bittikten sonra çakmakla yakılarak iyice sıkıştırılıyor…

İrfan Aga’nın sihirli kutusu 2 numara… bişey yaparken benden günde 10 defa ister

Hat çekilmeye başlandı…

Devam ediyor…

Alttan üstten çekiliyor… Ve sabitleniyor…

Kablolar ayarlanıyor (orijinal olanlara dokunmuyor onları topluyor)

Sigortayı elle hemen ulaşabileceğim bir yere koymak istiyor , kendileri

Sigortaya jak yapıyor Agamız..

En kolay ulaşılabilir olarak buraya montediyoruz…

Sıra delik işlemine geliyor..Topcase nin alt tablası

Kuyruk gitti elden…aman yavaş aga napıyon yaw

Matkabın ucundan dolayı açtığımız delik orjinal gibi oldu…

Son halinden bir görüntü

İrfan agada yok,yok… maşallahı var depoda hazine yatıyor..

çanta demiri takılıyor.. artık toplamaya geçtik..

Delinecek yer çiziliyor..

Ölçülüyor.. tam tutması lazım delilerin… Aman ha dikkat et aga motür benim…

Ölçülere devam…. Tek hakkımız olduğu için işi profesyonelce yapıyor, Agam..

Delik açmak için aynı ebatta demir kesiyor

Çizim yapıldı..

Çizim yapıldıktan sonra delik açılmaya başlanıyor

Delik açıldı…

montaj yapıldı..test ediliyor

önden görünümü ,hazır hali

arkadan görünümü..
evet bu günlük bu kadar isteyen arkadaşlar bu yoldan kendileri yapabilir yada irfan agaya müracat edebilir.. ama siz bırakın irfan abiyi ben tüm tüyoları kaptım bana gelin…artık onla işiniz olmasın :queen:

Aldığımız 12V girişi bu arkadaşlar…

İrfan Aga kolları sıvadı ve koltuk, topcase bağlantı aparatı gibi güzel ve net tesisat kurmak için bize engel olacak yerleri söküyor..Aman aga dikkat et motoruma

İrfan Aga motoru söktükten sonra kabloları eline alıp tesisat çekmek için kolları sıvıyor..
Güzel kaliteli bir kablo seçtikten sonra jak yapmaya başlıyor

İrfan Aganın elektrik tesisatı çekmek için kullandığı sihirli kutusu 1 numaralı olan..Değişik malzemeler var..Elektrikçi olan varsa zaten anlar.. Ben anlamıyorum

Direkt aküden alıyoruz bağlantıyı..Ve hazırlanmaya başlıyor kablolar..

Acaba artı-eksi kablolarını farklı renk mi yapsam diye düşünürken, ya irfan aga bırak boşver hepsi aynı renk olsun dedim..Sonra o şekilde vazgeçti ve kablolar aynı oldu..Maksat başka biri baktığı zaman hemen anlasın diyemiş.. Aga ben senden başkasına elletmiyom ki

Artı-eksi bulunuyor…

Devam ediyoruz….. F54 gir selpak getir .. bilgisayarın oralara salyaların damlıyor..onları temizle :queen:

Mucit İrfan’la çırak Koray… fotoğrafı da İrfan Aganın minik prensesi çekiyor

Kablolar ayarlandıktan sonra İrfan Aga ‘ nın izolasyon için kullandığı 125 derece kadar yanmaz özelliği olan ismini unuttuğum bir madde çekiliyor.. Köftestar Mete aman sen yorum yapma , kalsın

Devam ediliyor….

İzolasyon işi bittikten sonra çakmakla yakılarak iyice sıkıştırılıyor…

İrfan Aga’nın sihirli kutusu 2 numara… bişey yaparken benden günde 10 defa ister

Hat çekilmeye başlandı…

Devam ediyor…

Alttan üstten çekiliyor… Ve sabitleniyor…

Kablolar ayarlanıyor (orijinal olanlara dokunmuyor onları topluyor)

Sigortayı elle hemen ulaşabileceğim bir yere koymak istiyor , kendileri

Sigortaya jak yapıyor Agamız..

En kolay ulaşılabilir olarak buraya montediyoruz…

Sıra delik işlemine geliyor..Topcase nin alt tablası

Kuyruk gitti elden…aman yavaş aga napıyon yaw

Matkabın ucundan dolayı açtığımız delik orjinal gibi oldu…

Son halinden bir görüntü

İrfan agada yok,yok… maşallahı var depoda hazine yatıyor..

çanta demiri takılıyor.. artık toplamaya geçtik..

Delinecek yer çiziliyor..

Ölçülüyor.. tam tutması lazım delilerin… Aman ha dikkat et aga motür benim…

Ölçülere devam…. Tek hakkımız olduğu için işi profesyonelce yapıyor, Agam..

Delik açmak için aynı ebatta demir kesiyor

Çizim yapıldı..

Çizim yapıldıktan sonra delik açılmaya başlanıyor

Delik açıldı…

montaj yapıldı..test ediliyor

önden görünümü ,hazır hali

arkadan görünümü..
evet bu günlük bu kadar isteyen arkadaşlar bu yoldan kendileri yapabilir yada irfan agaya müracat edebilir.. ama siz bırakın irfan abiyi ben tüm tüyoları kaptım bana gelin…artık onla işiniz olmasın :queen: