Merhaba, iki-üç aydır motor hevesi inanılmaz boyutlara ulaştı ve 2 haftadır işe arkadaşımla beraber motorla gidip geliyoruz... Çevremde herkesin söylediği motosiklet kullanıcaksan ilk başlarda düşük hacimli bir motorla başlamak ama ben uygun bir beverly 250 buldum ve karar verme aşamasındayım. Tutup çin malı bir motorada 1500-2000 tl verip sonra sıkıntı ve eksiklikte yaşamakta istemiyorum.
Beverly 250 yeni başlayan birisi için fazlamıdır?
Selamlar,
Beverly 250cc ilk baslayan icin evet fazladır.Keza bahsettiginiz arac 140/150km suratlere cıkmakta ve torku da yabana atılır degil.Allah gostermesin tecrubeniz olmadıgından arac altınızdan yurur gider.
Size tavsiyem daha ufak hacimli bir motorla baslayıp motosiklet becerinizi daha kolay ve zevkli bir bicimde gelistirmeniz.
Bir kac ornek verecek olursak:
Vespa ET4
Agility 125
Piaggio Skipper 150
Aprillia Scarabeo 100
Bahsettigim bu araclar 2000/2500 tl aralıgında.
Kazasız belasız surusler...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:55 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:39 AM ----------
tesadüf , ben de geçen gördüğüm 500 lük bir x9 un gidonunun solunda gördüğüm ekranlı zımbırtının ne işe yaradığını merak ediyordum.
şu "fenomen" yazan ekranın işlevi nedir acaba? sanırın yol bilgisayarı gibi birşey.
bir başka sormak istediğim husus da motosikletinizin kalkışlarda titreme yapıp yapmadığı. geçenlerde 400 lük bi burgman kullandım. kalkış anlarında kavramadan gelen aşırı bir titreme vardı o motosiklette.
Selamlar,
Sol tarafta ki ekran intercom ve radyo gorevi goruyo.Yol bilgisayarı km saatinin hemen altında yer alıyor.
Tek silindir ve yuksek hacimli tüm maxi scooter'ların kalkıs esnasında titreme yapması normaldir.
Keza zamanla kalkışlarda aşınan balata tozları debriyaj balatasıyla debriyaj tası arasında kalmaktadır.O toz parçaları ısındıktan sonra ses çıkmasına ve titremesine neden olur.Ozellikle sehir ici trafiginde dur/kalk en buyuk etkendir.
Burda önemli nokta kalkısları daha seri bir bicimde yapmaktır.Zira debriyaj balatası daha az aşınır.
Belirli aralıklarla temizligi yapılmalıdır.