Benim motosikletim yok!Hala ev ile iş arası müsait havalarda bisiklet kullanıyorum.Sana önereceğim markalar arasında kendini kanıtlamış ömür boyu kadro garantisi olan markalar var TREK SCOTT gibi yada CANNONDALE GİANT MERİDA'ya bakabilirsin.
Ben kendim 2011 model 1.2 TREK yol(yarış) bisikleti kullanıyorum.Kadro alüminyum maşa karbon.Alüminyum kadro ile çelik kadro arasında ağırlık farkı görmezden gelinemez!Mesela ben bu motor fuarında özellikle trek marka bisikletleri inceledim.Adamlar full karbon kadro yapmışlar serçe parmağın ile kaldırıyorsun.Tabi fiyatıda ona göre.Sana tavsiyem disk fren alma tamiri zordur çok sıkıntı çıkarır!Eğer dağ bayır gezmeyeceksen dağ bisikleti alma!Amortisör ciddi ağırlık yapar ve yorar.Ancak amortisör olayını kafaya taktıysan kilitlenebiir maşalı amortisörlüler var onlara bak.
Naçizane tavsiyem HİBRİT Model bisikletlere bak tam sana göre hem şehir için hem ufak engebeli yollar için hatta sahibinden de çok uygun ikinci eller var incele

Son olarak iç bacak boyuna göre uygun ölçülerde olan bisikletlere bak yani apış arasından topuğa kadar olan mesafe yoksa tam duruşlarda üst boruya sert temaslarda canın çok yanar :santa: