piston segman v2

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba arkadaşlar serimizin ikinci kısmısına kuralkana kallavi bi küfür ederken başlıyorum tabi içimden... neyse dün pistonları honda olan dandik kross kanunimi tekirdağdaki nuray ustadan teslim aldım sanki çekişi daha iyi gibiydi sapa sağlam ... bu sabah erkenden yola koyuldum işe gidiyim diye marmara ereğlisini 5-6 km geçtim çat motor gene patladı ...
marmara ereğlisine kadar it motoru ittim.. kamyoncu durdur durduramadım.. en son çarre babayı aradım geldi arabayla çektik iple bağlayıp 33 km yolu... şehir merkezinden sanayiyie ittim motoru bide ne çıksın pistonun altındaki grend kolumu grand kolumu her ne zıkkımsa o bozulmuş adam güldü halime ne bahtsız adamsın diyo... bi dünya daha masraf kaybettiğim zaman cabası... kaybettireceği zaman cabası...

bi çinzede olarak sizi uyarıyorum arkadaşlar!!!

Son düzenleme:
ah metalim ah senin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir:)korkuyorum motordanda soğuyacaksın..güzel kardeşim bu motor anlaşıldıki ne yaparsan yap adam olmayacak..satta diyemiyorum alan adama yazık olacak..en iyisi sen bunu yazlıkta kullan gel git işine adam gibi bir motor al..honda cbf150mi alırsın yamaha ybr125 mi alırsın artık sen bilirsin..ama muhakkak birşey al..yoksa motor keyfin başlamadan bitecek ona üzülüyorum..hoşca kal

Super Moderator
geçmiş olsun kardeş
bence seni bi hamama götürelim biz
sora herşey yoluna girer:mrgreen:

timss ayıb oluyo :queen:

yok cemal abi soğumam motordan da ... crosslardan soğudum haylimde kros yarışlarına katılmak cardı.. halbuki... daha bayaa vakit varmış onun için... neyse bakalım hayırlısı belki cbr 125 belki gt250 comet belki cbf 250 .. tabi önce babayı kandırmak lazım kanmıyo ki adam...

son arızası olacak istesede istemesede çünkü çöpe atıyom :mrgreen:

son arızası olacak istesede istemesede çünkü çöpe atıyom :mrgreen:

Geçmiş olsun gerçekten tuhaf bişey haa.... Dur motoru çöpe falan atayım deme sanayide motoru tanımayan bir usta varsa git ona sat yada parçala sat oda mantıklı olur :) Yok illa çöpe atacaksan bana ver :queen:

çöpe atma olayı şakada :) bilmiyorum napıcam toplayıp satıcam herhade motoru değişmiş gibi oluyo krank mili ve piston honda olacak çünkü...

o zaman motosikletin daha sağlam olur fakat bu seferde krank ı kırıla bilir böyle giderse :pale: ya komple motorun içini değiştireceksin ( piston Krank kolu Krank) zaten piston ve kol değişmiş Krankıda değiş tam olsun :) eğer satmayı düşünüyorsan ne alacağını araştırmaya başla uzun süre motorsuz kalma :cat: Fakat motorun sürekli mekanik parçalarının değiştiğini bilen birine satarsan yada tanınan bilinen bir bölgeye ucuza gider. neyse Hayırlısı olsun diyelim..

aylardır araştırıyorum buda benim 3. motorumda zaten :) karar aldım ne alacağımada şundan bi kurtulabilsem

Eeeehhh be Semih kardeşim eeehhhh:pale: Vallah sen uğraştıkça ben deliriyorum burada:pale:
Neyse, umarım sorunları hallerder dönersin:rendeer: Daha bissürü yer gezeceğiz :)
Geçmiş olsun, kazasız belasız

muzaffer abi Alperden özel ders alıcam sitenin artçısı olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum :queen: şu bursa gezisini atlatalımda...

neyse bu arada araştırma yaparken ilginç noktalar keşfettimm ama doğruluğundan emin değilim yanlış görmediysem.. kanuni ve mondialın motorları bire bir aynı... tüm parçaları uyuyo... zaten kanuninin iç iskeletiyle motoru tüm modellerde aynı gibi... nadir farklar var... adamlar bi motor üretmiş hepsine takmış çeşit yapmış reyonuna... bu arada kanuninin 125lik motor yapısı honda titanın motor yapısının yandan yemişi.. yani honda titan parçalarının tamamı kanuniye uyayuyo benim pistonum ve krank kolum falan filan artık honda titanın parçası...

Kardes geçmiş olsunnn motorla gıderken anıden bişeylerin ters gıtmesı ınsanın canını sıkıyor ve bazen nerden aldım bu motoru dıebılırsın normalldir.Ama bu sana tavsıyem bu motordan kurtulman şart! Kazasız belasız sürüşler dılıyorum.

Geçmiş olsun arkadaşım ne kadar istiyosun motora :p

eskicisin galiba :p

yaptırdıktan sonra verirsem 1000 yaptırmad 750 :p

Yok ya eskici değilim ama genelde arızalı motosiklet alıp kendim toplarım tabi zevk işi bu ama en azından aldığın motosikleti kendin yaptığında tam olarak emin olabiliyosun güven veriyo insana.. Şahsen şimdi ikinci el çalışır motosiklet alsam güvenerek yola çıkamam ama kendim toplarsam o zaman durum değişir..

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Semih kardesim gecmis olsun. Umarim kafandaki motoru alirsin ve arizasiz ugrassiz keyifle surersin. Gorusmek uzere. :)

bahtına küs kardeşim aksilikler hep senimi buluyor böyle.33 km mi arabayla çektin.:cyclopsan

vallada billada arabyla çektik :queen: çekile biliyomuş onu fakettim

önce 5 metrelik elektrik kablosu alıyosun sağlam bişi onu bağlıyosun gidona :queen: çekyosun olay bu

tamer kardeşim eyw çok saol alıcam alıcam hırslıyım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar